Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha apához szeretnék...

Mit tegyek ha apához szeretnék költözni? 16l

Figyelt kérdés

Leszögezném hogy anyát is nagyon szeretem, eddig vele éltem, mióta apával elváltak. De apánál sztem jobb életem lenne. Nagyobb a háza, engedékenyebb, sose ideges, anyu meg néha mogorva velem ok nélkül..

Mit tehetek? Ha anyának ezt felhozom rosszul fog neki esni nagyon.

2021. okt. 10. 11:56
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
86%
Mert felszínes? És nem fogja föl hogy könnyű úgy jófejkedni a gyerekkel meg semmit sem elvárni ha zéró a felelőssége a külön élő szülőnek?
2021. okt. 10. 12:26
 12/43 anonim ***** válasza:
91%

9!

Semmi baj azzal, ha apával akar élni a gyerek. A baj az, hogy itt az anyagiak miatt akar. Plusz nem tudni, hogy egyáltalán az apa akarja e?

Azt is elfelejti, hogy az apa nagy eséllyel csak addig laza meg nyugodt, amíg nem szakad a nyakába egy 16 éves 7/24ben.

2021. okt. 10. 12:27
 13/43 A kérdező kommentje:
Apum nincs a dolog ellen, ő belemenne. És nem az anyagiak miatt költöznék hozzá, a nagy ház csak egy plusz. Illetve a bátyám is apummal él.
2021. okt. 10. 12:29
 14/43 anonim ***** válasza:
78%
ja, nem az anyagiak miatt, de azzal kezdted.
2021. okt. 10. 12:33
 15/43 anonim ***** válasza:
14%
Vigyázz, a femináci childfree törzsközösség nem engedélyezi ezt, főleg nem a hímhez költözést. A hím szó náluk káromkodás.
2021. okt. 10. 12:39
 16/43 anonim ***** válasza:
74%

Apád nagyon laza és jófej? Menjél. De számíts arra, hogy a kajálásod nagy valószínűséggel meleg, főtt kaja helyett mondjuk egy 2 ezres lesz naponta, oldd meg, és tiszta pólót/bugyit se fogsz találni a szekrényedben, ezt is majd te oldod meg. A jófejkedés mögött ugyanis többnyire az van, hogy leszarom a másik igényeit/szükségleteit.

Továbbá: ide ne gyere sírni :), hogy apád és a bátyád sz*rik elmosogatni, folyik a trágyalé a klotyó körül, nem veszik le a cipőjüket, pedig most mostál fel, és morzsát hagynak az asztalon evés után.

2021. okt. 10. 12:40
 17/43 anonim ***** válasza:
71%

9-nek: igen, a felszínessége háborít fel. Neked szülőként hogy esne, ha azt mondanák a gyerekeid, hogy "anyunak nagyobb háza van, inkább oda mennénk?" - bár igaz, hogy egy ilyen gondolkodásban a szülő is vastagon benne van, nem csak a "gyerek" hibája.

Amúgy semmi gondom nincs azzal, ha egy apa neveli a gyerekeit. Csak szerintem egy szülőt lecserélni egy házra elég meredek, akármelyik szülőről van szó. (És sajnos nem egyedi eset, rendszeresen vannak kinn itt ilyen történetek)

Annak idején az én apám szerintem nem is engedte volna. Nem azért, mert nem szeretett volna a mindennapokban velem élni (nem is figyeltük a kiírt láthatást, sok időt töltöttünk együtt és sok áldozatot hozott értem), hanem mert csalódott volna bennem, ha elhagyom anyámat ilyen okból, ezért inkább eligazított volna afelől, hogy hogyan lehet egy szülővel bánni és hogyan nem.

2021. okt. 10. 12:45
 18/43 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező anyud nevel/tart el téged egy fizuból ,moss ,főzz rád ,takarít és gondolom emellet még pénzt is kapsz tőle. Apud most azért tünik jobb fejnek,mert rajta nincs akkora felelősség mint anyudon. De ha oda költözöl,akkor meg már anyuhoz akarsz vissza menni. "Apu elvár tőlem mindent ,mit tegyek?" Kérdést fogod kiírni. Ezen gondolkozz el ,segítesz te anyudnak otthon bármiben is?
2021. okt. 10. 12:48
 19/43 anonim ***** válasza:
76%

A gyámhivatalban kérvényezhetnéd te is, ahogyan valaki írta fentebb, de szerintem nem engedélyeznék, ugyanis ebbe anyukád nem igen menne bele, plusz annyi az költözési szándékod oka, hogy édesapádnak nagyobb a háza és nem olyan szigorú (esetleg, hogy a bátyád is nála él), ami nem helyt álló ok a bíróságon, valljuk be.

És a #16-os is jól írja, a most kialakított véleményed az apád és a bátyád életéről/életmódjáról könnyen változhat ha te is bele kerülsz ebbe, nem minden az, aminek kívülről látszik sajnos.

2021. okt. 10. 12:52
 20/43 anonim ***** válasza:
92%
A testvéredet kérdezted, hogy milyen a hétköznapi élet apukádnál? Lehet egyáltalán nem olyan fényes minden, mint ahogy te látod alkalmanként.
2021. okt. 10. 12:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!