Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehet csinálni, hogyha a...

Mit lehet csinálni, hogyha a gyerek másik kontinensre szeretne költözni, de a szülők és egyéb rokonok ezt nem akarják?

Figyelt kérdés

A huszonéves gyerek Tajvanon kezdene új életet…

Csak ugye a szülőkkel, nagyszülőkkel, testvérekkel napi kapcsolatban van jelenleg és volt mindig is.

Ezért Ők ezt nem akarják.

2021. júl. 11. 20:26
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
20%

Majd mindjárt jönnek, hogy felnőtt, azt csinál, amit akar... És igen, nyilván van olyan, hogy maguk mellett akarják tudni, ezért mindent megtesznek.

De az esetek nagyobb részében bizony pontosan ismerik a gyereket, és fel tudják mérni, hogy reális a dolog, vagy álomvilágban él.

2021. júl. 11. 20:29
 2/30 anonim ***** válasza:
93%

Kit érdekel h ők mit akartak.

Volt lehetőségük h éljék az életüket.

A sajátomat én élem

2021. júl. 11. 20:29
 3/30 anonim ***** válasza:
93%
Akkor most ez van. Ha ők nem akarják, a fiatal viszont igen, úgy akkor is azt csinálhat, amit akar.
2021. júl. 11. 20:30
 4/30 anonim ***** válasza:
97%

A gyereknek azt lehet csinálni, hogy dönt: elmegy a rokonok ellenkezése ellenére is, vagy nem megy el.

Egyébként elárulok egy titkot: akár ellenzik, a rokonok, akár nem, ugyanannyira lesz nehéz hazajárni ill. tartani a kapcsolatot. Szóval a rokonok ellenkezése ELŐTT már végig lehetett volna gondolni, hogy akikkel napi kapcsolatban van most, azokkal ezután napi online kapcsolatban lehet, és mondjuk évente egyszer pár hétig személyes kapcsolatban.

A szülők és egyéb rokonok mit csinálhatnak?

Győzködhetik a gyereket, próbálhatnak érveket mondani a költözés ellen. Aztán vagy sikerül meggyőzni vagy nem.

2021. júl. 11. 20:30
 5/30 anonim ***** válasza:
20%

Ha az adott 'gyerek' rendelkezik ehhez megfelelo mennyisegu penzzel, utlevellel, beszeli a nyelvet, tisztaban van vele hogy Tajvan nem egy foldresz hanem hivatalosan Kina resze (!), akkor hadd menjen.

De mivel nemcsak leirva, hanem a valosagban is csak egy naiv gyerek vagy, mindenkinek sokkal jobb lesz ha hallgatsz apura-anyura...

2021. júl. 11. 20:31
 6/30 A kérdező kommentje:

#1. Hogy érted, hogy álomvilágban él?

A fiú diplomás, 10 éve tanul mandarinul, tajpeji-magyar barátnője van…

Nem igazán kérdés senkinek, hogy meg tudnának e kint élni.

2021. júl. 11. 20:34
 7/30 anonim ***** válasza:
32%
Pont Tajvanra? Amit nemsokára majd megszáll Kína? Majd hazajön... Amúgy ha nem tudják meggyőzni, akkor elmegy. És utána lehet, hogy nem lesznek már többet szoros kapcsolatban soha. Akkor se, ha haza jön.
2021. júl. 11. 20:34
 8/30 anonim ***** válasza:
68%

6: "A fiú diplomás, 10 éve tanul mandarinul, tajpeji-magyar barátnője van…"

Osztán, Cicuskám, olyan nehéz lett volna e körülményeket odaböffenteni a nyitóba?

Hátha talán a válaszok is használhatóbbak lennének. Vagy ez nem cél? Csak egy kamu történet újabb csavarját raktad bele? "Elméleti" a kérdés?

:-)))))))))))))

2021. júl. 11. 20:39
 9/30 anonim ***** válasza:
50%

Megteremti (elsősorban az anyagi) lehetőséget a kitelepülésre és megy. A család meg majd eldolgozza

Egyébként miért nem E/1-ben írod?

2021. júl. 11. 20:52
 10/30 A kérdező kommentje:

Azért nem E/1-ben írom, mert nem én vagyok.

Azt nem én írtam, hogy nem tudná magát fenntartani, vagy hogy nem tudna kijutni…

Senkinek semmi oka nem volt ezt feltételezni.

A szülők, rokonok nem azért nem szeretnék hogy ki menjen, mert nem tudná magát ellátni, stb.

Hanem mert akkor eltávolodtak, ahogy erre utaltam is!

2021. júl. 11. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!