Mit lehet tenni ezellen?

Figyelt kérdés
Nos tehát, az én történetem elég hosszú és bonyolult, 6 évvel ezelőtt kezdődött el komolyabban mikor édesapám külföldre ment dolgozni, itthagyva a testvérem, engem és anyám. Nagyon sok konfliktus volt anyámmal nekem is és a testvéremnek is. Anyám kiabált, üvöltözött velünk mindennap, vert is minket. Korosztalyomhoz képest mindig is nagyon visszafogott, visszahúzódó lány lettem pont emiatt. Sosem voltam rossz gyerek, mindig próbáltam megfelelni, bármit kértek tőlem, megtettem es segítettem mindenben. Viszont anyámnak soha semmi nem volt jó es mindenben csak a rosszat látta. Most már 18 éves vagyok. Azt gondolná az ember hogy önálló, talpraesett fiatal nő vagyok, de nem. Nyilván igyekszem a legjobbra.. viszont anyám sosem hagyta hogy az legyen amit én szeretnék. Ha szerettem volna egy buliba menni, hiába mondtam már hónapokkal előbb, sosem engedett el. Ha azt is mondta elenged, a buli napján már nem így állt hozza. Mindig mindenben ő döntött helyettem, még ha én azt nem is akartam. Szeretnék már végre kitörni anyám uralma alól és a saját elképzeléseim, vágyaim szerint élni. Elegem van a folytonos nyilvános megaláztatásból, kiabálásból. Azt hallani hogy mekkora egy szar vagyok és akkor csodálkozik hogy egy csepp önbizalmam sincs. Ha ő így all hozzam, hogy higgyem el hogy el tudom érni amit szeretnék? Sosem aludhattam egy barátnőmnél sem és már barátaim sem igazán vannak. A 18 év alatt túl sok jó nem történt velem, így a gyerekeimnek nem tudom mit tudnék majd mesélni, viszont az biztos nekik 1000x jobb anyukajuk lesz. Mindennap megkapom szinte hogy egy bárca vagyok és utal, de ha kell valami egyből hozzam fordul és persze azonnal ugranom kell neki. Ha valamit költött rám azt mindig hándálta. Képes volt nyilvánosan is megutni és kiabálni velem a napokban is. Senkitől sem kapok ennyi rosszat mint az anyámtol? És mi a legrosszabb? Látni hogy a testvéremhez is ugyanígy all.

2021. júl. 10. 16:57
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

Édesapám sokat nem tett, Max annyi párszor lebaszta anyám és utána szinten én és a testvérem voltunk rosszak anyám szemében hogy miattunk veszett össze apámmal.

Vagy csak annyit szólt apám hogy ne beszéljen így velünk, de nyilván mintha a falnak mondta volna.

Anyámnál agresszívabb embert nem ismerek. Vele nem lehet beszélgetni. Nem adja meg a tiszteletet, belevág a másik ember szavába, nem tud halkan beszélni csak üvölt és kiabál és megver, megtép, bántalmaz. És ez nem csak fizikailag megterhelő..

2021. júl. 10. 17:00
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Költözz el. Tudom, hogy könnyű ezt mondani, de tényleg próbálj minél hamarabb a saját lábadra állni, hogy szabadulhass. Most 18 éves vagy, tanulsz, dolgozol, mit csinálsz, milyen terveid vannak?
2021. júl. 10. 17:15
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is a költözés a legjobb megoldás erre. Mikor már viszonylag állni fogsz a lábadon (egy költözés után azért még kell idő) hívd át minél többször a testvéredet, ezzel is menekítve anyudtól egy rövid időre. Nem tudom, hogy hány éves egyébként, de neki esetleg jó lehetne, ha kollégista lenne.
2021. júl. 10. 17:21
 4/12 A kérdező kommentje:

Ikrek vagyunk a testvéremmel, jövőre érettségizem elköltözni pedig nagyon nehéz, egyrészt albérletet találni másrészt pedig fizetni, hiába dolgozom a nyáron, annyi pénz nem lenne elég hosszútávon.. de én is nagyon szeretnék már elköltözni viszont akkor mindenkinek engem állítana be rossznak hogy nem vagyok képes értékelni a jót és egyedül hagyom.

Anyám beteg, habár már több mint 1 éve tünetmentes, egyszer én mentettem meg az életet de ettől függetlenül ugyanúgy utal és egy másik nőt tekint hősnek aki gyorsan átjött a szomszédból ahogy kiabáltam..

2021. júl. 10. 17:35
 5/12 anonim válasza:
100%

Gondolom 18 évesen még iskolába jársz , vagyis inkább remélem . Ha végeztél / végzel és jó eredménnyel , tanulj tovább egyetemen vagy főiskolán , és menj kollégiumba. Így max hétvégére kell csak hazamenned , de arra sem muszáj . Suli mellett el tudsz menni diákmelóra. Így kicsit belecsöppensz az életbe , és kb azt csinálsz amit akarsz .

A tesód érdekében pedig beszélj apukáddal vagy nagyszüleiddel

2021. júl. 10. 17:35
 6/12 anonim válasza:
100%
Előző kommentemhez annyi ( mert látom hogy még előtted az érettségi), az iskolának van e kolesza? Mert az igazgató esetleg tud abban segíteni, hogy kaphass egy szobát. #5
2021. júl. 10. 17:39
 7/12 anonim ***** válasza:
47%
Nárcisztikus egoista az ilyen ember, sajnos sok van belőle, én faterom ilyen, gyerek, kamaszkor nagyon nehéz volt, de utána is még. Ezek az emberek minden frusztrációjukat, önelégültségüket a gyengébb családtagon töltik ki. Elköltözés az egyedüli megoldás.
2021. júl. 10. 17:50
 8/12 A kérdező kommentje:

Nincs kollégiuma a giminek.

Mivel sajnos még nincs elképzelésem pontosan mi szeretnék lenni a jövőben, nem tudom azt sem milyen irányba mennék tovább és hol kene továbbtanulnom. Talán a könyvelő ami tetszik. Viszont az okj képzéssel is elérhető.

2021. júl. 10. 17:52
 9/12 anonim válasza:
100%
Az okj-s könyvelői képzés kb semmit sem ér. Ha ebben az irányban gondolkodsz , de még nem biztos , akkor gazdasági szakon nézz körbe .. amúgy sem árt hamarosan eldöntened , úgyhogy szerintem kezd el a nézelődést , milyen iskola, milyen szak , és merre . Ez lehet az első számú megoldás számodra , az albérletet nem javaslom ilyen fiatalon .tapasztalat
2021. júl. 10. 18:10
 10/12 anonim ***** válasza:
Papírja meglesz róla, má kérdés hogy a tudás nem feltétlen ugyanaz.
2021. júl. 10. 23:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!