Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Össze szeretnénk költözni a...

Össze szeretnénk költözni a barátommal. Hogy mondjam el anyuméknak?

Figyelt kérdés

Több ideje vagyunk együtt, anyuék nagyon szeretik őt is, és az ő szülei is szeretnek engem. A karantén miatt 2 hónapja lassan nála lakom. Ez tök jó így, és arra jutottunk, hogy összeköltöznénk. Ezt hogy tudjam anyuméknak elújságolni, anélkül, hogy hisztirohamot kapnának? Elég távol lakunk egymástól, 2 megye van anyuék és a barátom között. Szeretnék vele lakni, viszont nem vagyok kíváncsi a költözés miatti drámára. Mit tudjak mondani, hogy lenyugodjanak és utána ne halljam a "tragikus" költözést?

Egyetemista vagyok, és mellette dolgozom, tehát van pénzem.

20/l

2020. ápr. 27. 12:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Anya, apa, a Gézával nagyon szeretjük egymást, kiderült az elmúlt két hónapban, hogy jól megy nekünk az együttélés, ezért kipróbálnánk ezt hosszabb távon is.
2020. ápr. 27. 12:37
 2/12 anonim ***** válasza:
27%
Egyezem és munka hova kőt helyileg? Lehet hogy meg sem tudnád oldani. A szüleid ha ilyenek, dráma biztos lesz, majd belenyugszanak; ha az elműlt 2 hónapot túlélték akkor olyan nagy baj nem lehet!
2020. ápr. 27. 12:41
 3/12 FoxtrotLidérc ***** válasza:
24%

Megmondod nekik, hogy költözni fogsz, és kész.

Egyrészt: Mégis mit akarnak? Hogy negyvenévesen is náluk élj, és hogy ne tapasztald meg a szabadságot, mint olyat? Másrészt: Ez az élet rendje. Hogy elköltözz tőlük, és saját életet kezdj. :))) Főleg, hogy két éve már nagykorúnak számítasz. Harmadrészt: Ha az esetleges kudarcoktól féltenek, ne tegyék. Nem gondolnám, hogy nem tudod a saját életedet vezetni (annak minden nehézségével és örömével egyetemben). :)))

Ezeket nyugodtan mondd el nekik. Ne drámázzanak azon, hogy önálló vagy!

2020. ápr. 27. 12:44
 4/12 anonim ***** válasza:
29%
A szüleihez akarsz költözni vagy csak ketten laknátok? Mert nem mindegy.
2020. ápr. 27. 12:44
 5/12 anonim ***** válasza:
92%

Ugyanez volt nálunk a helyzet, elköltöztem külön albérletbe egyetem alatt, dolgoztam, kifizettem ezzel nem volt gond.

Ahogy mi csináltuk leültünk egy asztalhoz és elmondtuk hova megyünk megmutattuk a lakást ha kérdés volt válaszoltunk.

Abszolút nem volt dráma annak ellenére hogy számítottunk rá.

A kérésük az volt (ez már négyszemközt), hogy ne függnek tőle, én fizessen a saját részem, dolgaimat ha segítség kell inkább nekik szóljak.

Külön albérlet oke de az anyósekhoz költözést biztos hogy nem támogattak volna.

2020. ápr. 27. 12:49
 6/12 A kérdező kommentje:

Kolozsváron van az egyetem, és Marosvásárhelyen van a munkám meg a párom. Én Kovászna megyei vagyok. (igen, Románia)

Kolozsvárra nem kell felmennem mindig, mert távoktatáson vagyok, tehát havonta egy hétvégére.

2020. ápr. 27. 13:02
 7/12 A kérdező kommentje:
Azt még kifelejtettem, hogy a páromnak van saját lakása, tehát nem a szüleihez költöznék, és nem is albérletbe
2020. ápr. 27. 13:03
 8/12 Balatoni srác^ ***** válasza:
100%
" Anya, xy-nal már elég ideje vagyunk együtt,hogy megfontoljuk az összeköltözést. Xy támogatja az ötletet és hát arra jutottunk,hogy megpróbáljuk az együttélést.
2020. ápr. 27. 13:08
 9/12 anonim ***** válasza:
Elmultál 18, bármikor elkoltozhetsz. Nem kell hozzá az engedélyuk.
2020. ápr. 27. 22:38
 10/12 A kérdező kommentje:
Elfogadták végre a szüleim (eltelt pár hónap). Összeköltöztünk, és annyira szuper minden 😍
2020. nov. 1. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!