Össze szeretnénk költözni a barátommal. Hogy mondjam el anyuméknak?
Több ideje vagyunk együtt, anyuék nagyon szeretik őt is, és az ő szülei is szeretnek engem. A karantén miatt 2 hónapja lassan nála lakom. Ez tök jó így, és arra jutottunk, hogy összeköltöznénk. Ezt hogy tudjam anyuméknak elújságolni, anélkül, hogy hisztirohamot kapnának? Elég távol lakunk egymástól, 2 megye van anyuék és a barátom között. Szeretnék vele lakni, viszont nem vagyok kíváncsi a költözés miatti drámára. Mit tudjak mondani, hogy lenyugodjanak és utána ne halljam a "tragikus" költözést?
Egyetemista vagyok, és mellette dolgozom, tehát van pénzem.
20/l
Megmondod nekik, hogy költözni fogsz, és kész.
Egyrészt: Mégis mit akarnak? Hogy negyvenévesen is náluk élj, és hogy ne tapasztald meg a szabadságot, mint olyat? Másrészt: Ez az élet rendje. Hogy elköltözz tőlük, és saját életet kezdj. :))) Főleg, hogy két éve már nagykorúnak számítasz. Harmadrészt: Ha az esetleges kudarcoktól féltenek, ne tegyék. Nem gondolnám, hogy nem tudod a saját életedet vezetni (annak minden nehézségével és örömével egyetemben). :)))
Ezeket nyugodtan mondd el nekik. Ne drámázzanak azon, hogy önálló vagy!
Ugyanez volt nálunk a helyzet, elköltöztem külön albérletbe egyetem alatt, dolgoztam, kifizettem ezzel nem volt gond.
Ahogy mi csináltuk leültünk egy asztalhoz és elmondtuk hova megyünk megmutattuk a lakást ha kérdés volt válaszoltunk.
Abszolút nem volt dráma annak ellenére hogy számítottunk rá.
A kérésük az volt (ez már négyszemközt), hogy ne függnek tőle, én fizessen a saját részem, dolgaimat ha segítség kell inkább nekik szóljak.
Külön albérlet oke de az anyósekhoz költözést biztos hogy nem támogattak volna.
Kolozsváron van az egyetem, és Marosvásárhelyen van a munkám meg a párom. Én Kovászna megyei vagyok. (igen, Románia)
Kolozsvárra nem kell felmennem mindig, mert távoktatáson vagyok, tehát havonta egy hétvégére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!