Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Önállósodás-támogat... Szerint...

Önállósodás-támogat... Szerintetek milyen az ötlet, amit kitaláltam? Ti támogatnátok benne a gyereketeket?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy egyetem előtt 1-2 évet szívesen töltenék külföldön. Bécst nagyon szeretem, a német nyelvet is, bár még csak alapszinten beszélem. Egyébként nagyon anyám asszony katonája vagyok, egyke, elkényeztetett. Picit jó volna ebből kitörni. Mivel még nem tudom, hogy hol tanulnék szívesen tovább, a szüleim is támogatják az ötletet, hogy várjak 1-2 évet, addig tanuljak nyelvet, dolgozassan stb. Apu szeretne nekem autót is vásárolni, másfél millió Ft értékben. Utálok vezetni, nem várom. Arra gondoltam, hogy szívesen kiköltöznék 1 évre Bécsbe. Nekem is van félretett pénzem bőven, úgyhogy még az autó full árával meg sem kellene nekik ezt támogatni, sőt, lehet, hogy egyáltalán, csak picit védőbástya érzését nyújtva a hátam mögött állni. Mellett elmennék dolgozni is kint. Nyelvet tanulnék, valamit ami a legfontosabb szerintem most nekem: önállósodnék

Picit félek a szüleim elé állni az ötlettel. Pedig csodálatosak.

Ti mit szóltok ehhez? Mit szólnátok, ha a gyereketek ezt kérné?

2021. nov. 1. 23:45
1 2
 1/16 anonim válasza:
100%

Én biztosan támogatnám.

Persze ez sok mindentől függ, de azok alapján amiket leírtál úgy tűnik, nincs akadálya, biztos meg tudod győzni a szüleidet.

2021. nov. 1. 23:54
 2/16 anonim ***** válasza:
95%
Megkérded öket és hamar ki fog derülni mit szolnak :D
2021. nov. 1. 23:56
 3/16 anonim ***** válasza:
86%

Bár én is így csináltam volna..

Szerintem nagyon jó ötlet. Imádni fogod Bécset, nagyon szuper hely.♡

2021. nov. 2. 00:16
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenképpen támogatnám.
2021. nov. 2. 00:17
 5/16 anonim ***** válasza:
99%
Én a szüleid helyében még azt is támogatnám, hogy Bécsben tanulj! Sok sikert!
2021. nov. 2. 00:26
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek, most hogy ilyen pozitívan írtatok, biztosan rá merek kérdezni holnap 💕
2021. nov. 2. 00:30
 7/16 anonim ***** válasza:
87%
Az ötlet jó, de mielőtt kimész, azért feküdj rá a németre. Különben csak valami olyan helyen kapsz munkát (ha egyáltalán kapsz), ahol nem szükséges a német nyelvtudás. Úgy meg a munkatársaid sem beszélnek majd németül, úgyhogy nem mész majd semmire az egésszel.
2021. nov. 2. 06:33
 8/16 anonim ***** válasza:
21%
Ha tudsz németül, akkor nem látom akadályát.
2021. nov. 2. 07:22
 9/16 anonim ***** válasza:
48%

Mivel nem tudsz németül nem támogatnám. Bocsánat, de én B2-n beszélek, és bizony még így is tudnak nekem olyat mondani 5 év után is, hogy fingom nincs, mit akarnak.

Vagy majd tolmácsot kérsz a papírok, lakhatás, stb intézéséhez? Meg miből élsz?

Ha menni akarsz B1-re jó lenne felhúzni azt a németet.

2021. nov. 2. 07:46
 10/16 anonim ***** válasza:
28%

Na, ebből is csak annyi lesz, hogy kimész nulla nyelvtudással, mindenféle munkatapasztalat nélkül, nem kapsz munkát, és a szüleid úgy tartanak el, hogy ott élsz, nem itt.

Kezdd azzal az önállósodást, hogy olyan célokat tűzöl ki magad elé, amiknek van realitása, van B-terv (itt az nyilván csak annyi, ha nincs meló, majd a szülők pénzéből leszel kint)

2021. nov. 2. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!