Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a diák, de nagykorú lányoto...

Ha a diák, de nagykorú lányotok teherbe esne, támogatnátok őt anyagilag?

Figyelt kérdés
Ha egy nagykorú, de még tanuló ‘gyereketek’ teherbe esne és nem tudná eltartani a bébit, segítenétek neki?
2021. szept. 30. 23:01
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
53%
Természetesen segíteném anyagilag is,és vigyáznék is a gyerekre.Teljesen mindegy hány éves,tanul vagy dolgozik.
2021. okt. 1. 09:15
 22/31 anonim ***** válasza:
61%

Az fel sem merül, hogy a szülő ha akarná sem tudná anyagilag ezt pluszban finanszírozni?

Itt csupa milliomos van, vagy fogalmuk nincs róla, hogy manapság mibe kerül egy gyerek, már a szüléssel kezdődően?

Egy nagykorút eltartani, taníttatni is komoly anyagi megterhelés a családnak, különösen, ha több gyerek is van és akkor ehhez még egy csecsemő...

Lehet potyogtatni a gyereleket, (majd eltartja az állam) csakhogy ez komoly felelősség minden téren és pont az olyanok szaporodnak égbe-világba, akik ezt nem fogják fel!

Èn 2 egyetemista “gyerek” mellett már vágom a centit, hogy mikor végeznek, mert minden pénz beléjük megy.

Így ha az egyik elénk állna, hogy lebabázik és még azt is finanszírozzuk, nem lenne őszinte a mosolyom.

Nem kényszeríteném semmire, de ezt oldják meg a gyerek apjával!

A tanulását - de csak azt - továbbra is segítjük és innentől kezdve a labda az ő térfelén pattog, azt csinál amit akar!

2021. okt. 1. 11:07
 23/31 anonim ***** válasza:
71%

Addig támogatnám, amíg nem talál állást és nem biztosít a gyereknek legalább egy minimális(an normális) hátteret.

De azt nem engedném, hogy a nyakamba szülje a gyereket, aztán én neveljem, finanszírozzam, ő meg éli tovább az eddigi életét. Ezt tudatosítanám benne. Hogy megtartja-e vagy sem, az az ő döntése, ezt tiszteletben tartom. De ha olyan nagylánynak tartja magát, hogy megtartja a gyereket, akkor viselje ennek a negatív következményeit is.

2021. okt. 1. 12:25
 24/31 anonim ***** válasza:
51%
Hát mi mást, mint támogatni? Nem olyan nagy szégyen számomra, a gyermek meg lehet hogy tündér pofa lesz!
2021. okt. 1. 15:32
 25/31 anonim ***** válasza:
55%

Nem.

Nővérem 17 évesen lett terhes. Úgy gondolta így majd ő felnőtt lesz, férjhez megy az akkor 24 éves bakjához.

Anyánk könyörgött..nővérem hajthatatlan volt.

Oda szülte szüleim nyakára unokaöcsémet. Én akkor voltam 9 éves. Nem volt elég, hogy amúgy is 1 szobán kellett osztoznunk nővéremmel, utána én mehettem anyámékhoz a földre aludni, ők meg sógorommal és a gyerekkel a szobában. Majdnem 1 éves volt unokaöcsém mikor elköltöztek.

Na ki költözött haza mikor 3 éves volt a gyerek? Kit nevelhettek a szüleim több mint 10 évig?

Szóval a válaszom az, hogy nem.

Ha gyereket akar,azt csak is maguknak a saját pénztárcájukra tegyék..ha olyan felnőtt akar lenni, ám legyen. De én ahhoz nem asszisztálok. Ha akarok még egy gyereket nevelni, azt megszülöm magamnak..

2021. okt. 1. 15:58
 26/31 anonim ***** válasza:
33%
Támogatnám, mégiscsak az unokám.
2021. okt. 1. 16:07
 27/31 anonim ***** válasza:
33%
Ha hülyeséget csinál akkor is a gyerekem....
2021. okt. 1. 18:24
 28/31 anonim ***** válasza:
85%

Ha ez így lenne, akkor leülnék vele négyszemközt beszélni, és megmondanám, hogy: tiszteletben tartom a döntését, ha megtartja, ha nem, DE tudatosodjon benne, hogy nem nekem szüli, nem az én felelősségem, nem az én kötelességem a gyereket eltartani, nem az én kötelességem nevelni.

Ilyen téren rám ne számítson. Addig támogatnám őt, amíg állást és albit nem talál és biztosítja a gyereknek a minimálisat legalább, de utána már nem.

Valamint azt is a fejébe vésném, hogy ha a delikvens apucival nem úgy alakul a dolog, ahogy ő azt szeretné (mert nem akarja a gyereket, nem akar családot stb stb.) akkor az SEM lesz opció, hogy szépen hazacuccol a csecsemővel.

Miért? Mert ha ő mindenképpen nagylány/anyuka akar lenni úgy, hogy még jelenleg érettségie sincs, akkor azzal vállalja az összes felelősséget is.

Attól még persze, hogy a gyerekem, meg a szeretet is megmarad, de nem a szülő kötelessége a nagykorú gyerekének a baromira elhibázott döntését 18 évig szívni.

2021. okt. 1. 21:38
 29/31 anonim ***** válasza:
48%
Akik segitenenek a saját gyerekükön mind le van pontozva..bár meg se lepődtem 😅
2021. okt. 1. 21:42
 30/31 anonim ***** válasza:
54%

Nyers leszek, de őszinte: közölném vele, hogy vagy elveteti, vagy kereshet albérletet meg valami állást. A legtöbb szülőnek nincs ilyen téren elég pénze meg türelme, hogy egy becsúszott babát eltartson, elviseljen. Aki nincs készen az anyaságra, nincs a gyereknek megteremtve a megfelelő szituáció, az NE szüljön! Érettségivel minimálbérből még magát sem fogja tudni eltartani, nem hogy egy csecsemőt...

Én nem óhajtanék a lakásban egy ordító csecsemőt hallgatni non-stop csak azért, mert a lányom szerint semmi kifogás nincs azellen ha valaki a nullára szül.

Ettől még ugyanúgy szeretném, mert mégis a gyerekem, de ilyen téren sajnos nem csak következetesnek, hanem szigorúnak is kell lenni, mert csak a baba látná ennek a kárát.

2021. okt. 1. 21:46
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!