Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy ne legyen...

Mit tegyek, hogy ne legyen veszekedés abból, ha betegen otthon maradok?19

Figyelt kérdés

A héten végig meg voltam fázva, igazából nem is mondtam neki, mert akkor vettem észre, amikor vasárnap este a koliban arra ébredtem, hogy nem kapok levegőt. Azt hittem el fog múlni, de nem ez történt. Minden nap felébredtem ilyen hajnali három magaslatában arra, hogy bedugult az orrom és nem kapok levegőt. Szóval teljesen kimerült vagyok a megfázás mellett. Több órán lemaradtam orrfújás miatt, délután írhattam újra a jegyzeteket, hogy teljes legyen... Arra jutottam, hogy ha hétvégén nem lesz jobb, én inkább nem megyek vissza vasárnap. Jegyzeteket ígyis-úgyis pótolnom kell, de otthonról meg tudom tenni a saját ütememben, mellette kicsit bele tudnék húzni az előrehozott érettségi tételek tanulásába, meg be tudnám fejezni az osztályozó vizsgára a több oldalas beadandót. Ezekbe meg nyilván nem zavarna bele annyira a betegség, mert ha úgy érzem, hogy nem megy/orrot kell fújni, akkor meg tudok állni anélkül, hogy lemaradnék.

Viszont ott van anyám, aki nem hiszi el soha, hogy beteg vagyok, pedig amúgy utoljára kamu betegséggel első osztályban próbálkoztam, hét évesen, de csak mert bántalmazott egy osztálytársam. Konkrétan ha lázas vagyok, és emiatt kiír az orvos akkor mindig veszekszik, hogy csak hazudtam, csak otthon akarok dögleni, meg fogok bukni így.(általánosban a kis kitűnő átlaggal, most meg a négyes átlaggal nem áll fenn a veszély szerintem....) És nyilván jogilag felnőtt vagyok, egyedül is el tudok menni orvoshoz, ha nem jobb a helyzet, csak bem mindegy, hogy utána napokig kiabálnak velem otthon, ha otthon kell maradnom (és emiatt szintén nem haladok). Tehát azt kéne elérni hogy ha vasárnap nem megyek el a koliba, akkor hogy ne legyen ebből otthon veszekedés.

Mit javasoltok?

2021. szept. 17. 07:36
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
15%
20-as igen, sajnos ez így van, és ez elég szomorú.
2021. szept. 17. 12:19
 22/42 A kérdező kommentje:

Az durva, hogy elvileg így nem leht bemenni se suliba, se koliba. A fél társaság folyamatosan fújja az orrát, van olyan tanár, aki konkrétan kijelentette, hogy nehogy valaki haza merjen menni ennyi bajjal, mert az csak lógás.

A koliban nem tudok bent maradni, kilenc után hétköznap el kell hagyni a szobát, és hétvégén se lehet bent lenni.

2021. szept. 17. 13:06
 23/42 anonim ***** válasza:
100%
Orvosi igazolást kell tolni a tanár orra alá is, azt nem nevezhető logasnak
2021. szept. 17. 14:44
 24/42 A kérdező kommentje:
Ő is azt feltételezi, hogy hazudunk az orvosnak. Olyan, mint anuy, csak tanár kiadásban. :D Jó, hál istennek nem az a tanár az ofőm, de ő pl előszeretettel szivatja azokat, akik betegség miatt hiányoznak. Engem is szivatott tavaly, amikor az utolsó hetekben karanténba kerültem kontaktként.
2021. szept. 17. 15:37
 25/42 anonim ***** válasza:
100%
jelentsd az igazgatónál. ez elfogadhatatlan viselkedés
2021. szept. 17. 15:39
 26/42 A kérdező kommentje:

Mit jelentsek rajta? Azt, hogy kiabál órán a tanár a hiányzás miatt, azt nem tudják kifogásolni. Azt, hogy többször feleltet, sűrűbben, mert éppen pikkel valaki hiányzóra, az se túl kézzelfogható, mert mindig más hiányzik, és sűrűn változik ez. És mivel nem az ofőm, még igazolás elfogadásával sem tud visszaélni, mert nem neki kell leadnom.

Semmi olyan kifogásolható dolgot nem csinál ez az említett tanár, amivel kezdenének is bármit. :D

2021. szept. 17. 15:51
 27/42 anonim ***** válasza:
100%
de, ez mind kifogásolható. orvosi igazolást nem fogad el? pedig marhára el kell fogadnia. pikkel és kiabál hiányzás miatt? marhára kifogásolható. ha csak veled csinálja, akkor is
2021. szept. 17. 15:54
 28/42 anonim ***** válasza:
100%
Feltételezni bármit lehet de az orvos igazolását nem kérdőjelezheti meg.
2021. szept. 17. 16:05
 29/42 A kérdező kommentje:

Csak veszekszik a hiányzás miatt az a tanár. Meg nem neki kell adnom az igazolást, hanem az ofőnek. Még ha akarna se tudna visszaélni azzal, hogy nem fogadja el... :D

Ugyan már, szerintetek ki vesz elő egy tanárt azért, mert kiabált a diákkal az igazolt hiányzás miatt? Ne legyünk elvarázsolva ennyjre... :)

2021. szept. 17. 16:43
 30/42 anonim ***** válasza:
100%
remélhetőleg az igazgatód előveszi emiatt. ne gondold hogy magadra vagy hagyva ebben a helyzetben. beszélj az ofőddel, beszélj az igazgatóval, kizártnak tartom hogy te lennél az első és egyetlen aki panaszkodott emiatt. ha ki nem is rúgják (hatalmas tanárhiány van sajnos, nem hiszem hogy könnyen kitennének manapság bárkit is), legalább tudnak róla és rászólnak. ha folytatódik, te panaszkodsz tovább. addig amíg abba nem marad ez az undorító viselkedése
2021. szept. 17. 16:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!