Mit tegyek, hogy ne legyen veszekedés abból, ha betegen otthon maradok?19
A héten végig meg voltam fázva, igazából nem is mondtam neki, mert akkor vettem észre, amikor vasárnap este a koliban arra ébredtem, hogy nem kapok levegőt. Azt hittem el fog múlni, de nem ez történt. Minden nap felébredtem ilyen hajnali három magaslatában arra, hogy bedugult az orrom és nem kapok levegőt. Szóval teljesen kimerült vagyok a megfázás mellett. Több órán lemaradtam orrfújás miatt, délután írhattam újra a jegyzeteket, hogy teljes legyen... Arra jutottam, hogy ha hétvégén nem lesz jobb, én inkább nem megyek vissza vasárnap. Jegyzeteket ígyis-úgyis pótolnom kell, de otthonról meg tudom tenni a saját ütememben, mellette kicsit bele tudnék húzni az előrehozott érettségi tételek tanulásába, meg be tudnám fejezni az osztályozó vizsgára a több oldalas beadandót. Ezekbe meg nyilván nem zavarna bele annyira a betegség, mert ha úgy érzem, hogy nem megy/orrot kell fújni, akkor meg tudok állni anélkül, hogy lemaradnék.
Viszont ott van anyám, aki nem hiszi el soha, hogy beteg vagyok, pedig amúgy utoljára kamu betegséggel első osztályban próbálkoztam, hét évesen, de csak mert bántalmazott egy osztálytársam. Konkrétan ha lázas vagyok, és emiatt kiír az orvos akkor mindig veszekszik, hogy csak hazudtam, csak otthon akarok dögleni, meg fogok bukni így.(általánosban a kis kitűnő átlaggal, most meg a négyes átlaggal nem áll fenn a veszély szerintem....) És nyilván jogilag felnőtt vagyok, egyedül is el tudok menni orvoshoz, ha nem jobb a helyzet, csak bem mindegy, hogy utána napokig kiabálnak velem otthon, ha otthon kell maradnom (és emiatt szintén nem haladok). Tehát azt kéne elérni hogy ha vasárnap nem megyek el a koliba, akkor hogy ne legyen ebből otthon veszekedés.
Mit javasoltok?
Kezdjük ott, hogy betegen nem is fogadnak a kollégiumban, főleg a mostani időkben.
Kérd meg a kollégiumvezető, hogy írjon egy papírt anyudnak, hogy ha továbbra is ilyen náthás vagy, hiába mész vissza vasárnap, haza fog küldeni, mert veszélyezteted a többiek egészségét, mivel a megfázás is vírus, és ha nem fekszed ki, rosszabb is lehet. (apukám most nem feküdte ki a megfázását, járt dolgozni, tüdőgyulladása lett) Ha normális a kollégiumvezető meg fogja írni.
A másik megoldás, hogy kicsit eréjesebben de elmondod neki amit itt leírtál, és nem hagyod, hogy beleszóljon, meg azt is, amit én írtam, hogy a covid helyzet miatt (meg egyébként sem etikus betegen menni közösségbe) nem mehetsz vissza a kollégiumba. Ha ezek után is kiabál veled, hagyd ott. Menj át egy másik szobába, zárkózz be a wc-be, minden alkalommal mondd el neki, hogy felnőtt vagyok és el tudom dönteni, hogy beteg vagyok-e vagy sem, ha netán megbuknék, ami nem fog előfordulni az a te hibád is lesz, mert idegesítesz, de ha mégis úgy alakul majd akkor kiabálhatsz velem. Vagy valami ilyesmit. Kell egy kis határozottság.
ha netán megbuknék az a te hibád is lesz, de nem fog előfordulni, de ha mégis....
Bocsi javítottam a mondatot 12-es voltam.
"Munkába is be kell majd menni betegen"
miért hazudsz?
Ha évek óta ez megy, túl sok mindent nem tehetsz. Anyukád otthon van egész nap?
Azzal egyetértek, hogy betegen maradj otthon, de abban nem látom a logikát, hogy így nem maradsz le… Így 100%-ban lemaradsz az anyagról, amit utána pótolnod kell.
Házi orvoshoz pedig 12 éves koromtól egyedül jártam, nem kell ahhoz nagykorúnak lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!