Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy ne legyen...

Mit tegyek, hogy ne legyen veszekedés abból, ha betegen otthon maradok?19

Figyelt kérdés

A héten végig meg voltam fázva, igazából nem is mondtam neki, mert akkor vettem észre, amikor vasárnap este a koliban arra ébredtem, hogy nem kapok levegőt. Azt hittem el fog múlni, de nem ez történt. Minden nap felébredtem ilyen hajnali három magaslatában arra, hogy bedugult az orrom és nem kapok levegőt. Szóval teljesen kimerült vagyok a megfázás mellett. Több órán lemaradtam orrfújás miatt, délután írhattam újra a jegyzeteket, hogy teljes legyen... Arra jutottam, hogy ha hétvégén nem lesz jobb, én inkább nem megyek vissza vasárnap. Jegyzeteket ígyis-úgyis pótolnom kell, de otthonról meg tudom tenni a saját ütememben, mellette kicsit bele tudnék húzni az előrehozott érettségi tételek tanulásába, meg be tudnám fejezni az osztályozó vizsgára a több oldalas beadandót. Ezekbe meg nyilván nem zavarna bele annyira a betegség, mert ha úgy érzem, hogy nem megy/orrot kell fújni, akkor meg tudok állni anélkül, hogy lemaradnék.

Viszont ott van anyám, aki nem hiszi el soha, hogy beteg vagyok, pedig amúgy utoljára kamu betegséggel első osztályban próbálkoztam, hét évesen, de csak mert bántalmazott egy osztálytársam. Konkrétan ha lázas vagyok, és emiatt kiír az orvos akkor mindig veszekszik, hogy csak hazudtam, csak otthon akarok dögleni, meg fogok bukni így.(általánosban a kis kitűnő átlaggal, most meg a négyes átlaggal nem áll fenn a veszély szerintem....) És nyilván jogilag felnőtt vagyok, egyedül is el tudok menni orvoshoz, ha nem jobb a helyzet, csak bem mindegy, hogy utána napokig kiabálnak velem otthon, ha otthon kell maradnom (és emiatt szintén nem haladok). Tehát azt kéne elérni hogy ha vasárnap nem megyek el a koliba, akkor hogy ne legyen ebből otthon veszekedés.

Mit javasoltok?

2021. szept. 17. 07:36
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
90%

Mondd meg neki, hogy 19-20 éves fejjel el tudod dönteni, hogyan érzed magadat, ne szóljon bele. Az orvos igazolta, hogy beteg vagy, innentől senki semmit ne szóljon rá.

Esetleg tehetsz egy epés megjegyzést, hogy mindenki magából indul ki: lehet, hogy ő rendszeres táppénzcsaló, de ettől még más nem okvetlen ilyen.

2021. szept. 17. 07:41
 2/42 A kérdező kommentje:
Ezt az el tudom dönteni én is, az orvos se hülye mondatot már évek óta mondom. Nem használ semmit. ;/
2021. szept. 17. 07:59
 3/42 anonim ***** válasza:
81%
Az orvosi igazolást megmutattad neki?
2021. szept. 17. 08:02
 4/42 anonim ***** válasza:
82%
Es ha covid? Hazamentel? Vegyel gyorsteszt a patikaban
2021. szept. 17. 08:09
 5/42 anonim ***** válasza:
98%

Miért nem maradsz a koliban?

Őt úgysem tudod megváltoztatni, tapasztalat ...

2021. szept. 17. 08:16
 6/42 anonim ***** válasza:
90%
Menj vissza a koliba, hétfőn elmész dokihoz és nem jársz be órákra. A szobatársaid gondolom a suliba lesznek így nyugalomban tudsz ott és készülni.
2021. szept. 17. 08:23
 7/42 anonim ***** válasza:
1%
Ez mindenkivel így van. Én is sokat lógtam betegséget szimulálva, amikor meg tényleg beteg voltam azt nem hitték el. Ha lógós vagy, akkor muszáj akkor is menni ha beteg vagy, fogd fel úgy mint edzést. Munkába is be kell majd menni betegen, ez ott már nem játék lesz.
2021. szept. 17. 08:39
 8/42 anonim ***** válasza:
98%
Dehogy kell munkába menni betegen. Jár a táppénz amig otthon vagy és meggyógyulsz.
2021. szept. 17. 08:44
 9/42 Thispain ***** válasza:
100%

Egy azonnali megoldás javaslat: elhallgattatod.

Egy humánusabb javaslat:

Jelzed neki hogy vasárnap nem mész vissza a kollégiumba, mert beteg vagy.

Ha nem hiszi el, nézzen meg téged jobban. Ha még mindig nem hisz neked (vagyis nem akarja észrevenni, hogy valóban beteg vagy), szólítsd fel arra, hogy anélkül hogy egyetértene veled, ne tegye szóvá, hogy itthon vagy, és nem a kollégiumban, és egyéb dolgok miatt se kiabáljon, különben nem tudsz koncentrálni a felzárkózásra, és nagyobb lesz a kockázata a bukásodnak ezáltal.

Ha kérdezi, hogy akkor miért nem az iskolában vagy, mondhatod neki, hogy az, ha nem kapsz levegőt, az egy Covid-19 tünet, és nem érdemes tovább terjeszteni a fertőzést, másrészt, az orrfújás óra közben egy zavaró dolog, és még le is maradsz, és ha itthon vagy, gyorsabban tudsz meggyógyulni, mintha folyamatosan iskolában lennél, ebből adódóan kevesebb ideig kell felzárkóznod.

Egyébként lehet, hogy őt is iskolába küldték betegen, emiatt küld téged is, mert ezt a mintát tudat alatt kritika nélkül elfogadta, mint helyes dolog, és eszerint cselekszik. Érdemes lenne erre rákérdezned.

2021. szept. 17. 08:59
 10/42 anonim ***** válasza:
97%
Mondd, hogy folyik az orrod (azt látja ő is, hogy mennyire piros) és azt mondta az orvos, hogy nem mehetsz közösségbe, mert lefertőzöl mindenkit. Ami amúgy igaz is.
2021. szept. 17. 09:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!