Szulok! Mit tennetek, ha kiderulne, hogy a ti gyereketek is reszt vett ennek a 16 eves fiu zaklatasaban?
Szerintem a "zaklatok" szulei most foggal korommel vedik oket! A legtobb szulo el sem jut addig a szintig, hogy elmagyarazza a gyerekenek, hogy a masikat ne szekirozza! A szuloket is be kellene vonni az eljarasba es minimum javitoba kuldenem a bagazst!
Azért a srác nem lehetett valami stabil, ha 3 nap után az öngyilkosság volt a megoldás úgy, hogy az anyjától meg az osztályfőnöktől is kapott segítséget...
Meg se várta mi lesz, ez szerontem nagyon eltúlzott reakció. Jól is néznénk ki, ha mindenki felkötné magát, akinek beszóltak.
Aki szerint a gyerekek nem minden ok nélkül szállnak rá csoportosan egy gyerekre (kipécézik), annak ajánlom figyelmébe az Az osztály című észt filmet (magyar szinkronnal, Youtube-on fent van az egész film, cirka 1,5 óra). Kíváncsi lennék, hogy szerinted a főszereplő mivel vívta ki, hogy mindenki utálja.
Persze a film eléggé szélsőségesen dolgozza fel a témát (gondolok itt például a szexuális kényszerítésre), de magát az atmoszférát tökéletesen megmutatja; minden a legnagyobb titokban megy, ha pedig a tanárok tudomására jut, elbagatellizálják. A filmben azért van rá utalás, hogy a főszereplő problémájával hajlandóak foglalkozni a tanárok, amikor már annyira elfajulnak a dolgok, de egyrészt ezt túl későn teszik, másrészt nem a megfelelő lépéseket megtéve.
SPOILER
És persze ritkán fordul a zaklatás iskolai vérengzésbe.
Az ilyen gyerekeket kulon bentlakasos iskolaba kuldenem hogy ott fejezzek be a tanulmanyaikat utana meg 1 ev felfuggesztett borton.
Az iskolakat be kellene kamerazni es a tanaroknak is tobb jogot kellene adni. Regen ha nem viselkedtel akkor a tanar hozzadvagta a kulcscsomot, ravert a kezedre a vonalzoval, a fulednel fogva vezetett ki az osztalyterembol. Ma meg a szulo megy be megverni a tanart mert rossz jegyet kapott a gyereke. En eleve a szulot csak kulon engedelyel engednem be az iskolaba, nem kellene csak ugy besetalni mert problemaja van a tanarral. Fel lehet oket hivni telefonon vagy elmenni a fogadoorara, de semmi keresnivaloja annak az iskolaban aki nem ott tanul vagy nem ott dolgozik. A portas sajnos barkit beenged csak bemondasra. Legalabbis nalunk siman kinyitotta a kaput barkinek.
Tanítottam általános iskolában, ráadásul nem is a legrosszabb volt a városban. Azóta is jó a híre. Ettől függetlenül már 5-ben olyan agresszió, terror és bántalmazás van, hogy én kezdő tanárként alig hittem el. Hiába tudtak ezekről a kollégák, nem csináltak semmit, mert kirúgni nem lehet a körzetes gyereket. Tűrt mindenki. Azt is, hogy a társukat a földön rugdosták. Nem sokáig volt gyomrom ehhez, most már nem is tanítok.
Amúgy szülőként rég rossz, ha idefajulna a gyerekem, de biztos, hogy kőkeményen büntetném, ha nem én, akkor az apja erővel.
Viszont ha a gyerekem lenne a bántalmazott, akkor nem húznám az időt, meg "jajj ne menjünk be szólni, mert akkor rosszabb lesz", hanem kivenném az iskolából, iskolaváltás plusz keresnénk szakembert még időben. Kicsit azért az anyja felelőssége is, hogy nem lépett időben...
#76 eleg gaz kollegaid voltak, de te sem vagy kulonb ha csak ugy nezted ahogy valakit a foldon rugdosnak.
Edesanyam pedagogus, benne van a vezetosegben is. Az ilyen kis gec* gyerekek szuleit mindig behivja es kokemenyen kiossza oket, de a gyereket is. Ha kell akkor heti szinten befaradnak.
Az egyiket meg pszichiatriai kivizsgalasra is elkuldte.
Amugy persze ok sem mehetnek a vegletekig, de mondok egy sztorit. Az o iskolajukban tortent, a fent emlitett kis pszichiatriai gyerekrol lesz szo.
Agyba fobe verte a kislanyokat, de a tanitonenit is volt, hogy megtepte. Persze a korhazban meghuzta magat. A szulok ugyekeztek kozremukodni, de nem volt eredmenye. Az egyik kislany minden nap sirva ment haza. Na fogta magat az Apja..iskola utan (ugy szepen kettesben) elcsipte az akkor 9 eves gyereket es ugy negpofozta es parszor se**be is rugta, hogy onnantol kezdve senkit nem bantott!
Persze lett belole botrany, de szemtanu nem volt, az Apuka pedig nyilvan tagadott mindent. Az iskolanak pedig eszebe sem jutott tovabb gorgetni az ugyet.
Lenyeg a lenyeg: van amikor sajnos csak ez segit.
Ha a szep szo nem hasznal...
"Meg a tied is a felelősség tanárként, hogy elnézted te is, mint a kollégáid."
Ez jött le? :)) Oké, nem fejtettem ki, de én voltam a felügyelőtanár abban a szünetben, természetesen közéjük álltam. Aztán felmentünk az igazgatóhelyettes asszonyhoz, aki engem cseszett le a gyerekek helyett, hogy "hogyhogy mindig akkor van balhé, mikor én ott vagyok, nála bezzeg sosincs, őt szeretik a gyerekek". Mondom ok...
Ennyit a mai pedagógusok nagy részéről.
De elhiszem, hogy van normális intézményvezető is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!