Szulok! Mit tennetek, ha kiderulne, hogy a ti gyereketek is reszt vett ennek a 16 eves fiu zaklatasaban?
Szerintem a "zaklatok" szulei most foggal korommel vedik oket! A legtobb szulo el sem jut addig a szintig, hogy elmagyarazza a gyerekenek, hogy a masikat ne szekirozza! A szuloket is be kellene vonni az eljarasba es minimum javitoba kuldenem a bagazst!
#58, szóval szerinted kapcsolatteremtési problémái vannak az olyan embereknek, akik nehezen bíznak meg másokban?
Nem gondolsz arra, hogy esetleg sokat csalódtunk a múltban, vagy ez a fiú pl. félt, hogy csak bántani akarják majd, ezért nem engedett csak keveseket a bizalmába?
#58 Olyanokkal én sem barátkoznék, akik megaláznak, bántanak... Voltak barátaim nekem is, csak nem az osztályomból...
Egyébként az miért alapfeltétel Magyarországon, hogy 16 évesen már kapcsolatodnak kell lenni és szexuális életet élni? Ennyi erővel akkor fele fiatal pszichés beteg... Meg nézz át a szexualitás, párkapcsolatok témába, hányan panaszkodnak, hogy nincs csajuk...
Az a norma, hogy 16 évesen dugni kell KÖTELEZŐEN?
Egyébként a drága osztályfőnököm is elnézte, hogy 4 évig bántsanak, gúnyoljanak, megalázzanak, kajával, papírgalacsinnal dobáljanak, röhögött, hogy csúnyáztak, röhögött, hogy videót terjesztenek rólam... Meg abban is benne volt, hogy bedrogozva, eszméletlenül otthagyjanak a városban, utána engem pletykált, röhögött...
DE arra volt esze, hogy közölje anyámmal, hogy "maga ül a padban, maga van, utálják a többiek, kiutálták". Annak ellenére egyébként beszélgettem velük, ha kell, segítettem, hogy mit tettek velem. De erre volt esze...
Meg a többinek is, hogy engem nem szerettek... De azt elnézték, hogy bántsanak órákon, meg még engem röhögjenek ki, soha EGYSZER SEM SZÓLTAK RÁJUK, EGYSZER NEM KAPTAK FIGYELMEZTETÉST... Közösen röhögtek a matek tanárral, mit olvasott az ellopott telefonom Messengerében... Vagy lecsúnyáztak...
Azzal bezzeg nem volt baja, aki 4 évig bejárt és össz-vissz két emberrel beszélt...
Iskolán kivül meg nem voltam köteles velük lógni... Drága anyám is tudta mondani, hogy utáltak, én tehetek róla, de 4 évig nem érdekelte... Sőt először elmondtam, 14 évesen, utána akármi volt, rám fogta, hogy nem akarok iskolába m,enni, ahányszor beteg voltam, kicsinált, hogy nem karok iskolába menni...
Biztos nekem is kapcsolattermetési problémáim... Olyan jó, mikor olyasvalaki okoskodik, aki nem élte át, fogalma sincs erről...
#63 A legtöbb tini fiú nyavajog, hogy nincs barátnője, itt az oldalon is elég körülnézni... Ilyen korban kezdik érdekelni az embert... Természetes...
A legtöbb fiú ismerősömnek 20 körül lett barátnője, ők is nyavajogtak...
Nézz körbe itt, hány olyan kérdés van, hogy 20 vagyok sosem volt nőm, hogy szedjem fel, mennyi pénzre mennek a csajok, sosem volt barátnőm... M
65
Lehet, mindenki más környezetben nő fel..én 22 vagyok. Az én osztályomba csomó újgazdag gyerek járt (úgy az egész évfolyamomba) akiknek természetesen apuci vette a kocsit..nekik nem volt gondjuk a csajozással.
Lehet a te osztályodba nem ilyenek jártak, nem voltak nőcsábászok veled ellentétben.
Mindenkinek mások a személyes tapasztalatai. Nekem is van olyan ismerősöm, akinek 20 év felett lett csaja, de nálam ez ritka pedig nem nagy városban élek.
"#58 Ennyi erővel minden második ember járhatna agyturkászhoz..."
Magyarok háromnegyedének kellene, tele vagyunk traumásokkal, kapcsolatilag működésképtelennel, akik telepátiát várnak a másiktól, vagy rögtön dühöngenek mindenen, teljesen negatívak stb.
"Olyan jó, mikor olyasvalaki okoskodik, aki nem élte át, fogalma sincs erről..."
Nem okoskodás, csak leírtam, hogy a fiú problémáit kezelni kellett volna, de a szülők szemet hunytak.
Másrészt ne bocsátkozz indulatból feltételezésekbe, mert pofára esés lesz belőle. Képzeld, nyolc éves terápián vagyok túl, mert a szüleim alkalmatlansága (elhanyagolás, érzelmi bántalmazás, szidás, leszólás) miatt teljesen működésképtelen voltam, mint ember. Visszahúzódó, motiválatlan, kapcsolatot teremteni képtelen, önmagamért kiállni se tudtam, s mindent a szívemre vettem. Szóval eléggé mellé lőttél.
Én lány vagyok! Közöm nem volt soha ilyen menő gyerekekhez... Tapasztalatom szerint a legtöbb 16-17 éves fiú szerintem éretlen az osztályomban is az elsőnek azt hiszem 18 évesen lett, többinek egész gimi alatt sem volt... Meg a kollégiumból sem, vannak ennyi idős testvéreim, szomszédaim, nekik sem... Később igen...
De azzal szerintem semmi baj nincs, ha valakit ennyi idősen elkezdenek érdekelni a lányok, vagy nyafog miatta...
Megoszto dolgot emlitek: erzekenyites...🤫
Azt gondolom igenis mar gyerekkorban el kellene kezdeni az erzekenyitest, csoportos beszelgeteseket a kicsikkel, a sajat kis nyelvukon, h ertsek meg a massagot, ne bantsak a kirivot. Nen szexualisan ertem elsosorban. Gyerekek ugyanigy gonoszkodnak masokkal, mert csendesebb, mert gyengebb, mert nagyobb a fule... mar kisgyermekkent el lehet veluk beszelgetni arrol, h mit okoz ez masoknak es ok mit ereznenek, ha veluk ilyet tenne vki. Ha ebben nonek fel, ez lesz a termeszetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!