Szulok! Mit tennetek, ha kiderulne, hogy a ti gyereketek is reszt vett ennek a 16 eves fiu zaklatasaban?
Szerintem a "zaklatok" szulei most foggal korommel vedik oket! A legtobb szulo el sem jut addig a szintig, hogy elmagyarazza a gyerekenek, hogy a masikat ne szekirozza! A szuloket is be kellene vonni az eljarasba es minimum javitoba kuldenem a bagazst!
Nem, régen nem volt öngyilkosság (amúgy volt, csak média nem, hogy így felkapja). Régen a tanárnak volt tekintélye, joga fegyelmezni és ha lekevert egy maflást a neveletlen kölöknek, a szülő otthon adta a párját vagy minimum közölte, hogy jogos és még egy ilyen eset és megnézheti magát. Nem még ő ment be ugatni meg tanárt verni, mert rá mertek szólni a tündibündi gyerkőcére, hogy viselkedjen normálisan. Manapság ez dívik. Meg az, hogy sok esetben még szerencsétlen áldozat kerül bajba, ha pl visszaüt, mert a tanár sehol, de nyilván a zaklatók többedmagukkal ezt rögtön elő fogják adni.
Egyébként sok egykori bántalmazott gyerek felnőtt, ez is igaz. Jelentős részüket keresd a ma “életrevaló” (alias mindenkit terrorizáló) gyereket nevelők között, mert megfogadták, hogy a sajátjuk nem fog úgy járni, mint ők.
Hidd el, ezeknek a gyerekeknek a szülei még maguk elött is letagadják, hogy ilyet tehetett a gyerekük, nemhogy mások előtt.
Pont múltkor láttam ennek az esetnek a kapcsán, hogy egy ilyen cikizős, bunkó osztálytársam odaírt egy kommentet, hogy milyen undorító dolog az ilyen bántalmazás, blablabla... Érted, pont az, aki maga is csinálta.
Szerintem nem is emlékszik rá, nem akar emlékezni.
Nehéz kérdés. Egyrészt a szülőknek akkor is a gyereke. Másrészt valahol a szülők is felelősek ilyen esetben nevelésük okán, bár ugye jó részét örökölhetik és hát a tömeg hatás is ludas lehet, ebben a korban már magukért felelősek. Értem hogy védik, de attól még felelős a következményekért. Nincs olyan hogy hát akkor most elsündörgünk és akkor semmi köze hozzá. Mossák kezeiket.
Csak hát valaki meghalt. Még akkor is ha öngyilkos lett és nem mások keze által történt. Az hogy érzelmileg labilis esetleg részben lehet oka, de nyilván aki ilyenbe kapaszkodik annak fignja nincsen hogy mi az hogy nap napután gyötrik, megállás nélkül. Illetőleg ez nem kibúvó a felelősség alól. Illetve nem tudjuk mivel alázták nap nap után. Nyilván minden gyereknek más lesz a verziója.
Mit tennék? Hú hát elképzelésem sincsen. Bizonyosan nem emelkedett stílusban beszélgetnénk aztán menne bulizni, hanem komolyan megváltoztatnám az életét ameddig nem érezném azt hogy komolyan megbánta és megváltozott. Mert hát a lelki bántalmazás nem kevésbé káros mint a fizikai. Valószínűleg másik iskolába vinném át asap. Szándékos lelki bántalmazásra nincs mentség. Sajnos szerintem nem egyedi hogy lelkileg bántalmaznak valakit, csak most bekerült a fősodrású hírekbe.
47 detto!
"Pont múltkor láttam ennek az esetnek a kapcsán, hogy egy ilyen cikizős, bunkó osztálytársam odaírt egy kommentet, hogy milyen undorító dolog az ilyen bántalmazás, blablabla... Érted, pont az, aki maga is csinálta."
Engem is piszkáltak csoportosan FB csoportban felnőtt, sőt idős emberek. Én is már felnőtt vagyok. Mégis kiszekáltak, de frankón. Helyettük én szégyelltem magam. Tag maradtam, mert érdekel a téma, de azóta 2-3-4 hetente ha benézek, már soknak mondható. Na, legutóbb látom hogy a főinkvizítor épp "megvédett" valakit, mondván hogy ne legyenek bántóak 🤣🤣
Szóval megerősítem: egy bully simán gondolhatja magát az erkölcs etalonjának. Ha a többiek ebben megerősítik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!