Miért nincs feltételekhez kötve a gyerek vállalási jog?
Itt a kategóriában is rengeteg olyan kérdés van, amiből egyértelműen kiderült, hogy az adott szülők egyszerűen alkalmatlanok a bevelésre. Személyes tapasztalatom is van, kiskoromban is már olyan balhék mentek, ami legfeljebb a zárt osztályon van. Ennek megittam a levét, ugyan azok a viselkedési formák köszönnek vissza bizonyos helyzetekben, mint amiket kiskoromban elszenvedtem.
Nem veszik észre, hogy ez egy végtelenségig ismétlődő kör? Az ilyen szülő olyan mély nyomokat hagy a gyerekben, amit aztán egész élete során magával cipel, arról nem is beszélve, hogy az ilyeneknek a kapcsolatai sem jók, nem tudják felkészíteni a gyereket a társas közegben való viselkedésre. A személyiségük nem alakul ki, ahogy kéne. Amíg ezt engedik, addig rengeteg ilyen lesz. Miért szülhet akárki, ha nem is alkalmas rá? Nem vagyunk már így is épp elegen?
Szerintem jó ötlet lenne amit a kérdező mond.
Két ötletem van, az eggyik hogy ha egy pár bejelenti hogy gyereket akar mérjék fel hogy mennyire alkalmasak gyerekvállalásra Pl:van e elég pénzük stb illetve természetesen hogy mentálisan készenállnak e gyerekre.Ezt esetleg valamilyen jól összeállitott teszt el is meg lehetne oldani.Ha minden eggyes szülőt egy ember kérdezne ki sosem érnének a végére.
A másik hogy ha már terhes a nő nem muszály abortuszra kényszeriteni az is opció ha megvárjárk amíg megszületik a gyerek aztán felelőségteljes szülőknek örökbeadják.
Nagyon sok könyv és film járja körül ezt a kérdést, nem véletlenül.
Még a legkeményebb diktatúrákban sem tudták ezt a területet teljesen kontrollálni, és az erre irányuló törekvések (általánosságban: a születésszám szabályozása erővel, direkt szabályozással, tehát pl. nem támogatással) kudarcot vallottak és hosszú távon nem vezettek eredményre.
Iszonyatosan összetett társadalmi, szociológiai, pszichológia, politikai, gazdasági stb. kérdés ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!