Miért nincs feltételekhez kötve a gyerek vállalási jog?
Itt a kategóriában is rengeteg olyan kérdés van, amiből egyértelműen kiderült, hogy az adott szülők egyszerűen alkalmatlanok a bevelésre. Személyes tapasztalatom is van, kiskoromban is már olyan balhék mentek, ami legfeljebb a zárt osztályon van. Ennek megittam a levét, ugyan azok a viselkedési formák köszönnek vissza bizonyos helyzetekben, mint amiket kiskoromban elszenvedtem.
Nem veszik észre, hogy ez egy végtelenségig ismétlődő kör? Az ilyen szülő olyan mély nyomokat hagy a gyerekben, amit aztán egész élete során magával cipel, arról nem is beszélve, hogy az ilyeneknek a kapcsolatai sem jók, nem tudják felkészíteni a gyereket a társas közegben való viselkedésre. A személyiségük nem alakul ki, ahogy kéne. Amíg ezt engedik, addig rengeteg ilyen lesz. Miért szülhet akárki, ha nem is alkalmas rá? Nem vagyunk már így is épp elegen?
43!
”hogy két ember mikor csinál gyereket... az már nagyon más tészta.”
Nem. Attól függ ki az a két ember.
Jó, lehet csűrni csavarni, de egy filmből egy idevágó kis rövid idézet: "Nem veheted el az emberek jogát arra, hogy seggfejek legyenek."
A lényege ennyi, senki sem játszhat istent, hogy márpedig ö el fogja dönteni hogy ez vagy az vállalhat gyereket vagy épp mit csinálhat.
És azt a részt nem kell idekeverni, ha valaki bűnözésért elítélnek.
Pedig el van döntve nagyon sok minden ami alapvető dolog. Pl nem szavazhat 17.5 évesen hiába 18 évesen se leszel okosabb (vagy butább) de szavazhat egy 90 éves alchejmer kóros aki a saját unokájától minden nap megkérdezi hogy "te ki vagy?"
Nem vezethetsz pl autót 13 évesen!
Nem mehetsz egyetemre/főiskolára ha nincs érettségid.
Ez csak 3 példa volt, de még millió van hogy bizony nem csinálhatsz azt amit akarsz akkor se ha meg feszülsz.
Viszont nem fogok veled vitázni mert csak nézed amit írok de nem látod.
Látom nem sikerült észrevenni a különbséget a dolgok között, de persze én nem látok.
Felsoroltál dolgokat, szavazás meg hasonlók, de most alapvető emberi jogokról van szó, és nem egy ország vagy társadalom által hozott szabályokról.
Tudod ezek az alap jogok ott kezdődnek, hogy az élethez való jog, szabad akarat stb. Az egy dolog, ha X országban vagy közösségben elfogadod a közösség szabályait, mint hogy mikortól szavazhatsz, vezethetsz és hasonlók, de ahhoz senkinek sincs joga, hogy azt korlátozza, hogy a saját életed élhesd, és az, hogy valaki szaporodhat, az szintén az alapvető emberi jogokhoz tartozik, és senki nem korlátozhatja.
Tudod, ha kicsit lazábban akarnánk fogalmazni, ez olyan mintha te az epret szereted, de odamennék hozzád, és megmondanám, hogy mostantól pedig a málnát fogod szeretni és kész. Nyilván tapsikolva fogadnád.
Ez a gyerekvállalás is ilyen csak komolyabb, és senkinek nincs joga ezt korlátozni vagy bárki helyett dönteni.
"Ez a gyerekvállalás is ilyen csak komolyabb, és senkinek nincs joga ezt korlátozni vagy bárki helyett dönteni."
Tehát akkor szerinted egy nőt meg lehet erőszakolni, mert annak a nőnek nincs joga eldönteni hogy a másiktól akar -e gyereket? Ez nem így működik.
Vagy például le lehet itatni egy férfit ha egy nő teherbe akarja magát ejteni? Az ugyan olyan erőszak. Akkor te fogod megmondani hogy kinek mihez van joga?
Akkor nekem lehet gyerekem? Engedélyezed? De! Akkor a feltételeket is teremsd meg!
Mert akkor hol van itt hogy mindenki eldöntheti akar e gyereket. Én eldöntöttem akarok. Csak nem kellek a nőknek. Akkor mégse döntheti el mindenki. Na hogy van ez okoska?
49!
”És azt a részt nem kell idekeverni, ha valaki bűnözésért elítélnek.”
De mert hasonló a téma.
Igen gyorsan törölted a 49. hozzá szólásom.
Nem az a lényege a törölt hozzászólásnak hogy börtönbe történik a jelet vagy nem. Hanem hogy az új ember (ez esetben az új rab) választhatott. Rendesen mint a demokráciába. Az már más kérdés hogy mibő. Mi volt a két opció. A lényeg hogy választhatott. Akkor én azt mondanám inkább nem választok (és mondjuk engedjenek ki). De nem folytatom mert törlitek és nem azért írok hogy magamat szórakoztassam, hanem azért hogy mások elolvassák.
Az okát sajnos nem tudom. Jó kérdés. Szomorú, De sajnos nincs szabályozva.
Nagyon sok olyan csinál gyereket aki teljesen alkalmatlan erre az egészre. Sokan a gyereket használják fel arra, hogy indokolatlan előnyökhöz jussanak🤮, vannsk akik penészes 1 szobás purtiba szülnek 5-6 gyereket, majd mennek a híradóhoz, vagy a facebookra tarhálni, undorító! Sokan vannak akik Nem nevelik a kölykeiket akikből tudjuk mik lesznek. Az ilyenek verik kedvtelésből a másik normális gyereket a suliban, támadnak tanárra, vágnak földhöz ártatlan állatot,tesznek szándékosan kárt több autóban, stb stb.
Én a gyerekvállalást minimum érettségihez kötném, minimum 5 éves párkapcsolathoz vagy házassághoz, bizonyos szintű jövedelemigazoláshoz és mondjuk a gyed ledolgozott idejéhez.
Aki ezek hiányában terhes lesz pênzbírság ha meg akarja szülni, vagy abortusz.
Ingyenessé tenném az összes fogamzásgátló eszközt, és a sterilizálás lehetőségét mindkét nem számára, csak 18 év lenne a korhatár, semmi egyéb szabály.
+Egyáltalán nem kéne semmilyen támogatást adni a gyerekeseknek, annyit vállaljon aki gyereket akar , amennyit el tud tartani!
56-os!
Jól látod. Végre egy normális komment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!