Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha tönkrement az...

Mit tegyek ha tönkrement az életem?

Figyelt kérdés
Szóval...Egy óriási gyönyörű családi házban(nekem kastély volt...) éltünk amit még a szüleim építettek. Sajnos anyámat rajtakaptam azon hogy egy férfival írogat szexuális témákról...Ezóta teljesen összetörtem,depressziós vagyok. Apa nem akart elválni,szerette anyát és meg akarta menteni a 25 éves kapcsolatukat, azonban az anyám el akart válni és a családnak azt mondta apa miatt vál el mert nem ad neki pénzt.(érdekes mindig anyámnál volt apa bankkártyája,anyám tipikusan az a nő aki kifelé mosolyog,belül meg rohad) most elváltak,az imádott házat pedig eladtuk 1 hónapja.Már vettünk egy lakást (én,anya,bátyám) jelenleg viszont a mamámnál lakunk mert 1 hét múlva költözünk be(addigra lesz bebútorozva stb).Apa depressziós lett hogy 50 évesen egyedül maradt és a nagymamámnál lakik aki szó szerint bolond és folyamatosan bántja őt lelkileg (apával együtt 3 gyereke van,csak apa beszél vele) Végre apum talált most egy kis parasztházat ahol lakni fog,majd nemsokára beköltözik... A probléma az hogy a mi lakásunk iszonyatosan kicsi,9nmes szobám lenne...Én nem akarok lakásban élni.Kint szeretnék lenni a természetben...Nem tudom mit tegyek.Anyánál lettem elhelyezve.Szeptembertől kollégista leszek...Annyira hiányzik a régi életem amikor mindenem megvolt...Most meg elszegényedtünk,5 milliós hitelt vett fel anya.Folyamatosan bánt engem,ordibál és úgy beszél velem mint a kutyával (rhadj meg,öld meg magad,menj apádhoz lakni,neki se kellesz,megfojtasz ha mellettem vagy stb...) Akárhányszor beszélni akarok elfog a sírás hogy megint ordít velem. Apához nem tudok költözni mert az ő háza felújításra szorul ráadásul ő alig van otthon mert sokáig dolgozik,mostanában pedig mindig bulizik,párt keres...Elegem van hogy az eddigi stabil életem teljesen tönkrement. Senki sem foglalkozik velem, 1 éve nincs meg a menstruációm se anyámat ezt se érdekli.Senkim nincs akire számíthatok...Vissza akarom kapni a régi életemet.Bármit megtennék hogy visszakapjam.Most is bőgve írom le ezeket mert egyszerűen nem tudom mit tegyek,mindig pánikrohamaim vannak,sírok,visszagondolok a régi közös nyaralásainkra,emlékeinkre.VISSZA AKAROM KAPNI A CSALÁDOM
2021. aug. 15. 20:52
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Igen,nekem pont a múltat nehéz elengednem. Apával szoktam beszélni,leginkább attól félek hogy fogok vele egyáltalán találkozni ha kollégista leszek mert csak hétvégente jövök haza olyankor meg lehet sokat kell tanulni vagy neki nem lesz rám elég ideje Annyira fáj hogy senkivel nem tudok a közelemben beszélni
2021. aug. 16. 11:56
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha kollegista leszel, akkor az életed amúgy is gyökeresen átalakulna, ha nem lett volna a válás, akkor is. Úgyhogy azt a múltat mindenképp el kellene engedned, egy új életszakasz jön. Azt is meg kell szokni, hogy az életben egy dolog állandó: hogy mindig változik. Néha nem könnyű ezt átélni, dolgozni kell rajta, de menni fog.

De egyébként is, egy átlag középiskolás, vagy akár egy felsős általános iskolás egy sima hétköznapon sem olyan sokat kommunikál a szüleivel: mire vége az óráinak, jön az otthoni tanulás, a hét akár több napján edzés vagy zeneóra vagy akármi, a maradék időnek meg a jelentős részét a kortársakkal, osztálytársakkal való hülyéskedés teszi ki. A szülők sem érnek haza négy órakor ugye, és munka után még bevásárlás, ügyintézés, főzés, akármi, meg ha már felnőttetek, ők is élnék amúgy a saját kis életüket általában: sportolni menni néha, ruhát venni, barátokkal/barátnővel találkozni, stb.

Szóval egy átlag hétköznap amúgy sem arról szól, hogy túl sokat együtt vagytok. Inkább csak a tudat, hogy van egy otthon, ahova hazatértek, és a tudat, hogy ott vagytok egymásnak, az az alap, de amúgy ebben a korban kb ennyi. Ha kollégista leszel, akkor ezt mindenképp változás lenne, de ezt a tudatot, az otthont, meg a szerető család érzést amúgy is telefonon meg interneten keresztül kell fenntartani a hétköznapokon. Ezt neked célszerű megtenned apukáddal is és anyukáddal is majd.

Az kétségtelen, hogy mivel kollégista leszel, a hétvégék időben szűkösek lesznek, ha kétfelé kell szakadni, de ezt meg kell próbálni megoldani. Amúgy meg a 12-ből bő három hónap iskolaszünet lesz, ez azért nem kevés idő, valószínűleg neked sok is lesz ennyi a szüleidből:) De szerintem elsősorban szándék kérdése, hogy úgy szervezd, hogy mindkettejükkel eleget találkozz.

Én a helyedben amúgy simán megbeszélném ezt apukáddal, pont így, ahogy itt leírtad, azaz: "Apa, attól félek, hogy ha kollégista leszek és csak hétvégente jövök haza, amikor még sokat is kell tanulni, akkor alig fogunk tudni találkozni, pedig én szeretnék veled is annyit, mint Anyával. Van valami jó ötleted?" Aztán megbeszélitek. Akár az is lehet, hogy lesz olyan fix hétköznapotok egyszer egy héten, amikor átugrik oda, ahol kollegista vagy, és akkor összefuttok beszélgetni egy kicsit. Bár ebben is érdemes rugalmasnak lenni, mert közbejöhet bármi mindkét részről

Szóval a lényeg, hogy megmaradjon a szoros kapcsolat, dolgozni kell rajta minden részről, és akkor szerintem rendben lesztek.

2021. aug. 16. 12:23
 23/23 anonim válasza:
100%
Hasonló a sztorim. Az én szüleim is elváltak, hatalmas házból panelba kerültem anyummal és két öcsémmél. Hiányzott a természet, a nagy családi élet stb. Apró szobám van, de nagyon jól berendeztem, nagyon vagányul néz ki. Az elején az én anyum is ingerült volt, már tök jó minden. Nyugi nem halt meg senkit, tényleg túldramatizálod. Ha szeretsz kint lenni legyél, egy séta minden nap suli után, nekem van egy cicám, hámhoz szokott, néha leviszem a Dp-re órákra csak ülni. Nyugi, nem a világ vége. Fel a fejjel, leesik a korona!
2021. szept. 14. 16:42
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!