Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha tönkrement az...

Mit tegyek ha tönkrement az életem?

Figyelt kérdés
Szóval...Egy óriási gyönyörű családi házban(nekem kastély volt...) éltünk amit még a szüleim építettek. Sajnos anyámat rajtakaptam azon hogy egy férfival írogat szexuális témákról...Ezóta teljesen összetörtem,depressziós vagyok. Apa nem akart elválni,szerette anyát és meg akarta menteni a 25 éves kapcsolatukat, azonban az anyám el akart válni és a családnak azt mondta apa miatt vál el mert nem ad neki pénzt.(érdekes mindig anyámnál volt apa bankkártyája,anyám tipikusan az a nő aki kifelé mosolyog,belül meg rohad) most elváltak,az imádott házat pedig eladtuk 1 hónapja.Már vettünk egy lakást (én,anya,bátyám) jelenleg viszont a mamámnál lakunk mert 1 hét múlva költözünk be(addigra lesz bebútorozva stb).Apa depressziós lett hogy 50 évesen egyedül maradt és a nagymamámnál lakik aki szó szerint bolond és folyamatosan bántja őt lelkileg (apával együtt 3 gyereke van,csak apa beszél vele) Végre apum talált most egy kis parasztházat ahol lakni fog,majd nemsokára beköltözik... A probléma az hogy a mi lakásunk iszonyatosan kicsi,9nmes szobám lenne...Én nem akarok lakásban élni.Kint szeretnék lenni a természetben...Nem tudom mit tegyek.Anyánál lettem elhelyezve.Szeptembertől kollégista leszek...Annyira hiányzik a régi életem amikor mindenem megvolt...Most meg elszegényedtünk,5 milliós hitelt vett fel anya.Folyamatosan bánt engem,ordibál és úgy beszél velem mint a kutyával (rhadj meg,öld meg magad,menj apádhoz lakni,neki se kellesz,megfojtasz ha mellettem vagy stb...) Akárhányszor beszélni akarok elfog a sírás hogy megint ordít velem. Apához nem tudok költözni mert az ő háza felújításra szorul ráadásul ő alig van otthon mert sokáig dolgozik,mostanában pedig mindig bulizik,párt keres...Elegem van hogy az eddigi stabil életem teljesen tönkrement. Senki sem foglalkozik velem, 1 éve nincs meg a menstruációm se anyámat ezt se érdekli.Senkim nincs akire számíthatok...Vissza akarom kapni a régi életemet.Bármit megtennék hogy visszakapjam.Most is bőgve írom le ezeket mert egyszerűen nem tudom mit tegyek,mindig pánikrohamaim vannak,sírok,visszagondolok a régi közös nyaralásainkra,emlékeinkre.VISSZA AKAROM KAPNI A CSALÁDOM
2021. aug. 15. 20:52
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
5.csak azért mert nem olyan sztori ami a te érdékrendedbe nem fér még nem feltétlen kamu...
2021. aug. 15. 21:51
 12/23 anonim ***** válasza:
8%

Nos, nem tudom, hány éves vagy (14-nek tippellek), de egy dolgot tutira meg kell tanulnod: NE AVATKOZZ BELE SENKI ÉLETÉBE.

azt írtad: " Sajnos anyámat rajtakaptam azon hogy egy férfival írogat szexuális témákról..."

Úgy tűnik, te robbantottad ki a válást azzal, hogy anyádat ellenőrizgetted, aztán jól kirobbantottad a válást. Az árulkodások után anyádnak nem volt más választása, és apád hiába nem akart elválni.

Most anyád azért mond ilyen csúnya dolgokat, mert te robbantottad fel a nyugalmat. Nem kéne neki, erre nincs bocsánat, de érthető az ő reakciója.

Szóval, a koleszban majd egy dolgot tarts be: senki szerelmi életébe ne ugass bele. Soha. Semmi közöd hozzá.

Az, hogy most minden fáj, hááááát, késő bánat.

2021. aug. 15. 21:51
 13/23 anonim ***** válasza:
71%
12-es Ne hárítsd rá szegény gyerekre a felelősség terhét, így sincs jó állapotban.
2021. aug. 15. 21:55
 14/23 anonim ***** válasza:
54%
12-es, kösd már fel magad légy oly kedves. Hogy lehetsz ennyire ostoba?
2021. aug. 15. 23:15
 15/23 anonim ***** válasza:
65%
Keress szakembert
2021. aug. 16. 03:57
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

12es a kérdező kényszerítette a ribit hogy félrekufircoljon? nem hinném. Aki nem bír a lukával az vállalja a következményeket, és ne mást okoljon.

Kérdező, 1-2 évet bírj ki a koliban, olyan ritkán járj anyádhoz amilyen ritkán tudsz, majd ha már nagyobb leszel(16 körül) odaköltözhetsz apukádhoz, addigra már kész lesz a felújítás.

2021. aug. 16. 05:58
 17/23 anonim ***** válasza:
96%

Nekem 5 nm-es szobám van, még ennek is örülök. Tudom, ezzel nem vagy előrébb, de ilyen értelemben sajnos nem tudlak sajnálni. Eddig luxus körülmények között éltél, most azt is megtapasztalod, hogy az átlagos magyar milyen körülmények között él.

Mindenképpen menj el nőgyógyászhoz!

A szülőktől meg próbálj szabadulni, amint lehet.

2021. aug. 16. 07:36
 18/23 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszi a válaszokat.Pár évet akkor megpróbálok kihúzni aztán meg elmegyek apához hátha talál addigra már barátnőt és többet lesz otthon
2021. aug. 16. 07:56
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon szomorú ami veletek történt, nem pont így, nem pont ezen, de hasonlón én is átestem.

A válás és az ezzel kapcsolatos dolgok feldolgozása az olyan, mint egy közeli rokon halála, gyásszal jár, fel kell dolgozni. A gyász fázisain itt is ilyen-olyan módon végigmegy az ember, úgy mint tagadás, düh, alkudozás, depresszió majd belenyugvás. Ilyenkor elgyászolod a múltat, amikor egy család voltatok, szép életed volt és mind szerettétek egymás. Elgyászolod a jövőt, mert elképzelted, hogy milyen lesz ez így folyamatosan, amíg felnősz, utána esetleg egyetemre jársz, talán gyerekeid is lesznek és a nagyszülők unokáznak, stb.

Nekem egyébként a jövőt volt nehezebb elengedni, a múlt az megmarad, az már szép volt úgy ahogy van, de egész másképp kellett az életemet beállítani, mint ahogy elképzeltem, És nekem még könnyebb volt, mint neked, mert a lakhelyem legalább állandó maradt.

Muszáj lenne beszélned a szüleiddel, én elősként apáddal beszélnék, ő is gyászfázisban van, akkor is, ha bulizik (ezzel tölti ki az idejét, mert hihetetlen csönd van egyedül folyamatosan, miután valaki családban él, az "énidő" a leggyűlöltebb szavak egyike lesz). Ma már minden technika megvan hozzá, beszélgessetek minden nap, vagy legalább írjatok egymásnak, ez nagyon-nagyon fontos lenne neki is - és neked is.

Az anyukád ugyanúgy gyászol, akkor is ha miatta volt a válás, és ha ordibál is. Vele is muszáj lenne megbeszélned az érzéseidet, bár ez lesz a leírtak alapján a nehezebb eset, mert ő a lelkiismeret-furdalás vagy annak elkerülése okán azzal sem akar szembenézni, hogy mindennek ő az okozója, és bármikor, mikor felhozod a témát, ideges lesz, nem is akar róla beszélni. Szóval ez nehéz ügy lesz. Lehet le kellene írnod az érzéseidet (és nem az ő hibáztatását kiemelve), és otthagyni neki az asztalán, és magára hagyni egy pár órára, hátha. És megmondani, hogy ő is számíthat rád, ha valami nagyon nyomja a lelkét és beszélni akar róla.

Apáddal pedig vedd fel a kapcsolatot, és tartsd napi(!) szinten, legyen akár egy rutinotok, hogy mikor és hogyan beszéltek minden nap, nem kell mindig komoly témákról, csak esetleg hogy aznap épp mi történt, vagy bármi jópofa ami eszedbe jut. Neki borzasztó nagy törtés az életében ez, és ha nem vigyázol elveszted, és ő is önmagát.

Sok sikert, vigyázz magadra!

2021. aug. 16. 10:09
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként pedig 14 év felett a gyermekelhelyezésnél a bíróság a gyerek véleménye a döntés fő szempontja, azaz ha apáddal akarsz lakni, akkor az úgy lesz.

De mivel már nagyok vagytok a bátyáddal együtt, szerintem ennek nincs i annyira nagy jelentősége, önjáróak vagytok, megbeszélés kérdése mindig az egész. Ha épp hiányzik apa vagy anya, akkor jelezni kell, hogy mennél, pár napig ott lenni, aztán csere. Csak jóban kell lenni mindkét szülővel (nekik nem muszáj jóban lenniük, bár idővel nyilván az is alakul), meg mindkét helyen otthon érezni magad.

Elvileg sokkal egyszerűbbnek kell ennek lennie, mint 4-6-8-10 éves gyerekeknél, akiket még vinni kell ide-oda. Persze ezekből vita támadhat, elsősorban anyád részéről, ezeket tompítani érdemes, nem eszkalálni. De rgaszkodj mindkét szülődhöz, én azt tanácsolom.

2021. aug. 16. 10:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!