Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha én nem...

Mit csináljak ha én nem akarok velük maradni? Miért nem mondtak el hamarabb hogy nem ők a rendes szüleim?

Figyelt kérdés

1 hónapja lettem 18 éves és most nem rég mondták el hogy ők örökbefogadtak engem még mikor baba voltam. Nem akarok velük beszélni, nem akarom őket látni mit csináljak?

Szerintem jobb lett volna ha hamarabb elmondják megértettem volna.

Az igazi szüleim hogy keressem meg?

2021. aug. 10. 22:34
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
14%
Húzd a fitymád a fejedre
2021. aug. 11. 22:04
 52/66 Only a man ***** válasza:
87%
Neked hogy esne, ha nem lehetne gyereked, örökbe fogadnál valakit, de nem mondhatod el neki a titkot, ne hogy sérüljön lelkileg. Ahogy többen is írták, ez egy törés az ember életében, és nem sokan fogják fel, illetve hisztiznének, "hogy nem is vagytok az igazi szüleim, nem fogadok nektek szót". Pedig szerető, gondoskodó szülők voltak, annak ellenére, hogy nem vérszerinti rokonok. Neked hogy esne, ha a "gyereked" ugyan így viselkedne ahogy te? Nem minden vér szerinti kapcsolat jó! Én pl gyűlölöm az idősebbik bátyámat, bár ne lennénk testvérek. Apámért se rajongtam annyira soha, mai napig se. Értelmes szava nincs az emberhez, ha nem csinálok meg valamit, akkor magyaráz, morog a másikkal. Szóval nem mindig éri meg a vérszerinti kötelék sem. 18 éves vagy, 18 év óta nem kíváncsiak rád. Minek érdekelne téged, hogy kik a szüleid? Lehet rossz drogos, alkoholista semmire kellők. Nem voltak alkalmasak szülőnek.
2021. aug. 11. 22:10
 53/66 anonim ***** válasza:
87%

A szüleid szerettek és azért nem mondták el, mert féltek attól mit szólsz hozzá. Te pedig csak azt bizonyítod, hogy jogosan féltek.

Elkényeztetett p..csa vagy már ne haragudj. Az én vér szerinti apám baltával kergetett végig gyerekként és akkor azt kívántam bárcsak ne ő lenne az apám. Te pedig írod hogy mindent megadnak neked, de akkor is miért nem szóltak nyenyenye, komolyan hálátlan fruska vagy.Adj hálát hogy a te apád nem fenyegetett, kergetett az asztal alá és rugdosott, nem hívott kurv.. nak stb.

Ha eleve lemondtak rólad ki tudja milyen szülők lettek volna a vér szerinti szüleid...

2021. aug. 11. 22:18
 54/66 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, valóban szemetek a szüleid, hiszen boldog életete adtak neked, nem kellett egy árvaházban sínylődnöd amiért a szülőanyád eldobott. Valóban máglyára valók.

Te is szép lehetsz , ha utálod őket de azért nem lépsz le mert a pénzük azért jól jön. Azt hiszem jobban hasonlítasz a vér szerinti mint a szív szerinti szüleidre, 0 gerinc van benned.

2021. aug. 12. 05:59
 55/66 anonim ***** válasza:
23%
Kár volt téged örökbe fogadni, nőttél volna fel az intézetben.
2021. aug. 12. 11:45
 56/66 anonim ***** válasza:
75%
Ez is gond az örökbefogadásnál, hogy kijön a gyerek eredeti, nemzőszüleitől származó természete. Három örökbe fogadó családot ismertem, egyiknél a gyerek, amikor kamaszként megtudta, hogy nem vér szerinti, gyűlölni kezdte az őt felnevelő, kedves szüleit. Apja öngyilkos lett, odáig ment a dolog. A másiknál már nagyobb korában vették örökbe, a gyerek őrültként tört-zúzott, csak úgy. A harmadiknál a tízéves lány egyszer csak elkezdte ütni-vágni a tényleg tök kedves örökbefogadó szüleit, pedig ő kiskorától tudta, hogy nem vér szerinti gyerek, el is jártak ilyen örökbefogadó családok összejöveteleire. vannak jó példák is, de az én környezetemben nem láttam olyat.
2021. aug. 12. 11:50
 57/66 anonim ***** válasza:
22%
Ha így viselkedsz, az eddig érted áldozatokat hozó, szerető szüleid hamar megbánják, hogy örökbe fogadtak. Végleg el tudod rontani a velük való kapcsolatodat, és mert annyi eszed sincs, hogy lásd, te nem tudod eltartani magad, lakást fizetni stb., a csatornában köthetsz ki vagy a híd alatt. Felfogod, hogy nincs hova menned rajtuk kívül?
2021. aug. 19. 14:48
 58/66 anonim ***** válasza:
22%
Azt is értsd meg, hogy 1 hónapja nem kell rólad gondoskodniuk, egy szatyorral törvényesen kitehetnek az utcára. Húzd meg magad, ha nem akarsz prosti lenni, mert máshoz nem értesz. Fiúban is vannak prostik.
2021. aug. 19. 14:49
 59/66 anonim ***** válasza:
85%
18 éves létedre eléggé komolytalanul ítéled meg a dolgokat. Mindent megtettek érted, de egy hibát elkövettek, ez minden mást letojsz es erre egyenesen elutasítod őket. Hat ez szomorú. Nem tudjuk miert titkolták milyenek a biológiai szüleid, de kb olyan elutasítóak voltak veled csak jobban, mint te vagy. Te még hibat sem követtél el. Keresd csak meg őket előre röhögök a markomba utána hova fogsz rohanni...
2021. aug. 19. 16:13
 60/66 anonim ***** válasza:
63%

“ de egy hibát elkövettek”

Igen, de azt a legelején...

2021. aug. 19. 16:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!