Mit csináljak ha én nem akarok velük maradni? Miért nem mondtak el hamarabb hogy nem ők a rendes szüleim?
1 hónapja lettem 18 éves és most nem rég mondták el hogy ők örökbefogadtak engem még mikor baba voltam. Nem akarok velük beszélni, nem akarom őket látni mit csináljak?
Szerintem jobb lett volna ha hamarabb elmondják megértettem volna.
Az igazi szüleim hogy keressem meg?
Mit hisztizel? ŐK a szüleid, nem az, aki a világra nyomott és utána ilyen-olyan okból elhagyott.
Egyébként is, nyilvánvalóan nem akart téged, hogyha meg is találod, akkor készülj egy szép nagy csalódásra, amikor majd közli veled, hogy takarodj az életéből.
Igen, hibáztak, hogy nem kiskorodban mondták le. De gondolom, nem olyan egyszerű dolog. Aztán egymást követték a napok, évek. Így alakult. De 18 éven át szerettek és gondoskodtak rólad. Felneveltek. Ez semmi? Szerinted ezzel rosszat akartak???
A vérszerinti szüleidet csak akkor találod meg, ha ők is akarják. Be kell menned a gyámhivatalba és jelezned. Ők felveszik a kapcsolatot a szülőkkel, ha nem akar látni, akkor nem kapsz infót.
#23: Nem, nem hibáztak.
Vagy szerinted ha 8 évesen mondják el, akkor minden más lett volna? Akkor nem veri ki a hisztit? Ha 18 évesen, elméletileg felnőttként ennyire futja, akkor 8 évesen 100%, hogy nem értette volna meg. Ez csak arra lett volna jó, hogy mindenre bedobhassa a "nem vagytok a szüleim" kártyát.
Most dühös vagy és ezt rájuk vetíted ki.
Nehéz megemészteni,hogy az igazi szüleidnek nem kellettél ezt nem is tudom fel lehet e dolgozni...
De a nevelőidet ne bántsd, kicsit ha lenyugszol rá fogsz jönni mennyit tettek érted.
A vér nem válik vízzé!
Te most ugyanazt akarod megcsinálni a szüleiddel, mint anno veled tették a biológiai szüleid. Eldobod őket mint egy kiivott kólás dobozt! Gratulálok, hogy ennyi eszed van... Inkább örülnél, hogy lett egy esélyed egy jobb életre. Gondolom a biológiai szüleid okkal hagytak el. Menj, keresd csak meg az igazi szüleid, aztán néhány hónap múlva jön tőled egy újabb kérdés ide gyk-ra kb ezzel a szöveggel: "Az igazi anyám lehúz pénzzel, a nevelőszüleimmel pedig nem jó a viszony, mit csináljak?"
De bizony, óriási hibát követtek el az örökbe fogadó szülei. A legnagyobbat, amit el lehet követni.
25-ös, 8 éves korban elmondani? Miféle sületlenséget hordasz itt össze?
A LEGELEJÉTŐL ELMONDANI!!!!
Amikor beszélni kezd és szóba kerül, hogy hogyan születik a kisbaba. Akkor kellett volna elmondani, hogy "mi vagyunk az anyukád és az apukád, de te egy másik néni hasában nőttél meg, ő szült meg, és utána kerültél hozzánk". És utána ha kérdez a gyerek, akkor a vér szerinti szülőt nem szidva, de őszintén el kell mondani mindent. Így a gyereknek ez lesz a természetes, ebben fog felnőni.
Ha bármikor később akarja valaki elmondani, akkor sokkot okoz vele. És minél később mondja el, annál nagyobbat. A 18 vagy 14 éves kor a kamaszkor, ez a lehető legrosszabb időpont.
Nem tudom, örökbe fogadásra való felkészítésen beszélnek-e erről, vagyis hogy mikor és hogyan a legjobb ezt elmondani. Ha nem beszélnek, óriási hiányossága a rendszernek, gyakorlatilag sz....t sem ér a felkészítés. Ha beszélnek, biztos, hogy ezt tanácsolják, amit én írtam. Ha a nagyokos szülők nem fogadják meg a tanácsot, akkor saját hibájukból ilyen helyzeteket idéznek elő. Nagy törés ez a szerencsétlen gyereknek is, de gondolom most a szülők sem boldogok. Ha tényleg szeretik a gyereküket, akkor nem zárkóznak be előtte, hanem nyitottak maradnak arra, ha akár évekkel később visszatalál hozzájuk. És nem a gyereküket hibáztatják a történtek miatt (mint ahogy nem is ő a hibás) hanem magukat.
Gondolom ez a válasz le lesz pontozva, de csöppet sem érdekel. Az összes, más válaszoló által elmesélt történet arról szólt, hogy a szülők nem mondták el kicsi korban és probléma is lett belőle. Vagyis ez a hozzáállás zsákutca, de átlaghülye gyakoris válaszoló ezt úgyse fogja megérteni.
Az a baj, hogy felneveltünk egy egoista kis önző seggfej generációt. A vér szerinti gyerekek sem jobbak, azok is utálják a szülőket, csak hát az anyagi függőség.
Neki pedig most, mivel az igaziakat nem ismeri, megcsillant a lehetőség, hogy szívhatja más vérét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!