Mit csináljak ha én nem akarok velük maradni? Miért nem
mondtak el hamarabb hogy nem ők a rendes szüleim?
Figyelt kérdés
1 hónapja lettem 18 éves és most nem rég mondták el hogy ők örökbefogadtak engem még mikor baba voltam. Nem akarok velük beszélni, nem akarom őket látni mit csináljak?
Szerintem jobb lett volna ha hamarabb elmondják megértettem volna.
Azt akarod, hogy a szüleid azt gondolják, rosszul választottak veled? Ha ezt csinálod, ők sem lesznek neked, megutáltatod magadat. Látom, nem szereted őket, bántottak?
2021. aug. 11. 00:36
12/66 anonim válasza:
Elég hálátlan vagy enyhén szólva.
2021. aug. 11. 02:35
13/66 anonim válasza:
Volt egy ismerősöm, ő is 18 évesen tudta meg azt, hogy örökbe lett fogadva. A szüleit (örökbefogadó szüleit) mindennek elhordta. Amikor én is mondtam neki, hogy hülyeséget csinál azzal hogy elszökik, megkeresni a vér szerinti szüleit, akkor én voltam a hülye meg nem vagyok az ő helyében hogy megértsem min megy keresztül. Meg csinálta a hülyeségét. Azóta egyszer “találkoztam” vele, de levakartam magamról. Mondván mindenki hülye volt, csak te nem. Akkor a következményeket is viseld el.
Jogodban áll hülyeséget csinálni, de amikor magadra maradsz, csak is kizárólag magadat hibáztasd, ne merj mást!!
2021. aug. 11. 02:44
14/66 anonim válasza:
Nekem osztálytársam volt örökbefogadott gyerek, 2 évesen vették ki az intézetből. Szerető anyja és apja lett, szép családban. A szemét szomszéd mikor a srác 14 éves lett, elmondta neki, hogy örökbe fogadták. A gyerek megvadult, és attól fogva pokollá tette a szülei életét. Mindenre az volt a válasza, hogy nem vagytok a szüleim. Hamarosan a fiatalkorúak börtönében ült rablásért, majd legközelebb már a felnőttekében. Mikor nem ült, akkor ivott, mint állat. 30 évesen elvitte a szesz.
2021. aug. 11. 02:48
15/66 anonim válasza:
14-es vagyok: a gyerek eredeti anyja prosti volt, az apja egy kuncsaft, az anyja otthagyta szülés után a kórházban. De a kölyök annyira primitív volt, nem fogta fel, hogy milyen jól járt a cserével.
2021. aug. 11. 02:50
16/66 Only a man válasza:
Attól, hogy valaki vér szerinti rokonod, nem jelenti azt, hogy ők a családod. Szégyellhetnéd magad. Szeretnek, fel neveltek, iskoláztattak, gondolom megkaptál tőlük mindent, amit lehetett, és ez a hála azért, hogy felneveltek? Undorító dolog a részedről.
2021. aug. 11. 03:25
17/66 anonim válasza:
Ezeknek a szüleidnek kellettél. Akartak téged, pedig idegen voltál nekik. A valódi szüleid meg kidobtak. Azt hiszed, kellenél nekik, ha megjelennél ott? Itt kellesz - ott nem. Hiába kuncsorogsz azok után. Ha dolgozol, a fizetésedet biztosan elfogadnák azok, akik kidobtak. Keresd meg őket, és ajánld fel, hogy elmész dolgozni, és a fizetésedet nekik adod, ha befogadnak. Legyél csak csicska náluk. Ha már a veled törődőkkel ilyen szemét vagy.
2021. aug. 11. 03:33
18/66 anonim válasza:
Aha menj csak. és van ötleted hol fogsz lakni, miből fogsz élni?Vagy azt gondolod hogy az emberek akik eldobtak téged el fognak tartani?
2021. aug. 11. 05:49
19/66 anonim válasza:
Egy újabb példa rá hogy miért nem szabad a gyerek tinikoráig várni ezzel a titokkal :(
Nagyon sajnálom, amit érzel, de mielőtt elhamarkodott döntéseket teszel olvasgass az örökbe.hu-n, ott rengeteg örökbe fogadott felnőtt írja le, hogy mekkora csalódás volt a vér szerinte szülőkkel találkozni. Szinte soha nem sült ki jó belőle, vagy rájuk csapták az ajtót, vagy le akarták őket húzni pénzzel.
Ha mégis magad akarnád megtudni és csalódni, akkor a gyámhivatalnál tudsz kérvényezni kapcsolattartást, de csak akkor adnak elérhetőséget, ha a vér szerinti szüleid is belemennek, de ez nagyon ritka.
2021. aug. 11. 06:59
20/66 anonim válasza:
Ha gyerekként tudja meg 14 évesen akkor is elmegy az eszük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!