Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hitelt kell felvennem. Jó ez így?

Hitelt kell felvennem. Jó ez így?

Figyelt kérdés

Anyukámmal mindig is "kettesben" voltunk, nincs apa, nincs rokon aki segített volna nekünk. 0 éves korom óta albérletről albérletre mentünk, elég szegények éveket is megéltünk, de felnevelt tisztességesen. Mostanra elég jól rendeződtek a dolgaink, anyukám azt csinálja amit szeret, nekem van egy párom akivel együtt élünk, dolgozok egy ideje.Anyukám még mindig albérletben él, én a párom házában(ami hosszútávra ugyanúgy nem biztos pont, bármennyire is jól alakul most minden). Lassan gyereket, családot tervezünk. Most anyukám arra "kért", hogy vegyek fel hitelt(mivel neki nincs olyan munkaviszonya), hogy ő vegyen egy lakást.Természetesen megtettem, mivel felnevelt, sokat tett értem, nem szeretném hogy szenvedjen. Viszont ott a másik fele, hogy kicsit aggaszt, hogy hitellel kezdem a nagybetűs életet. Mivel édesanyámnak nincs fix munkája, hiába mondja most azt, hogy simán fizeti, de mi lenne a garancia hogy ez 15-20 évig még így lesz? Félek hogy később még megütöm emiatt a bokám, mivel bármi van, én leszek elővéve, és nem ő. Barátaim eléggé igazságtalannak tartják, azt mondják, miért nem megy el 1 évig rendes munkahelyre, és máris fel tud venni magának. De én valamiért azt érzem, ezzel tartozom neki. Mit gondoltok? Ez teljesen természetes, és minimum amit megtehetek, vagy önző dolog részéről?

Köszönöm a válaszokat, és bocsánat, hogy ennyire hosszú lett.

2021. aug. 10. 14:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/149 anonim ***** válasza:
93%
Nos, vegyél lakást, a sajat nevedre, magadnak
2021. aug. 10. 15:41
 32/149 anonim ***** válasza:
100%
Ne írd alá a hitelt. Borzalmas jövőd lesz, ha aláírod.
2021. aug. 10. 15:47
 33/149 anonim ***** válasza:
100%
31-es, ha magának veszi fel, akkor is nőhet a törlesztés a többszörösére, anyja meg benn ül az ő lakásában, hová tegye a mamát? Ugyanoda lukad ki, így is a saját nevére megy a lakás, mert NEKI, a kérdezőnek kellene hitelt felvennie.
2021. aug. 10. 15:48
 34/149 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenképp átgondolom. csütörtökön lenne a szerződés írás. Valahogy össze kéne szednem magam, és közölnöm vele. Csak nehéz, mivel látom rajta, hogy ő ezt természetesnek veszi, és ha most "lemondom" szerintem azt fogja gondolni, hogy hátba szúrom, és rám sem számíthat, mint lányára. (Hozzáteszem bármi pénzügyi-lelki gondom volt, ő azért ott volt nekem mint támasz, nem rossz anya, sőt... Csak ez a húzása engem is meglepett)
2021. aug. 10. 16:01
 35/149 anonim ***** válasza:
100%
ha nem rossz anya, akkor meg fogja erteni, hogy miert nem akarod. nehogy mar valaki elvarja a gyereketol, hogy hitellel kezdje az eletet a sajat hulyesege miatt
2021. aug. 10. 16:05
 36/149 anonim ***** válasza:
100%

Ne, ne, nenene! Ne.

Ebben annyi a buktató, mint hullám a Balatonban. Ne. Nincs itt mit átgondolni, ha van egy kis eszed. Köszönd meg szépen, hogy felnevelt, de ez nem egyenlő azzal, hogy pénzügyileg tönkretesz téged és neked hitelt kell felvenned neki. A-aa. Soha. Éljen csak szépen, ahogy eddig, te segítesz neki néha, ha tudsz, pénzzel, étellel, de ennyi.

Majd írd meg, mi volt, de ha ebbe belemész, én felakasztom magam.

2021. aug. 10. 16:07
 37/149 anonim ***** válasza:
100%

Azért az nem ugyanaz, ha egy-egy hónapban kisegített, mint hogy te bevállalnál egy sok évig, netán évtizedekig tartó hitelt, és úgy, hogy nem te laksz ott, hanem ő. Plusz a saját jövődet csesznéd el, ha a pároddal közösen szeretnél később hitelt felvenni.

Ne okozz magadnak fejfájást, aludni nem tudnál a stressztől soha.

2021. aug. 10. 16:07
 38/149 anonim ***** válasza:
100%
Az a szülő aki arra kéri a gyerekét vegyen fel neki hitelt, az minden csak nem jó szülő.
2021. aug. 10. 16:08
 39/149 anonim ***** válasza:
93%

Ne akarj gyereket így.

Könnyen egyedül nevelheted fel.

2021. aug. 10. 16:09
 40/149 anonim ***** válasza:
92%

Én vettem fel a szüleimnek hitelt, mert bárlistán voltak, de leírom milyen feltételekkel:

Az ingatlan 100%-ban az én nevemen. Nyitottak mellé egy fundamentát, amit előtörlesztésre kellett költeniük, ezért már csak pár százezer maradt a hitelből. Nagyon kevés volt a hitel összege (3.5 millió), ezért maximum 40 ezres volt a törlesztő, amit bármilyen körülmények között ki tudtak volna fizetni.

A másik 'feltételem' pedig az volt, hogy ha bármikor nem fizetnek, akkor azonnal felmondok és megyek külföldre, akkor hiába vonják a számlámról a hitelt illetve meg sem találnak és nem lenne lelkiismeretfurdalásom, ha ez miatt elárvereznék a fejük fölül a házat, ezt ők is tudják. Én a következő 5-10 évben nem terveztem lakást venni, ezért nem volt szempont a hitelképességem. A másik szempont pedig az volt, hogy nem egy mini garzonról beszélünk, amibe be sem tudnék költözni melléjük, ha úgy alakulna.

Ha olyan helyzetben lennék, mint te, hogy bármikor mostanában kellhet lakáshitel a párommal, akkor nem mennék bele. Ha apró a lakás, amibe be sem tudnék költözni szintén nem lenne oké. Ha 5+ millióról lenne szó, akkor sem, nekem ez a 3.5 millió 'bőven elég' idegeskedés volt.

2021. aug. 10. 16:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!