Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hitelt kell felvennem. Jó ez így?

Hitelt kell felvennem. Jó ez így?

Figyelt kérdés

Anyukámmal mindig is "kettesben" voltunk, nincs apa, nincs rokon aki segített volna nekünk. 0 éves korom óta albérletről albérletre mentünk, elég szegények éveket is megéltünk, de felnevelt tisztességesen. Mostanra elég jól rendeződtek a dolgaink, anyukám azt csinálja amit szeret, nekem van egy párom akivel együtt élünk, dolgozok egy ideje.Anyukám még mindig albérletben él, én a párom házában(ami hosszútávra ugyanúgy nem biztos pont, bármennyire is jól alakul most minden). Lassan gyereket, családot tervezünk. Most anyukám arra "kért", hogy vegyek fel hitelt(mivel neki nincs olyan munkaviszonya), hogy ő vegyen egy lakást.Természetesen megtettem, mivel felnevelt, sokat tett értem, nem szeretném hogy szenvedjen. Viszont ott a másik fele, hogy kicsit aggaszt, hogy hitellel kezdem a nagybetűs életet. Mivel édesanyámnak nincs fix munkája, hiába mondja most azt, hogy simán fizeti, de mi lenne a garancia hogy ez 15-20 évig még így lesz? Félek hogy később még megütöm emiatt a bokám, mivel bármi van, én leszek elővéve, és nem ő. Barátaim eléggé igazságtalannak tartják, azt mondják, miért nem megy el 1 évig rendes munkahelyre, és máris fel tud venni magának. De én valamiért azt érzem, ezzel tartozom neki. Mit gondoltok? Ez teljesen természetes, és minimum amit megtehetek, vagy önző dolog részéről?

Köszönöm a válaszokat, és bocsánat, hogy ennyire hosszú lett.

2021. aug. 10. 14:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/149 anonim ***** válasza:
99%

Ne vegyél így lakást, neked csak a gond, költség és kötöttség jut, anyukád meg berendezkedik és vígan él a pénzeden, elzálogosítva téged. De ha később a pároddal ti vennétek saját ingatlant, akkor ez a meglévő hitel akadályozna meg benne. Akkor meg neked nincs hol laknod. Anyukád szerint ez fair? Ő meg kellett valahogy oldja eddig is a lakhatását. Ha valaki lakást akar venni, ne más pénzén tegye (főleg ne adósság formájában, ami még csak nem is őt terheli). A bűntudatkeltés csúnya eszköz, de ne higgy neki.

Ha tartozol is neki, akkor sem így kell meghálálnod. Az ígéretekkel meg minden családban padlást lehet rekeszteni... Anyukád sem most, és valószínűleg később sem lesz hitelképes, így reálisan nézve elég hamar fog alkalmanként nem fizetni és megkér, hogy légy türelmes, következő hónapban megadja... Aztán meg jön "a lánya vagy, milyen jogon követelsz tőle pénzt, mikor ő etetett..."

A gyereket a felnőtt vállalja, saját döntésből eltartja, iskoláztatja, gondoskodik róla. Nem azért, hogy utána ezzel zsarolja. Ezen gondolkozz el és ne írj alá semmit!

2021. aug. 10. 15:15
 22/149 A kérdező kommentje:
20-Már megadta a hitelt a bank, csak az utolsó simítások kellenek.(Szerződés aláírás, stb). És nem azt írtam, hogy munkanélküli, csak a bank nem adná meg a munkaviszonyára. Úgymond hobbi-munkája van, amiből van pénze, viszont nem hitelképes.
2021. aug. 10. 15:16
 23/149 anonim ***** válasza:
100%
Kinek a nevén lesz a lakás?
2021. aug. 10. 15:24
 24/149 anonim ***** válasza:
93%

gyerekként senki nem tartozik a szüleinek semmivel. utálni fogtok ezért a válaszért, de nem tartozik felétek sem tisztelettel, sem szeretettel. az, hogy megadta az alapvető dolgokat, még nem jelenti azt, hogy tisztelned, vagy szeretned kell, mert ő akart magának, ő szült meg, nem te kérted, hogy itt legyél.

akármennyire is szeretem a szüleimet, és hálás vagyok nekik, nem tennék meg ilyet értük. ez az en életem, tőlük teljesen különálló, sajnálom, ha nem gondoltak a lakhatásukra azelőtt, hogy gyereket vállaltak volna, de ezt nem az én dolgom megoldani.

2021. aug. 10. 15:26
 25/149 anonim ***** válasza:
100%
Nehogy aláírd a hitel! Szépen csináld vissza.
2021. aug. 10. 15:29
 26/149 anonim ***** válasza:
97%

Nekem az exem vett fel így az anyja kérésére hitelt. Az lett belőle, hogy az anyja nem fizette, lelépett, ott hagyta a lakást egy szó nélkül, a csekkek viszont oda mentek, így nem lettek fizetve, mire kiderült, már behajtás alá került, 3x annyi hitelt kell visszafizetnie, mindezt úgy, hogy nem az ő nevén van a lakás, de a hitel az övé, így azt sajnos neki kell fizetnie.

Én mindenkit óvaintek, hogy más baja miatt vegyen fel hitelt. Ha magad nevén lesz a lakás, akkor ne legyen haszonélvezeti joga sem, mert egyszer csak nem fogja fizetni, de kitenni se tudod onnan, és lehúz téged egy életre.

A lakást tarts meg, élhet ott, míg nem tud Ő MAGA felvenni hitelt, h sajátot vegyen. Vagy mittomén, de csak lehúzni akar, ez nem lelkiismereti kérdés, hogy felnevelt téged. A saját házasságának kudarca nem a te bajod.

Elvált anya vagyok, eszembe nem jutna a gyerekemet ilyenekkel zsarolni.

2021. aug. 10. 15:31
 27/149 anonim ***** válasza:
99%
És mi van, ha netán mégis szétmentek ezzel a fiúval? Nem egy életbiztosítás egyetlen párkapcsolat sem. Akkor mehetnél albérletezni, hiszen ketten el sem férnétek a lakásban anyukáddal. Kidobni, úgysem dobnád ki őt. Ne menj bele ebbe az üzletbe, gondolkodj józanul!
2021. aug. 10. 15:32
 28/149 anonim ***** válasza:
96%

Nehogy megtedd!

Figyelj, pénzügyekben nincs pardon meg barát, meg család. Bármilyen rosszindulatúan is hangzik ez, eszedbe ne jusson hitelt felvenni!

Alapvető probléma (ez köszönhető annak, hogy Magyarországon a pénzügyi kultúra egy nagy 0), hogy az emberek a pénzügyekben mindig az adott időszak fényében döntenek. Tehát ha tegnap jól ment és ma is jól megy, akkor úgy gondolják, hogy majd ez 10 év múlva is így lesz ez. Jó példa erre a devizahitel és jó példa lesz pár év múlva majd a CSOK is, szavam ne feledd.

Mit fogsz akkor csinálni, ha csak egyszer elveszíted a munkahelyed mondjuk 5-6 hónapra? Ha anyukád esetleg lebetegszik és képtelen ellátni magát? Arról ne is beszéljünk, hogy aki ma ingatlant vesz, az nem 100-as ilyen ingatlanárak mellett, aki ráadásul meg még hitelre is teszi azt, az meg végképp nincs az eszénél.

Van egy ismerősöm, akinek a szülei már ilyen 70 körül járnak. Nagy szeretetből fogták, aztán ráiratták a gyerek nevére a lakást. De a srác nem ott lakik velük. Szerinted kinek megy a felszólítólevél ha éppen elmarad a csekkbefizetés? Hát a drága kisfiúknak, aki nem is lakik ott, csak ugye szeretetben anyuka meg apuka ráiratta az egész kecót a nevére... Azt, amit így is úgy is ő kap majd meg ha már ők nem lesznek... De bármit fizetni kell, már hívják is a szeretett fiúcskát, meg intézd el ezt is meg azt is.

Ezért írom, pénzügyekben nincs pardon meg család meg barátok. Segíts neki önerőből ha tudsz, de hogy hitelbe bele ne verd magad csak azért mert ő felnevelt, az teljesen egyértelmű!

2021. aug. 10. 15:32
 29/149 anonim ***** válasza:
99%
Hülyeségetsz csinálsz. Anyukád nem fogja fizetni a hitelt. Azt írod, nincs fix munkahelye. A barátaidnak van igaza. Hitelt senkinek nem veszünk fel, még családtagnak sem.
2021. aug. 10. 15:33
 30/149 anonim ***** válasza:
99%
Édesanyádnál az miért nem opció, hogy hobbi munka helyett normális állást keressen?
2021. aug. 10. 15:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!