Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én vagyok a gonosz mostoha?

Én vagyok a gonosz mostoha?

Figyelt kérdés
A ferjemnek van 2 lanya es egy fia. A fiú közös gyerekünk a másik 2 lány másik 2 nőtől van. Sose volt a ferjemnek a 2 lannyal semmilyen kapcsolata, nem ismerik egymást. 20 éve élünk boldogan és a fiunk 19 éves. Van egy vállalkozásunk amit igaz a ferjem pénzéből de együtt epitettunk fel. A minap megjelent a ferjem egyik lánya hogy támogassa, vegyen neki ezt azt mert eddig gyerektartast se fizetett s most fizessen neki. Meg hogy bezzeg a közös fiunknak autót vettunk meg lakast már.. ehhez ugyan mi közük van?? Nekem eldurrant az agyam mert eddig semmilyen kapcsolat nem volt köztük, most megkeresi az apját es egyből a penzzel jön. Amikor elvalt a ferjem a lany anyjától megkapta a ház ertekenek felét a nő, ugy gondoljuk ez bőven fedezhette a gyerektartast is. Az meg hogy nem volt apai kapcsolat köztük hát istenem... nem ez az első. Mit tegyek? Most folyamat meg fognak jelenni a ferjem gyerekei?
2021. júl. 26. 15:04
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/83 anonim ***** válasza:
91%
már attól hányingerem van ahogy olvasom képzeld magad a helyzetébe lenne egy testvéred aki mondjuk kap egy házat kocsit stb te meg örülsz ha anyáddal a rezsit be tudjátok fizetni téged is felb*szna ugye ? a ház fele meg hát nézd egyszerű matek akkor mondjuk volt szép házuk 20 éve kaptak 20 milliót akkor infláció stb ha csak havi 100ezret is kapna 18 éven keresztül is több lenne.
2021. júl. 26. 17:00
 42/83 anonim ***** válasza:
79%
49-es na te se értesz a joghoz, elmaradt gyerektartást még vissza is lehet követelni, kötelesrész pedig van, teljesen lényegtelen, mit hova akar ajándékozni az ilyen tetű.
2021. júl. 26. 17:02
 43/83 anonim ***** válasza:
100%

Saját példámról tudom, hogy ha az apa átiratja a gyerekre a lakást és mindent, akkor az apa halála után semmilyen köteles rész nincs az INGATLANBÓL. Az ingóságokból és az apja bankszámláján lévő pénzhez lesz közük, azt harmadolni kell majd.

De ha a ház a gyerek nevén van, azzal nem tudnak mit kezdeni.

Mellesleg nem világos az sem, hogy jogilag mondott le a gyerekekről (azaz más férfi átvette őket a nevére) vagy csak szart a lányokra és nem tartotta velük a kapcsolatot.

Ezt nem ártana pontosítani kérdező, mert nagyon nem mindegy.

2021. júl. 26. 18:08
 44/83 anonim ***** válasza:
10%

51-es, ajándékozásnál NINCS köteles rész, szóval inkább te nézd át a jogi dolgokat, ha már a hülyeségeidet szajkózod.

Annyi, hogy ha ajándékozás után 5 éven belül meghal az ajándékozó, akkor az elajándékozott ingatlan is hagyaték tárgyát képezi (de gondolom, még nem szándékozik meghalni a kérdező férje.)

2021. júl. 26. 18:25
 45/83 anonim ***** válasza:
98%

Az megvan, hogy 18 éves kortól rokontartás járhat a lányoknak?

A gyerekek csak úgy jöttek...a férjed ott se volt, mi?

2021. júl. 26. 18:26
 46/83 anonim ***** válasza:
8%
Ha az egyik lány anyjának semmije se volt, de eleve kapott egy fél háznyi összeget összesített gyerektartásként, akkor mivel is tartozik a kérdező férje? Az már a nő dolga, hogy azt az összeget egy lakásra költötte pl vagy akármi másra és nem a gyerekre. NEM az ex-pár dolga a nőnek lakhatást biztosítani, azt a nőnek kell megoldania. Szóval így az egyik lány esetében mire is lenne a gyerektartás követelése?? A másik lányról pedig nem volt szó, hogy ott mit adott és mit nem.
2021. júl. 26. 18:40
 47/83 anonim ***** válasza:
90%
Ne etessétek a trollt.
2021. júl. 26. 18:52
 48/83 anonim ***** válasza:
91%
Te vagy az anyám nem vigyáz az unokájára kérdező? Egy újabb polgárpukkasztó sztori.
2021. júl. 26. 18:56
 49/83 A kérdező kommentje:
miert találnék ki ilyet?
2021. júl. 26. 19:25
 50/83 anonim ***** válasza:
100%
Ez a stílus...
2021. júl. 26. 20:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!