Én leszek a gonosz mostoha, ha így nem vállalom az 5 hetet a párom kislányával?
Anyukának egészségügyi problémák miatt szüksége lesz most néhány hétre gyerek nélkül. A párommal ez az első nyarunk az összeköltözés után. Eddig csak látogatta a kislányt (5 éves) illetve néha elmentünk vele ide-oda, az én gyerekeim velünk élnek. Az már az első alkalmakkor is feltűnt, hogy furcsa, a kommunikációja nehézkes. Kérdeztem a páromat, szerinte mindig ilyen volt, nincs vele semmi baj. Utána kiderült, hogy gyógypedagógiai oviba jár, anyuka szerint csak azért, mert kicsit lassú. Bővebb fevilágosítást nem adott. Most, hogy holnap hozná, közölte, hogy a kislány gyógyszeteit napi bontásban is összekészítette. Rákérdeztem, hogy milyen gyógyszerekről van szó, de azt mondta, semmi közünk hozzá, elég ha az adagolóból odaadjuk neki. Sikeresen összevesztünk ezen, végül megmondtam, hogy így nem tudom vállalni a felügyeletét ide ne hozza.
A párom most rám dühös, amiért így megmostohásodtam.
Tényleg csak én aggódom túl a dolgot?
Már bocsánat, de apuka nem tudja, hogy mi baja a saját gyerekének? Ez számomra hihetetlen. Ha mégis így lenne, akkor viszont Ő beszélje meg az anyukával, mivel neki, mint apának abszolút joga van tudni arról, hogy mi a helyzet a gyerekkel.
Kérdező: szerinted mit csináljon a beteg anyuka a gyerekkel ebben az esetben? Akassza a füstre, mert neked nem tetsik, hogy az apjára lenne bízva? Elég gáz viselkedés. A felmerülő problémákat nem neked kel tisztázni, hanem az apukának.
Nem ideális azonnal összezúdítani mindenkit ilyen összeszoktatás nélkül. Jobb lett volna az első nyarat neked, a gyerekeidnek és a párodnak együtt tölteni a kislány alkalmi ottlétei mellett. De az Élet másképp döntött, alkalmazkodni kell(ene).
Az azonban nem jó jel, hogy a párod nem nyílt veled ama tekintetben, hogy mi a lányának a problémája. Vagy szégyelli, vagy nem tekint partnernek teljesen. Mindkettő baj, de az előbbi a kisebbik.
Ha gyógyszereket szed, akkor az nem csak "nehézkes kommunikáció".
Az klassz, ha napokra bontva ki van adva a gyereknek, de az nonszensz, hogy teneked nem kell tudni, mit és mikor szed. Lehet a lánynak baja, amikor az apja nem elérhető stb. és hiába ő a felvigyázója, neked kell válaszolni a mentősöknek.
Komolyan el kell beszélgetnetek a pároddal vagy bajok lesznek.
Teljesen igazad van, meg itt a hozzászólóknak is. Ha valami baja lesz, te nem tudod, mit csinálj. Vagy hívni kell a mentőket is és nem tudsz mit mondani.
Fura, hogy titkolóznak, főleg, hogy a párod is. Nagyon fura...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!