Mi a véleményetek arról, ha párotok gyereke hozzátok költözik?
Gondolom 18 évesen van annyira értelmes a "gyerek", hogy be tud segíteni neked, rendben tartja maga körül a dolgokat, adott esetben reggelit is képes csinálni és segít kiteregetni.
Értem, hogy nem a te dolgod nevelni, de nem is kell. Nem egy 5 éves gyerekről van szó.
Ha nem minden hárul rád ami vele kapcsolatos, akkor nem annyira tűnik neccesnek. Nyilván nem egy all inculsive hotelbe csöppen, erről ne is álmodjon, de ha belegondolok mivel lenne több dolgom, ha a mostani 8 éves mellé egy 18 éves is teremne itt, hát nem nagyon jut eszembe semmi, feltéve ha normálisan szocializált a gyerek (tisztelettudó, korrekt, kommunikatív, megbízható), és nem egy alkesz-drogos-igénytelen-sunyi kocsmatöltelék. (biztosan nem az, gondolom ezt írtad volna :D )
Ha nem csinál csatateret a közösen használt helyisegekből, a saját szobáját is elfogadható állapotban tartja, bevonható a házimunkába, mert az minden ott lakó személynek egyformán feladata, szerintem nem lesz gond.
Néhány szabályt le kell fektetni - pl. vendégekről szóljon előre, stb., de ez már gyakorlatilag egy majdnem kész felnőtt. Nem kell vele leckét írnod, tízórait és uzsit gyártani neki, a ruháit ki tudja vasalni, és hátha értelmes dolgokról is lehet vele dumálni, lehet közösen grillezni, edzeni, filmezni... mindjárt kedvem támad egy 18 éves plusz gyerekhez 🤣
"én lennék vele többet otthon, nekem kell mosni, főzni, takarítani rá, apukának meg csak jó fejnek lenni vele"
Ez alapjan kb 10 eves gyerekre gondolnék nem 18ra.
Ennyi idosnel hogyhogy egyaltalan felmerul hogy korbe kene ugrálni?
Beszeld meg a paroddal mielott olyat vizionalsz ami nem is fog megvalósulni. En pl ennyi idosen biztos falra masztam volna ha tutujgatnak. Nem is elvarható.
Reszletesen at kell beszelni kettotoknek utana meg 3an.
Egyetértek 8-assal. Egy 18 évesnél nem úgy kéne nézni, hogy még egy emberre mosni, főzni, takarítani kell, hanem pont, hogy többfelé oszlik meg a házimunka.
"Apuka nem is foglalkozik vele különösebben" - miért, mit kell egy 18 évessel foglalkozni? Az örömeit, gondjait kell meghallgatni, amiket remélhetőleg az apja meg is hallgat.
És igen, ha gyerekes férfival költöztél össze, akkor fogadd el, hogy bármikor adódhat olyan helyzet, hogy kamaszkorában vagy amíg még nem tud önálló lábra állni, elege lesz az anyjából, és át akar költözni az apjához. És hogy az apja tárt karokkal várja.
"Miért olyan egyértelmű, hogy a mostoha is ujjongjon, hogy odaköltözik a párja gyereke?"
Teljesen feje tetejére állított logika, hogy van egy partnered, és nem kérsz annak egyetlen hozzátartozójából sem. Akinek gyereke van, az adott esetben segítheti azzal, hogy helyet ad neki magánál. Akinek élnek a szülei, ők idős korukban segítségre szorulhatnak. Sőt, az ember ésszerű határokon belül a testvérének is segít, ha rá van szorulva.
Én az ilyen fölvetések mögött nagy adag önzést és kisajátítási vágyat látok a második feleség (élettárs) részéről.
Ha a saját lakásom forog a szóban, bizony azt mondanám neki: Nem költözik ide.
Nem vagyok hajlandó felborítani miatta a bioritmusomat, és a nyugalmamat. Ha emiatt kenyértörésre kerül sor: legyen úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!