Mi a véleményetek arról, ha párotok gyereke hozzátok költözik?
nekem kell mosni, főzni, takarítani rá
Nekünk egyetemista a lányunk, ketten vagyunk a férjemmel általában. Ha hazajön, akkor sincs több dolgom. Mert mosni, főzni, takarítani akkor is kell, ha ő nincs itt. Hogy kettővel több csirkecombot rakok a pörköltbe, vagy fél literrel több levest főzök, nem számít, nem plusz munka. Ahogy az sem, hogy a mosógépben 4 vagy 6 pár zokni van.
Takarítani is kell az egész lakást, ha nincs itthon, ha itthon van, a saját szobája nyilván az ő dolga (ráadásul segít az összes többiben,úgyhogy még jobb is a helyzet, ha itthon van).
Szóval nem értem a panaszkodást.
„ Hogy kettővel több csirkecombot rakok a pörköltbe, vagy fél literrel több levest főzök, nem számít, nem plusz munka. Ahogy az sem, hogy a mosógépben 4 vagy 6 pár zokni van.“
Ezt én sem értem egyébként.
Vagy, hogy gondolják az emberek? Indít egy külön mosást magának? Sokkal pazarlóbb lenne.
Ha olyannal álltam össze, akinek gyereke van, akkor eleve bekalkulálom ezt a lehetőséget, bármilyen korú a gyerek.
Bármi adódhat, akár megbetegedhet, vagy meghalhat a másik szülő és akkor a gyerek nyilván a még élőhöz kerül. Tehát ez benne van a pakliban, örülj, hogy nem picikeként kerül hozzátok!
Egy 18 éves "gyerek" nyilván nem örömében költözne az apjához, hanem szükségből. Ahogy egy 30 éves is, ha a mostani vírushelyzetben elveszíti a munkáját és minden jövedelmét. Ez esetben is a tisztességes szülő befogadja. Tehát amikor ennél a férfinél kötöttél ki, akkor azzal is számolnod kellett, hogy míg éltek a gyerekével kalkulálnod kell szükségállapot esetén.
A többit már leírták előttem, (mosás, főzés, takarítás) így azt nem ismétlem.
Már miért kéne kiszolgálnod egy 18 évest?
A mosás hagyján, a mosógép megoldja, de el tud maga után pakolni, mosogatni és képes takarítani is.
Hacsak nem olyan mártír vagy, mint a mostohaanyám (soha senki nem csinálhatott semmit, mert hisztizett érte, csak aztán meg hallgattuk hogy neki kell minden házimunkát elvégezni), akkor viszont nem tudlak sajnálni.
Ez azért több tényezős kérdés.
Először is miért akarna költözni? Eddig milyen volt vele a kapcsolatod és milyen volt a kapcsolta az apjával? Mennyi időre költözne? Van hely?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!