Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem támogatják a szüleim...

Miért nem támogatják a szüleim, hogy egyetemen tanuljak???

Figyelt kérdés

A második évemet kezdem el a jogi egyetemen. A szüleim már akkor sem örültek ennek, amikor megtudták hogy felvettek (költségesre). Ők azt vallják, hogy dolgozzak, mert szerintük csak pénzkidobás...vidéken nettó 150.000 Ft-ért..pedig az egyetem számomra egy hosszútávú befektetés.. mondanom sem kell, nyilván nem szeretnék monoton rabszolgamunkát végezni, pláne nem ennyi pénzért, főleg, hogy megvan a tehetségem a szakhoz ( nem buktam meg egyszer sem, a vizsgáim is jól sikerültek.), de mégsem akarják, hogy tovább csináljam.. napi szintű vitává vált? hogyan tudnám velük megértetni, hogy én igenis ezt akarom csinálni? Elég rossz így hogy sem anyagi, sem lelki támogatást nem kapok tőlük.

20/L

2021. júl. 23. 23:11
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
70%

#8 "A diplomába eleve nem is kerül bele, hogy valaki levelezőn vagy nappalin végzett.."

Hát lehet hogy abba nem, de önéletrajzból, állásinterjún rákérdezve kiderül, ÉS pont jogi diplomások esetén gyakori, hogy kizárólag nappalin végzettet vesznek fel.

2021. júl. 24. 19:56
 42/44 anonim ***** válasza:
74%
41-es levelezőn végeztem cum laude minősítéssel az állásinterjún meg se kérdezték tőlem hogy nappalin vagy levelezőn végeztem.
2021. júl. 27. 13:56
 43/44 anonim ***** válasza:
82%
Pedig szerintem pont a jog az egyik olyan szak, aminek aztán teljesen mindegy, hogy nappalin vagy levelezőn csinálod, mert csak le kell tenni a kis hátsód a székre és olvasni... Egy gépésznek azért levelezőn kicsit nehezebb megtanítani a gyakorlati dolgokat...
2021. júl. 27. 15:42
 44/44 anonim ***** válasza:
80%
43-as pontosan! De nekem levelezőn is ugyanúgy be kellett járnom, csak nem minden egyes nap hanem minden pénteken és szombaton, reggeltől estig főleg csak szemim volt. Az előadásokat pedig megkaptam online. Egyebként nem értem ezt a nagy különböztetést, még nálunk a vizsga is megegyezett a nappalisokéval.
2021. júl. 27. 21:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!