Miért nem támogatják a szüleim, hogy egyetemen
tanuljak???
Figyelt kérdés
A második évemet kezdem el a jogi egyetemen. A szüleim már akkor sem örültek ennek, amikor megtudták hogy felvettek (költségesre). Ők azt vallják, hogy dolgozzak, mert szerintük csak pénzkidobás...vidéken nettó 150.000 Ft-ért..pedig az egyetem számomra egy hosszútávú befektetés.. mondanom sem kell, nyilván nem szeretnék monoton rabszolgamunkát végezni, pláne nem ennyi pénzért, főleg, hogy megvan a tehetségem a szakhoz ( nem buktam meg egyszer sem, a vizsgáim is jól sikerültek.), de mégsem akarják, hogy tovább csináljam.. napi szintű vitává vált? hogyan tudnám velük megértetni, hogy én igenis ezt akarom csinálni? Elég rossz így hogy sem anyagi, sem lelki támogatást nem kapok tőlük.
Es az egyetemet ki fizeti? Nem lehet, hogy nem alltok ugy anyagilag es ez a problema?
2021. júl. 23. 23:20
2/44 A kérdező kommentje:
Mint említett, anyagi támogatást sem kapok tőlük... egyébként anyagilag havi szinten kb netto. 450.000Ft-ot keresnek..leginkább úgy vannak vele, hogy a munkával többet érek mint egy diplomával. Meg is érteném ezt az álláspontjukat, ha egy büfészakon tanulnék.
2021. júl. 23. 23:24
3/44 anonim válasza:
Irigylik, hogy fentebb kerülsz náluk mind anyagilag, mind szellemileg. Nem kell vele törődni. Ha amúgyis te állod, akkor semmi közük hozzá! Tanulj! ;)
2021. júl. 23. 23:26
4/44 anonim válasza:
5 év jog, utána 5 év ingyenes ügyvédbojtárkodás, ha annak készülsz. 10 év múlva fogsz elkezdeni keresni.
2021. júl. 23. 23:26
5/44 anonim válasza:
Szerintem nem tudják megengedni most, hogy fizessék a tandíjat. Esetleg, ha nagyon eltökélt vagy felajánlhatod, hogy dolgozol egyetem mellett,viszont az nagyon megterhelő lesz neked előre figyelmeztetlek.
2021. júl. 23. 23:27
6/44 A kérdező kommentje:
#4 igen 5 év a jogi egyetem, utána 3 év bojtárkodás, de nem ingyen..:) másrészt a 3.-4. évtől már sok ügyvédi iroda felajánlja hogy dolgozz náluk jogi asszisztensként, vagy gyakornokként.
2021. júl. 23. 23:33
7/44 anonim válasza:
Hát az én ismerősömnek senki sem ajánlotta fel, úgy kellett bojtárnak bekérnie magát egy helyre, ahol egy fillért sem kapott, sehol máshol nem fogadták. Levelezőn tanult, talán azért nem tartottak rá igényt, meg mivel nem csinos nő volt, hanem 40-es férfi.
2021. júl. 23. 23:36
8/44 A kérdező kommentje:
#7 Akkor lehet én csinálok valamit rosszul, de én már kaptam ügyvédi irodáktól munkalehetőséget/ gyakorlati lehetőséget. De nyilván nem mindegy ki milyen minősítéssel végzett (summa cum laude/ cum laude vagy rite...) A diplomába eleve nem is kerül bele, hogy valaki levelezőn vagy nappalin végzett..
2021. júl. 23. 23:43
9/44 anonim válasza:
Mert ilyen "nyeh", főleg nekik.
Fizess százezreket évekig, utána még pár év, szóval 10 év múlva kezdheted el a karriered igazából, és akkor sem biztos minden. "30 éves tapasztalatlan ügyvédnő" Nem sok embernek nyernéd el a bizalmát.
De ha elkezdesz dolgozni most akkor már harminc évesen elég szép eredményeid lehetnek.
[[SZERINTEM ezt gondolják a szüleid]]]
2021. júl. 23. 23:44
10/44 anonim válasza:
Majd én támogatlak lelkileg. A szüleid prolik. Biztos rendes emberek és szeretnek téged, de ne hagyd hogy visszahúzzanak abba a posványba, amiben élnek. A jogi diplomáért sokat kell dolgozni, de megéri. Csináld végig, ne hallgass senkire aki lebeszélne.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!