Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azok akik a női kvótát támogat...

Azok akik a női kvótát támogatják mit szólnának középiskolákban és egyetemeken férfi kvótához?

Figyelt kérdés

Tehát ha valahol van 70% lány tanuló ott 20%-tól meg kéne szabadulni (vagy egyszerűen csak nem felvenni) hogy a lányok-fiúk arány 50-50 legyen. Mindezt azért, mert a fiúk felzárkózása fontos!

De arra is gondoltam hogy a probléma ott kezdődik, hogy általános és középiskolában a női tanárok aránya több mint 2/3, így a lányok előnybe kerülnek és ezért vannak többségben a felsőoktatásban.

Támogatnátok a női tanárok egy részének kirúgását és a férfiak felvételét, hogy létrejöhessen az egyenjogúság és végre véget vessünk a fiúk elnyomásának?

2017. dec. 29. 13:47
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
49%

Egy kérdésem lenne, ki mondta, hogy a női kvóta arról szól, hogy a nők töltsék be az élet minden területén pont az 50%ot?

Mert senki, innentől a kérdésed értelmetlen, de köszi egy próbát megért a kis provokálás.

2017. dec. 29. 13:52
 2/20 A kérdező kommentje:

"Egy kérdésem lenne, ki mondta, hogy a női kvóta arról szól, hogy a nők töltsék be az élet minden területén pont az 50%ot?"

Pont arra próbálok utalni, hogy mekkora képmutatás amikor csak azokon a dolgokon akar valaki változtatni, ahol ő van hátrányban...

2017. dec. 29. 13:57
 3/20 anonim ***** válasza:
87%
Meg mit szólnának ahhoz, ha azonos lenne a két nem nyugdíjkorhatára?
2017. dec. 29. 14:00
 4/20 A kérdező kommentje:

Ja és nekem is egy kérdésem volt, amire te nem válaszoltál, hanem elkezdtél hisztizni.

Ki is provokál akkor?

2017. dec. 29. 14:00
 5/20 A kérdező kommentje:

3-as:

Ez is egy jó kérdés, amire az egyeshez és elvtársai nem lesznek hajlandóak válaszolni! :DDD

2017. dec. 29. 14:02
 6/20 anonim ***** válasza:
20%

Pedig 1-esnek van igaza, csak nem érted vagy nem akarod érteni a probléma lényegét.

Őszintén szólva már egyre kevésbé érdekel a laikusok hisztije, ha pusztán azért nem tetszik nekik valami, mert nem értik.

Megkérdezhetem mi a foglalkozásod? Szeretném egy érzékletes példával megmutatni, hogy mi a baj.

2017. dec. 29. 14:11
 7/20 anonim ***** válasza:
39%

"Egy kérdésem lenne, ki mondta, hogy a női kvóta arról szól, hogy a nők töltsék be az élet minden területén pont az 50%ot?"

Senki, és pont ez a gond, hogy a feministák az anyagilag jól profitáló területekkel szeretnének mondva csinált indokkal a társadalomban lévő számarányuk alapján elvtársakat juttatni.

Mindezt megspékelve egy jó kis kettős mércével, mert ha férfit rúgnak ki gender alapon az nem női elnyomás, hiszen egy "férfi elnyomó" társadalomban ilyen nem lehet. Ugyan ez, hogyha egy nő öli meg a férjét, akkor azért nem kell meghurcolni a családi erőszak szakosztályban. Hiszen nem maga a családon belüli erőszak a gond, hanem a "férfi elnyomás".

Kínosan emlékeztet ez az egész engem egyébként a zsidóság meg a kulákság elleni ideológiai háborúkra az előző évszázadból.

2017. dec. 29. 14:25
 8/20 anonim ***** válasza:
34%
Ki a franc támogatja a női kvótát? Én még soha nem találkoztam élőben ilyennel.
2017. dec. 29. 14:36
 9/20 anonim ***** válasza:
57%

Itthon vagy külföldön? Nehogy már sose hallottál volna olyan hírhedt férfigyűlölőkről, mint Antoni Rita vagy Paprika Kinga.

Vagy amikor Marissa Mayer miután kinevezték a yahoo vezérigazgatójának kirúgatta az executive-okat, hogy a helyükre elvbarátokat tegyen? Mondjuk kis híján csődbe is vitte a céget :).

2017. dec. 29. 14:40
 10/20 anonim ***** válasza:
41%

Azt hiszem, le leszek én is pontozva, de megpróbálkozom, még akkor is, ha tényleg nem a probléma megértése érdekében tette fel a kérdést a kérdező.

A női kvóta sehol sem jelenti azt, hogy 50%-nak kell lenni valamiben a nőknek. Azt jelenti, hogy minimum x százaléknak kell lenni, és itt nagyon nem 50%-ra kell gondolni, hanem pl. harmadik. A női kvóta sok esetben egyébként téves megnevezés, mert nemi kvótának kéne inkább mondani, de bizonyos területeken a nők vannak kiszorulva.

Persze máshol meg a nők vannak túlsúlyban, de ez nem azt jelenti általában, hogy ki vannak szorulva a férfiak, hanem azt, hogy az a pálya nem igazán vonzó egy tipikus férfi számára. Pl. óvodapedagógus.

Ha minden második óvónőt kirúgnának, hogy férfit vegyenek fel helyettük, akkor se ez, se az nem lenne.

Gimnáziumban, nincs a nemek között szerintem hátrányos megkülönböztetés a nemek miatt a férfiakat illetően, ott a tanulmányi eredmény számít, többnyire, és nem kap valaki azért rosszabb jegyet, mert fiú,legalábbis általánosságban ez nem mondható el.

A nemi kvótát olyan helyeken kívánják bevezetni, ahol társadalmi sztereotípiák vannak, de valójában a két nem éppen annyira helyt tud állni.

A politika pl. ilyen, és nem azért, mert zsíros állás, hanem azért, mert a való életben a nemek aránya kb. megegyezik, és nem egy hátrány, ha a döntéshozók egy ekkora csoportot autentikusan tudnak képviselni. Ha nem is fele arányban, de azért legalább harmadban mondjuk.

És nem azért tanul kevesebb nő egyes szakokat, mert hülye az agya hozzá, hanem azért, mert tudja, hogy a mai világban alig van esélye arra, hogy azon a területen valaki komolyan vegye, felvegyék.

Ez kb. olyan, mint az, hogy ha egy országban, ahol tilos közúton autót vezetni a nőknek, de jogsit szerezhetnek, aligha lesz sok nő, aki tanulna autóvezetést. Azonban ha vezethetne, és a társadalom is elfogadná, akkor ugrásszerűen növekedne a női jelentkezők száma.

2017. dec. 29. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!