Most hogy van ez a dolog az abortusszal? Jó ötlet a "férfi abortusz"?
Tehát a jelenlegi rendszerben a az anya döntése hogy megtartja-e a magzatot, az apának nincs beleszólása.
De ha megtartja akkor már közös lesz a gyerek, és az apának kötelességei vannak.
Ez így van? Ha igen, akkor ez szerintetek egy kicsit nem unfair?
Svédországban kitalálták a "férfi abortuszt" (nem tudom hogy be is vezetik-e), miszerint egy férfi is eldöntheti, hogy vállalja-e az apasággal járó jogi következményeket, vagy nem.
Én magam részéről teljesen abortuszellenes vagyok, de ha már legális, akkor ez nem így lenne az igazságos?
Tudom hogy erzékeny téma, kérem tiszteljük egymást!
én azt gondolom, hogy a gyereknek elég baj az, hogy legalább az egyik szülője idióta, nem kéne még a pénz oldaláról is kiszúrni vele.
az abortusz igen/nem/kié a felelősség nem kétszereplős játszma, hanem három. ott vagy ugyanis a gyerek is és ő aztán tényleg semmiről sem tehet.
"Ez így van?"
Így
"Ha igen, akkor ez szerintetek egy kicsit nem unfair?"
Nem. Minden férfinek adva van a lehetőség a felelősségteljes nemi életre.
5-ös érti hogy mire gondolok, köszönöm!
Tehát a "férfi abortusz" egy jogi dolog csupán, nem kényszerítik a nőt abortuszra természetesen.
Így van, viszont egy felelőtlen dugához két ember kell (amennyiben nem erőszakról van szó). A nőknek viszont joguk van "megszabadulni a következményektől", a férfiaknak nincs.
Akkor miért nem vagy az apa és anya is vállalja a következményeket, vagy legyen joga mindkettőnek kihátrálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!