Most hogy van ez a dolog az abortusszal? Jó ötlet a "férfi abortusz"?
Tehát a jelenlegi rendszerben a az anya döntése hogy megtartja-e a magzatot, az apának nincs beleszólása.
De ha megtartja akkor már közös lesz a gyerek, és az apának kötelességei vannak.
Ez így van? Ha igen, akkor ez szerintetek egy kicsit nem unfair?
Svédországban kitalálták a "férfi abortuszt" (nem tudom hogy be is vezetik-e), miszerint egy férfi is eldöntheti, hogy vállalja-e az apasággal járó jogi következményeket, vagy nem.
Én magam részéről teljesen abortuszellenes vagyok, de ha már legális, akkor ez nem így lenne az igazságos?
Tudom hogy erzékeny téma, kérem tiszteljük egymást!
A gyerekkel kiszúrás, márpedig számomra a társadalomban a gyerekek a legfontosabbak. Ez jó érv, elfogadom.
A gyereknek joga van hozzá, hogy két szülő tartsa el, akár tervezett volt, akár nem. Lehet, hogy nem tűnik igazságosnak, hogy a férfi nem dönthet, de ez van. Nekem se tűnik igazságosnak, hogy ha gyereket tervezünk a párommal, akkor nekem kell kihordani, ő meg megússza hányinger, terhességi csíkok és szülési fájdalmak nélkül, de ez van.
Mindkét nemnek megvannak az előnyei és a hátrányai. A férfilét hátrányai, hogy kevesebb védekezési mód van és nem szólhat bele az abortuszba. Előnyei, hogy ha akar gyereket, nem neki kell végigcsinálnia a terhességet, a szülést, nem neki kell évekig otthon dekkolnia, nem ő számít megbízhatatlannak a munkahelyén. Még mindig jobban jártatok.
(Egyébként ha valamin változtatni kellene törvényileg, az a művi meddővé tétellel kapcsolatos szabályozás lenne. Miért ne dönthetne bárki úgy, hogy nem akar gyereket?)
"Így van, viszont egy felelőtlen dugához két ember kell "
Nem. Ha a férfi semmiképpen nem akar gyereket, akkor védekezik. Nem úgy, hogy megkérdezi a nőt, hogy szed-e gyógyszert, hanem úgy, hogy gumit húz annak tudatában, hogy még így is történhet baleset.
Ha a svéd modellt bevezetik, akkor a nők teljesen védtelenek maradnak olyan esetekben is, amikor a férfi sz@rt a védekezésre majd egyszerűen közli, hogy ő nem akarja a gyereket. Ezzel teljesen a nőkre tolnák a felelősséget, a férfiak egy része úgy gondolná, hogy nekik aztán semmilyen részt nem kell vállalniuk a megelőzésben, elég a nőnek foglalkozniuk a kérdéssel, ők csak közlik, ha becsúszik a terhesség, hogy nem akarják és kész.
A svédek kitalálnak minden hülyeséget.
Én 100 % abortuszellenes vagyok, ha rajtam múlna csak orvosi indikáció esetén engedném. Ma már minden lehetőség adott a védekezésre, nem attól felnőtt valaki, hogy képes szexuális életet élni, hanem, hogy mérlegel és vállalja a tettei következményeit.
15.
Na de a nő is mondhatja, te, apa, ez így nem lesz jó! Kettőn áll a vásár, ő is ott van.
És ha lehetek kicsit pajzán: akár készségesen segédkezhet is nevezett prezervatív eszközt felhelyezni, ahová való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!