Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most hogy van ez a dolog az...

Most hogy van ez a dolog az abortusszal? Jó ötlet a "férfi abortusz"?

Figyelt kérdés

Tehát a jelenlegi rendszerben a az anya döntése hogy megtartja-e a magzatot, az apának nincs beleszólása.

De ha megtartja akkor már közös lesz a gyerek, és az apának kötelességei vannak.

Ez így van? Ha igen, akkor ez szerintetek egy kicsit nem unfair?

Svédországban kitalálták a "férfi abortuszt" (nem tudom hogy be is vezetik-e), miszerint egy férfi is eldöntheti, hogy vállalja-e az apasággal járó jogi következményeket, vagy nem.

Én magam részéről teljesen abortuszellenes vagyok, de ha már legális, akkor ez nem így lenne az igazságos?

Tudom hogy erzékeny téma, kérem tiszteljük egymást!

2017. nov. 8. 15:11
1 2 3 4 5
 31/43 Andizsuzsi ***** válasza:
68%

ma 18:49

A terelés sosem volt a "formám". Ha nem írod le, hogy mire gondolsz, honnan kellene tudnom?

2017. nov. 8. 20:39
 32/43 anonim ***** válasza:
82%
#28: Miért lenne vége a vitanak? Ha a nő, nem akar gyereket, miert ne mondhatná, hogy "gumi nélkül, nem"?
2017. nov. 8. 20:40
 33/43 Andizsuzsi ***** válasza:
25%

"a férfi a jelenlegi rendszerben ki van szolgáltatva annak, hogy a nő átveri,"

Milyen átverésnek vagy kiszolgáltatva?

2017. nov. 8. 20:40
 34/43 anonim ***** válasza:

Ha egy férfi gumit húz majd a végén lekapja és fröccsönti a csajt akkor a te véleményed szerint az is teljesen oké? Mert gyakorlatilag ugyanaz a szitu.

2017. nov. 8. 20:53
 35/43 anonim ***** válasza:
52%

"Ha a nő, nem akar gyereket, miert ne mondhatná, hogy "gumi nélkül, nem"

Nem ilyen egyszerű ez. Ez mindenféle ködölést lehetővé tenne. A férfi utólag pl azt mondhatná, nem is akartunk gyereket, holott lehet valójában megállapodtak, hogy jöhet a baba. Azt mondhatná a nő megesküdött, hogy gyógyszert szed, holott ő vette rá a nőt, hogy ne használjanak gumit. Rengeteg különböző szitu lehetséges, amiben a férfi utólag gondolta másként a dolgot és nem kell semmitől tartania, mivel tudja, hogy a megfelelő időben csak hazudnia kell és lemondania az apaságról. Hidd el sok ilyen "férfi" van.

2017. nov. 8. 20:54
 36/43 Andizsuzsi ***** válasza:
49%

ma 20:40!

Persze, hogy mondhatná. De a vita itt nem arról folyik, amikor a nő nem akar. Nyilván a nőknek több lehetőségük van, többféle fogamzásgátló módszerrel védekezhetnek. A kérdés az (az én kérdésem), hogy az a férfi, aki nem akar gyereket de nem is védekezik aktívan, miért érzi magát becsapva, ha a partnere terhes lesz?

2017. nov. 8. 20:54
 37/43 anonim ***** válasza:
35%

"A férfi utólag pl azt mondhatná, nem is akartunk gyereket, holott lehet valójában megállapodtak, hogy jöhet a baba. "

Ezt hívják bizalomnak.

Miért,te férjhez is úgy mész,hogy azt hiszed majd életed végéig 100%-osan veled lesz a párod?

Létezik válás is,az ember meggondolhatja magát,mint a gyerekvállalással kapcsolatban is.

De annyira abszurd ez a helyzet,hogy ehhez valami nagyon bolondot kell kifogni,aki ilyet csinál.

Ezért kell nagyon megnézni egy nőnek,hogy milyen férfivel akar közös gyereket.

2017. nov. 8. 20:59
 38/43 Andizsuzsi ***** válasza:
68%

"Mert gyakorlatilag ugyanaz a szitu."

Igen, akkor is. Ha olyan kapcsolatom volt, amibe biztosan nem akartam gyereket, mindegy, hogy miért, akkor aktívan tettem azért, hogy ne is lehessen.

2017. nov. 8. 21:00
 39/43 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem az lenne az elfogadható hogy ha mindkét fél dönthetne. Elvégre egyenlőség van. A nő eldöntheti kihordja-e, ebbe a férfinak semmi beleszólása, így is sérülnek a jogai, viszont a férfi dönthesse el hogy ebben részt kíván-e venni. Ha nem akkor nem fizet és lemond a jogairól. Aztán annyi. Még így is a férfiak joga sérül de ez már egy elfogadható kompromisszum.

2017. nov. 8. 21:02
 40/43 anonim ***** válasza:
53%

"Ezt hívják bizalomnak.

Miért,te férjhez is úgy mész,hogy azt hiszed majd életed végéig 100%-osan veled lesz a párod?"

Na de amiről te itt most beszélsz az nem olyan dolog, amire a jog, a törvényalkotás figyelemmel lehetne. A jog nem operál ilyen körülményekkel, ennél fogva ez az érved nem áll helyt ebben a vitában.

2017. nov. 8. 21:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!