Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azok akik a női kvótát támogat...

Azok akik a női kvótát támogatják mit szólnának középiskolákban és egyetemeken férfi kvótához?

Figyelt kérdés

Tehát ha valahol van 70% lány tanuló ott 20%-tól meg kéne szabadulni (vagy egyszerűen csak nem felvenni) hogy a lányok-fiúk arány 50-50 legyen. Mindezt azért, mert a fiúk felzárkózása fontos!

De arra is gondoltam hogy a probléma ott kezdődik, hogy általános és középiskolában a női tanárok aránya több mint 2/3, így a lányok előnybe kerülnek és ezért vannak többségben a felsőoktatásban.

Támogatnátok a női tanárok egy részének kirúgását és a férfiak felvételét, hogy létrejöhessen az egyenjogúság és végre véget vessünk a fiúk elnyomásának?

2017. dec. 29. 13:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
46%

De hogy boldog legyél: Felőlem lehet férfi nemi kvóta a középiskolákban. Szerintem tuti, hogy a minimum tanulók egyharmada fiú, szóval nem gond, de ha ez boldoggá tesz, akkor legyen.

De azt be kell látni, hogy míg a nők számos helyről ki vannak szorulva, bizonyos helyre be vannak szorítva. Ez okozza a feszültséget. Ha te ezt következetesen gondolod, akkor van értelme, akkor te is nemi kvótáról beszélsz.

2017. dec. 29. 15:27
 12/20 anonim ***** válasza:
22%

Mint első szakmáját tekintve egészségügyi középsulit végzett férfi "nővérként" támogatnám, nagyon sok olyan osztály van, ahol kellene a férfi ápoló (mondjuk én se dolgoztam egy percet se az egészségügyben), és bizony örülnének az 50%-os férfi kvótának, a másfél mázsás hemiplégiás (féloldalára béna) beteg fürdetésekor igenis kellene pár kigyúrt markos kéz.

Ámbátor, szerintem ha most kirúgod a mérnöki kamara felét (ami jellemzően férfi munkakör), hogy jöjjön kórházba ápolónak, nem fogsz osztatlan sikert aratni...

2017. dec. 29. 16:32
 13/20 anonim ***** válasza:
26%

A feminizmus mára olyan, mint az óvodás, akinek mindig az a játék kell, amelyikkel épp a másik játszik.

Szerintem senki nem szorította be a nőket a tanítói, tanári, óvodapedagógusi pályákra, hanem ezeknek a pályáknak a "könnyűsége", állásbiztonsága tette vonzóvá a nők számára.

Nem hiszem, hogy ezzel baj lenne. Ezt a liberálisok individuum központú szemlélte tette cikivé.

Na meg, hogy ezek a területek nem túlfizetettek... Ezek egyébként is hatóságilag megszabott árak a munkaerőre, úgy gondolom, hogy az állami fenntartású oktatási-egészségügyi intézmények nagyon-nagy része egyszerűen nem éri meg a pénzét, ha privatizálnánk, akkor viszont a társadalom széles rétege árazódna ki erről a piacról.

Ez nem a piac. Nem értem miért kellene piaci árat fizetni az ottani munkaerőért.

Úgy gondolom, hogy az ember értéke nem abban van, hogy mi az amit elő tudott állítani a piacon forintosítva.

Már megint az óvodás jut eszembe aki csak azért tesz jót, hogy az óvónéni megdicsérje.

A pozíciók egyébként a társadalom széles rétegei számára nem nyíltak. Valódi "előjogai" csupán a ciszheteró fehér felső-középosztálybeli keresztény kultúrkörből való született angol, francia vagy német férfiaknak van (remélem genderkorrekt voltam), és nevetségesen van kisarkítva a férfiak nőkkel szembeni elnyomására.

Mondjuk a magyarok úgy ahogy vannak ki vannak szolgáltatva a nyugati piacnak. A lakosság alig 5%-a élvezi a nyílt társadalmat, és a vad kapitalista kellékeit. Értünk mégsem verik az esélyegyenlőségi tam-tamot.

Mi nekünk az a társadalmi szerepünk, hogy összeszerelő ország legyünk.

2017. dec. 29. 16:49
 14/20 anonim ***** válasza:
14%

"Persze máshol meg a nők vannak túlsúlyban, de ez nem azt jelenti általában, hogy ki vannak szorulva a férfiak, hanem azt, hogy az a pálya nem igazán vonzó egy tipikus férfi számára. Pl. óvodapedagógus."

Meg pl. a politikus. Miben más az?

"A nemi kvótát olyan helyeken kívánják bevezetni, ahol társadalmi sztereotípiák vannak, de valójában a két nem éppen annyira helyt tud állni."

Kb. minden foglalkozás ilyen, az általad említett óvodapedagógus is, szóval ezt most nem értem.

"A politika pl. ilyen, és nem azért, mert zsíros állás, hanem azért, mert a való életben a nemek aránya kb. megegyezik, és nem egy hátrány, ha a döntéshozók egy ekkora csoportot autentikusan tudnak képviselni."

Azért ne csináljunk már úgy, mintha a nemek társadalmi csoportok lennének, és egy férfi ne tudna képviselni egy nőt vagy fordítva. Ezzel az erővel már a kékszeműeknek is kéne kvóta.

"Ez kb. olyan, mint az, hogy ha egy országban, ahol tilos közúton autót vezetni a nőknek, de jogsit szerezhetnek, aligha lesz sok nő, aki tanulna autóvezetést."

Ez nem olyan, mert egyáltalán nem tilos nőként politikusnak lenni, ez egy ordenáré nagy csúsztatás, és elég megalázó azokkal a nőkkel szemben, akiknek valóban megtiltanak dolgokat nemi alapon.

2017. dec. 29. 18:05
 15/20 anonim ***** válasza:
33%

A női kvótával a politikában az a baj, hogy ezzel az annak aki nem akarja, hogy nő képviselje kevesebbet érne a szavazata (bizonyos körülmények között), mert hiába szavaz ő a férfira, ha a férfi helyek már beteltek népszerűbb jelöltekkel, és így bekerül oda egy nő, akinek mondjuk kevesebb a támogatottsága, mint a fent említett férfi jelöltnek.

A másik pedig, hogy a szavazók kb. fele nő, ha több női politikust akarnának, több női politikus lenne, de mint láthatod, nem akarnak.

2017. dec. 29. 18:38
 16/20 anonim ***** válasza:
21%

A női kvótát csak a biten vegetáló feministák erőltetik leginkább.

Bár legyen nem érdekel, ha a fizikai munkánál is érvényesülni fog, meg a nyugdíjkorhatárnál.

2017. dec. 29. 19:25
 17/20 anonim ***** válasza:
83%

"ha a fizikai munkánál is érvényesülni fog"

Most is érvényesül, csak valamiért sok korlátolt azt hiszi, hogy a fizikai munka az a kőműves segédmunkás meg a bútorszállító.

Pedig ha végignézed, hogy a nők minden bődületes mennyiségű fizikai munkát végeznek a kereskedelemtől a környűiparig vagy az általam említett egészségügyig, akkor észreveszed, hogy alig van különbség.

Az meg, ha valakinek az a perverziója, hogy nőkkel építtet házat, az a ház fel fog épül, csak valamivel lassabban, mert tény, hogy nyers erőben a legtöbb nő a nagydarab férfiak mögött lemarad, na persze kérdem én, hány 160 centis 50 kilós rendszergazda kinézetű szemüveges srác szaladgál építkezéseken a malteros vödrökkel?

Ja egy se, épp azért mert attól, hogy a "csodálatosférfinem" tagjai, még nem lesz automatikusan olyan testalkata valakinek mint egy nehézsúlyú bunyósnak.

A nyugdíjkorhatár meg állambácsi döntése, tessék a Fideszt Magyarországon leváltani, a legtöbb ellenzéki párt ebben már "femináci" a Jobbik például azt akarja, hogy a nők és férfiak ugyanazokkal a feltételekkel mehessenek nyugdíjba.

2017. dec. 30. 12:35
 18/20 anonim ***** válasza:
Én nem támogatok semmilyen kvótát, de ettől függetlenül jó lenne, ha általános iskolában több férfi tanár lenne, mert sok gyereket nevel egyedülálló anya, és semmilyen férfikép nincs előttük, legalább az iskolában lehetne.
2018. jan. 2. 20:30
 19/20 anonim ***** válasza:

"aki nem akarja, hogy nő képviselje kevesebbet érne a szavazata"

Aki még a 19. században él, annak nem is baj, ha kevesebbet ér a szavazata egy jelenkori választáson.

2018. jan. 2. 20:31
 20/20 anonim ***** válasza:
47%

"A női kvótával a politikában az a baj, hogy ezzel az annak aki nem akarja, hogy nő képviselje kevesebbet érne a szavazata (bizonyos körülmények között), mert hiába szavaz ő a férfira, ha a férfi helyek már beteltek népszerűbb jelöltekkel, és így bekerül oda egy nő, akinek mondjuk kevesebb a támogatottsága, mint a fent említett férfi jelöltnek."

Viszont ez fordítva is így van, csak súlyosabban: Aki most azt szeretné, hogy nő képviselje, annak a szavazata szinte semmit sem ér.

És ha nő lennél, és megtapasztalnád a családon belüli erőszakot, amiből nem bírsz szabadulni valamiért, akkor rájössz, hogy nahát, a férfiak nem annyira jól képviselnek téged. https://www.youtube.com/watch?v=_JkW0ZVzwqk

És ilyesmik esnek meg valahol: [link]

És ez csak egy példa.

2018. jan. 3. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!