Miért nem támogatják a szüleim, hogy egyetemen tanuljak???
A második évemet kezdem el a jogi egyetemen. A szüleim már akkor sem örültek ennek, amikor megtudták hogy felvettek (költségesre). Ők azt vallják, hogy dolgozzak, mert szerintük csak pénzkidobás...vidéken nettó 150.000 Ft-ért..pedig az egyetem számomra egy hosszútávú befektetés.. mondanom sem kell, nyilván nem szeretnék monoton rabszolgamunkát végezni, pláne nem ennyi pénzért, főleg, hogy megvan a tehetségem a szakhoz ( nem buktam meg egyszer sem, a vizsgáim is jól sikerültek.), de mégsem akarják, hogy tovább csináljam.. napi szintű vitává vált? hogyan tudnám velük megértetni, hogy én igenis ezt akarom csinálni? Elég rossz így hogy sem anyagi, sem lelki támogatást nem kapok tőlük.
20/L
Kedves 30-as! Tipikus magyar vagy, aki szeret más pénztárcájában turkálni :)
16 éves korom óta dolgoztam egészes 19 éves koromig, főleg diákmunkásként akár a suli utàn, de főleg hétvégen dolgoztam a Mcdonalds-ban/ Vagy multiknál árufeltöltőként, volt hogy havi
50- 80 ezret, de volt a nyár amikor vendéglátóhelyeken, minden nyàron a Balatonon (felszolgáló/ konyhai kisegítőként) dolgozat és megkerestem tisztán egy kicsivel több mint 200.000Ft-ot havonta. A bevételeimet megtarthattam, nem kellett ételt/albérletet fizetnem, hiszen a szüleimnél laktam. De szivesen levezetem neked : 3 éven át dolgoztam 12 hónapot ebből 2,5 hónap nyári meló( 3 év alatt 1. 500.000Ft ) a maradék 9 hónap ( 1.300.000Ft 3 év alatt). Köszönöm a kioktatást, de nem ezzel kapcsolatban kértem a véleményed. De nagyon szívesen megmutatom neked a folyószámlán levő összeget, sőt benyújtom neked az eddigi munkahelyeimen által kibocsátott bérjegyzékemet is, ha nagyon kíváncsi vagy.
Kérdező, mit kamuzol összevissza?
MEgkerestél középsuli alatt 2,5-3 millát? Na, ezt nem meséled be, már ne is haragudj. Ugyanis a jog 250/félév. És még el is tartod magad. Hagyjuk már.
A nagy 20 éves tipikus magyarozik...
Itt játszod az eszed, minden istenkirály jól megy az egyetem, mikor már az érettségi sem ment jól. Én bekerültem államira, neked nem jött össze.. Úgyhogy ja, irigy is vagyok.
Innen látszik meg a magyarok hozzáállása mindenhez. Szerencsétlen kérdező csak egy kérdést tett fel, de már betámadják a félretett pénze miatt.. nem lehetetlen a középiskola alatt összeszedni 4 év alatt diak munkával ennyi pénzt.
Ne foglalkozz az ilyen retardált emberekkel, irigyek, ügyes vagy és csináld végig. A szüleidet sztem csak azért zavarja az egyetem, mert ha dolgoztál a középsuli alatt, akkor látták hogy mennyit és milyen nehezen jött össze az az összeg és sztem nem akarják, hogy elverd erre a félretett pénzed. Másrészt ha otthon laksz, lehet zavarja őket, hogy nem fizetsz bele a rezsibe/ ételbe csak otthon vagy és tanulsz.
35-ös te nagyon primitív lehetsz! Ha jogra jutottál be államira gratulálok, ha nem akkor meg fogalmad sincs ki mennyi ponttal jutott be az egyetemre. Én amikor a jogra jelentkezetem is magas volt az államira a ponthatár és pont 3-4 ponttal maradtam le róla. Azt hittem, hogy idegbajt kapok. Lassan átment ez az egész a kérdező támadásába. Honnan tudod hogy milyen lett az érettségije? Van olyan ismerősöm, aki megbukott a matek érettségin, később pedig mérnök lett.
Megérett az emberiség a pusztulásra.
39, igen, ez nekem is szemet szúrt. Ráadásul mindezt úgy, hogy nem is volt jelenléti oktatás :D
Ez a szokásos trollocska, az 50%-os.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!