Miért nem támogatják a szüleim, hogy egyetemen tanuljak???
Figyelt kérdés
A második évemet kezdem el a jogi egyetemen. A szüleim már akkor sem örültek ennek, amikor megtudták hogy felvettek (költségesre). Ők azt vallják, hogy dolgozzak, mert szerintük csak pénzkidobás...vidéken nettó 150.000 Ft-ért..pedig az egyetem számomra egy hosszútávú befektetés.. mondanom sem kell, nyilván nem szeretnék monoton rabszolgamunkát végezni, pláne nem ennyi pénzért, főleg, hogy megvan a tehetségem a szakhoz ( nem buktam meg egyszer sem, a vizsgáim is jól sikerültek.), de mégsem akarják, hogy tovább csináljam.. napi szintű vitává vált? hogyan tudnám velük megértetni, hogy én igenis ezt akarom csinálni? Elég rossz így hogy sem anyagi, sem lelki támogatást nem kapok tőlük.
20/L
2021. júl. 23. 23:11
21/44 anonim válasza:
Megkérdezhetem, hogy miért pontoztátok le a 18 és 19es válaszaimat? Szerintetek az rendben van, hogy a kérdező szülei nem tartják tiszteletben a gyermekük (aki már történetesen egy felnőtt ember) döntéseid és céljait? Ez akkor szokott előfordulni, ha valaki nem értelmiségi családból származik. Én az orvosira járok, ezért is írtam a sebész példát, és sajnos hasonló dolgokon vagyok túl. Munkás középosztálybeli családom van, a szüleim gyakorlatilag a posztkommunizmus áldozatai, minden, ami egy kis szellemi vagy kulturális értéket képvisel, az szerintük kuka és időpazarlás vagy úri huncutság. Sajnálom is őket, persze most már büszkék rám, hogy hamarosan jól fog menni a sorom, de addig szinte mindig azzal piszkáltak, hogy miért nem elégszem meg ezzel vagy azzal. Nekem borzasztóan nehéz volt ezen felülemelkedni, és elfogadni, hogy más értékeket képviselek, mint ők. Nekem mindig is fontosabb volt a tanulás, mint a kétkezi munka. Ők ezt soha nem tudták elfogadni, és megérteni sem. Azt tudom tanácsolni, hogy mindig saját magadra hallgass, hiszen továbbra is szeretheted őket, de te nem ők vagy, hanem egy külön individuum, akinek jogában áll dönteni a sorsáról, főleg, ha nem illik bele abba a keretbe, amit rád akarnak erőszakolni.
22/44 anonim válasza:
Hát, nálunk pontosan ez van, hogy az apánk féltékeny a sikerünkre, folyamatosan hangoztatja, hogy ő jobb nálunk.
23/44 anonim válasza:
Sajnos rengeteg pszichésen labilis felnőtt ember van, és lehet hogy az elefántcsonttoronyból hihetetlennek tűnik, de tényleg léteznek olyan szülők akik féltékenyek a gyermekük sikereire. Ezt lehet nárcisztikus személyiségzavarnak hívni, vagy infantilizmusnak. Sajnos ennek az az oka, hogy a gyerekeik intelligensebbek és érettebbek, mint maguk a szülők.
24/44 anonim válasza:
Ezt sosem értettem. Nekem szülőként az a célom, hogy a gyerekeim okosabbak, ügyesebbek, "többek" legyenek, mint én, ez a fejlődés.Másnak nem?
25/44 anonim válasza:
24: gratulálok, te a normális szülők közé tartozol (legalábbis ebből a szempontból biztosan). Nagyon sok szülő felelőtlenül vállalt gyereket, a pszichés problémáik pedig csak hab a tortán, nemcsoda, hogy a gyerek belebetegszik. A pszichés problémák alatt nem azt kell érteni, hogy depressziós a szülő, hanem azt, hogy nem hagyják kibontakozni a saját gyereküket, mert attól félnek, hogy intellektuálisan vagy anyagilag felülemelkedik rajtuk, ezt az érzést pedig a kisebbségi komplexusuk miatt nem tudják elviselni.
26/44 anonim válasza:
Hogy tudtál középiskolai évek alatt összeszedni kb350-400 ezer Ft összeszedni mert az önköltséges jogászképzés ennyibe kerül / év te meg azt mondod másodéves vagy .
27/44 anonim válasza:
#26 Neked nem mindegy hogy ki mennyit szedett össze? Legalább hülyeséget ne írj, hogy egy jogász képzés 350ezer.. még az ELTE nappalin is max 320, levelezőn 260 ezer. Munkával pedig 2-3 év meglehet keresni az egyetem árát!
28/44 anonim válasza:
A jog is elég büfészak ha az elhelyezkedést nézzük. Olyan szintű túlképzés van, hogy ahhoz kiemelkedően jónak kell lenned, erős kapcsolatokkal hogy munkát kaphass a diplomáddal.
29/44 anonim válasza:
A jog büfészak? Ti honnan érkeztetek, a Marsról? Mert tuti, hogy nem a Földön éltek. (Persze, ha nem vagytok trollok).
30/44 anonim válasza:
Kérdező, ne vadíts. 300 körül vagy egy félév, az 3 milla az öt évre. Plusz eltartod magad egyedül. Mindezt középsulis diákmunkából spórolva. Persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!