Lehetséges elvégezni egy egyetemet levelezőn, ha azt a munkáltató semmilyen formában nem támogatja?
Látom, hogy kb az összes szabadságom rámenne és még a táppénz-kártya is sokszor kijátszásra kerülne. De kb az első 2-3 évet ki lehetne így húzni. Aztán viszont sok hetes gyakorlat lenne, amihez ez egyértelműen kevés. Olyankor jön a felmondás?
Örlődöm, nyakamon a beiratkozás.
Ja, és közben család is van :/
Biztosan nem fordítanám rá az összes szabadságomat, főleg család mellett. A gyerekekkel is lehet bármi, ami miatt szabadság kell.
Én járhattam főiskolára, a munkahelyem támogatott benne. És azért így sem volt egyszerű. Pedig akkor még családom sem volt.
Nem akarnak tanulmányi szerződést?
Én elvégeztem egy levelező szakot, 2 éves MSc-t, de ott nem volt gyakorlat. Félévenként 7 nap szabit jelentett (7 darab péntek-szombat volt), áttevős szombatok miatt volt olyan félév, hogy több.
Most készülök megcsinálni egy másikat, másik munkahelyen dolgozva, és engem is aggaszt a dolog, főleg hogy voltam nyaralni, nincs sok szabim, és nálunk év végén van kötelezően kiadott szabi. Úgy tervezem 6 darab péntekből csak 3-at veszek ki, második félévben viszont nem tudom mi lesz, mert akkor gyakorlat is van. És ez a kisebb rossz, másik egyetemen ugyanezen szakon 5 darab hétfő-szerda a konzultáció, azt már nem is kellene levelezőnek tekinteni..m
"Nem akarnak tanulmányi szerződést?"
Ez akkor működhet, ha olyan szakot csinálsz, aminek van köze a munkádhoz. Én például IT vonalon dolgoztam és gazdasági szakra jártam közben.
Teljesen más, nem profilba vágót tanulnék, inkább csak saját szórakoztatásra.
A főnökömmel nagyon nem vagyok jóban, mondhatni utáljuk egymást, mint a xar. Teljesen elzárkózik a dolog elől.
A cégvezető még engedné (munkaügyes felé már továbbította a dolgot), de ki fogja kérni a főnököm véleményét róla.
Összegezzük:
- a munkáltató rosszul jár ezzel, mert kevesebbet tudsz dolgozni és még többet lennél távol
- a főnököddel rossz a viszonyod
- eltartani ezek szerint nem tudnak.
Én nem értem, hogy ilyenkor mit vársz, mi lesz? Vagy milyen válaszra számítasz, milyen csodára? Keress akkor részmunkaidős állást. Az ember akkor szórakozgat vagy így vagy úgy, ha megteheti...
cserélgetés nem oké. h-p van a munkarendem, tehát a péntek vagy vmilyen szabadság, vagy táppénz mindenképpen.
Maga a munkakör jó, simán lehetne mellette tanulni, és rugalmasan is kezelik a szabikat, tehát álom lenne, ha nem utálnánk egymást a főnökkel.
Viszont elég telített a környék, így elhelyezkedni nem nagyon tudnék máshol szakmába vágóan. Igaz, tudom, hogy ők sem találnának a helyemre könnyen mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!