Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most akkor én vagyok a kegyetlen?

Most akkor én vagyok a kegyetlen?

Figyelt kérdés

Szegény családban nőttünk fel bátyámmal, napi 60 - 80 ezer forintból tartott el apánk.

Tudjuk milyen szar pénz nélkül, tudjuk milyen rossz látni, hogy ami másoknak alap, az nekünk aranyat ér. Például egészség.

Amikor mi beszéltünk ezekről, akkor én úgy vettem le mint közös megállapodás, hogyha felnövünk, akkor ahogyan tudjuk, kisegítjük a családunkat (ami már alapból 1 - 2 személyből áll, sajnos). Így beszéltünk ezekről a problémákról.

Báttyám felnőtt, mesterig eljutott informatikusként, majd kiment Amerikába, aztán Angliába, aztán Németországba. Jó banknál dolgozik, jó pénzért - ő mondta.

Emlegette hogy ne izguljak az anyagi helyzete miatt, milliók vannak félretéve neki, és olyan munkaszerződése van amivel nem fogják kirúgni őt.

Párszor szerett is felvágni a keresetével.

Amikor jött a covid, sajnos kellett kérnünk tőle, mert nem volt munkánk se nekem, sem apámnak. Félretéve 0 forint volt, szokás szerint, mert nem tudtunk. Az előtt dolgoztam, havi 100 000 ért kb., de azt is sajnos saját egészségemre kellett költenem (meg apám egészségére), meg felélni mert a helyzet úgy követelte.

Néha kellett kérnünk bátyámtól is, nagyjából ilyen havi 100 - 120 jött ki két főre, adott, bár mindig mondta hogy ezt biztos jól számoltuk-e ki, biztos annyi az annyi, jobban nézzünk utána - szóval ilyen szájhúzósan.

Megjegyzem, kajáról, rezsiről volt szó. Nem rendeltünk mindennap pizzát, közel sem, nem mentünk sehova, nem vettünk ruhákat, semmi.

De amikor neki kedve szottyan, mert éppen honvágya van neki, akkor apámat vagy engem hív. És akkor is azt mondja nem akarja hogy nála legyünk arra a pár napra, hanem külön kibérel 60 - 80 ezer forintért pár napra szállodát, meg fizeti a repjegyet, ami szép és jó.

Arra nem gondol, hogyha tényleg törődne velünk és nem azt nézi hogy most neki mi hiányzik, akkor azt a 100 - 150 ezer forintot küldhette volna apámnak hogy mehessen orvosokhoz. Hozzá is tette, hogy annyira nem is akarta látni apámat.

Sosem érdeklődik felőlünk, hogy mindenünk megvan-e, rendben van ez meg az. Csak akkor keres ha érzelmileg az adott pillanatban nincs kielégülve, mert unatkozik stb...

Tehát ilyen, ha úgy érzi szeretgetne valakit akkor mi legyünk ott, de amúgy meg nem törődik velünk, csak ameddig ki nem elégül érzelmileg, mert honvágya van, mert barátok nincsenek kint, stb...

Sajnos én még suliba járok, bár dolgoztam, most nem tudtam covid miatt.

Múltkor kértem tőle hogy küldjön ha tud apunak mert nagyon rosszul van már egy ideje. Eddig nélkülözéssel így úgy tudtunk találni olcsó magán szakembereket, mert tb-re nem volt időpont stb... de így is a kaján spórolunk meg ilyeneken.

Szokás szerint megint öklendezett amikor felvetettem a témát, hogy mi nézzük ki a legolcsóbbat, biztos annyi az annyi, jobban keresgéljünk, mert neki ez sok, például a fogorvosi kezelés 18 000 ft magánban amire apámnak szüksége van. Ami tudom hogy nagyon sok, de apunak szüksége van rá, és ezt ő is tudja, de sokszor leszarja. Meg ahogy él meg mondogatja hogy Spanyolországba fog menni nyaralgatni, meg ilyenek, nem arról árulkodik hogy nagyon felhúzná a gatyáját.

Párszor mondta, hogy majd ha baj van csak szóljunk majd küld pénzt, de ahogy írtam ezt is így felvágásból, hogy neki aztán van.

Ha neki milliók vannak félretéve, jól keres, euróban ráadásul Németországban egy jó banknál... nem tudom... csak törődne az apjával vagy én vagyok a kegyetlen?

2021. júl. 22. 13:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/103 A kérdező kommentje:
Akkor mondjam apámnak hogy várjon míg nem lesz olyan lukas a foga hogy ki kelljen húzni az összeset?
2021. júl. 22. 13:48
 12/103 anonim ***** válasza:
84%

Az "érzelmileg ott vagytok" ingyen van. Ellenben ha elvárod hogy rendszeresen küldjön pénzt, hogy neked ne kelljen dolgoznod, már az ő életszínvonalának a rovására megy.

Nekem ez az egész sztori sántít. COVID miatt kérsz egyszeri segítséget amíg találsz másik munkát még ok (aztán visszafizetnéd persze), de így hogy azt várod hogy állandóan küldözgessen mindenre a vissza nem térítendő összegeket már nagyon nem ok.

Bemész az első mekibe, adnak nettó 150-200-ért munkát...

2021. júl. 22. 13:48
 13/103 anonim ***** válasza:
34%

13

Már bocsi, de itt a kérdezőnek kell igazat adnom.

Normális esetben, ha a család bajban van és nincs kereset mert beteg az illető vagy nincs rendes munkája amiből fedezni lehetne a költségeket, és a másik közeli családtag mondjuk ki köpni tudna egy magyar fogorvosnál fogtömést, akkor igenis elvárható (a gyerekünktől!), hogy kisegít.

Nem te vagy a 7-es is esetleg? Elég provokálóan írsz.

2021. júl. 22. 13:52
 14/103 anonim ***** válasza:
92%
Szóval havonta felhív titeket, mert hiányoztok neki, ezért már feltétlenűl százezreket kell, hogy hozzátok vágjon. Anyám is egyedül nevelt minket, mégis törekedett a jobbra. Apád miért nem sztk alapon jár fogászatra? Megérthetnéd őt is, kint nem olcsó az élet, van félrerakva? Jól teszi, gondolom szeretne otthont, családot. Így is támogatott titeket. Te meg a szemére veted, hogy ha éppen maga alatt van, akkor váltasz vele pár szót?
2021. júl. 22. 13:56
 15/103 anonim ***** válasza:
99%

Kérdező!

Ezt vajon mire írtad?

"Akkor mondjam apámnak hogy várjon míg nem lesz olyan lukas a foga hogy ki kelljen húzni az összeset?"

Ki írt neked ilyet?

A fogmegtartó kezelések ingyenesek.

"Életkortól függetlenül támogatott fogászati ellátások:

- sürgősségi ellátás,

- szűrővizsgálat (meghatározott gyakorisággal, pl. 18 éves kor felett évente egyszer),

- szakorvosi beutaló alapján góckutatás és más alapbetegségekhez kapcsolódó fog és szájbetegségek kezelése,

- fogmegtartó kezelés (amalgám és esztétikus fogtömés foganként és fogfelszínenként, gyökértömés foganként évente egyszer, ellátási esetenként gyökérkezelés),

- fogsebészeti ellátás,

- fogkőeltávolítás,

- ínyelváltozások kezelése.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az egészségbiztosító mind az amalgám, mind az esztétikus tömés készítését támogatja, tehát a biztosított a fogtömésre a tömőanyag típusától függetlenül térítésmentesen jogosult. A fogorvos kompetenciájába tartozik annak megítélése, hogy a biztosítottnál felmerült probléma megoldására a fogtömés melyik formáját választja."

[link]

2021. júl. 22. 13:57
 16/103 A kérdező kommentje:

13

Majd ha te kerülsz bajba ahol pénz kell és talán vannak gyerekeid akik nagyon jól keresnek, de nem támogatnak csak adnak valamennyit szájhúzósan, de megtehetnék, akkor mondd magadnak hogy menjél mekibe.

Megjegyzem leírtam, voltam dolgozni, de el kellett költenem megélhetésre meg apánkra.

2021. júl. 22. 13:58
 17/103 anonim ***** válasza:
88%

Kedves kérdező, írod, hogy a bátyád amúgy is küldött havi 100-120000 forintot korábban.

Szerintem ez elég nagylelkű ajándék, és ahelyett, hogy tovább követelőzöl, inkább arra legyen gondod, hogy állást keress magadnak.

Kifizette nektek a hotelszámlát Németországban, és sírsz, hogy inkább adta volna nektek a pénzt?

Már bocsi, de ez arra emlékeztet, mint a koldus, aki még válogat az adományok között. Ha kéregetsz, akkor az adományokért egyetlen szót mondhatsz, azt, hogy "KÖSZÖNÖM" és nem a szádat húzogatni, hogy ez vagy az jobb lett volna.

2021. júl. 22. 13:58
 18/103 anonim ***** válasza:
85%

En is kulfoldon elek a ferjemmel, de biztos hogy nem kuldogetnek ha kernenek sem havi 100-120 ezreket havonta. Jol elunk, es? Attol meg nekunk is mindent felre kell tenni, hazat akarunk meg venni, kocsit, vallalkozast nyitni.

Igen, volt mar hogy segitettem az otthoniakon, megtettem. De az, hogy nekem ezt havi szinten be kellene vallalnom, az sok, ha szuleim, ha nem.

Te milyen suliba jarsz? Egyetem? Dolgozz akkor mellette, tartsd fenn magad, a batyadnak meg mondd meg, hogy fizessen apadnak oregek otthonjat. Ennyi.

2021. júl. 22. 13:59
 19/103 A kérdező kommentje:

16

Igen erről tudunk, de utánanéztem a kerületünkbeli fogorvosnak és azt írják róla hogy hentes, nagyon rossz.

2021. júl. 22. 13:59
 20/103 anonim ***** válasza:
89%
Gondolom szeretne haladni ő is az életével, és nem az motiválja a munkájában, hogy a megkeresett pénzét havi rendszerességgel hazaküldje, hanem hogy elmehessen kikapcsolódni. Persze az, hogy valamennyit segít, az rendben is van. De az nagyon nem fair hogy most már havonta el van várva tőle az utalás 2 személyre!
2021. júl. 22. 14:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!