Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Túl kegyetlen vagyok a haldokl...

Túl kegyetlen vagyok a haldokló apámmal?

Figyelt kérdés
Az apám haldoklik. Az apámnál gonoszabb élőlényt keveset láttam életemben. Alkoholista, a májzsugor viszi el. Olyanokat művelt velem, hogy meggyanúsított, hogy szodómiát követek el a kutyával, 9-10 éves gyerekként brutálisan vert, ha részeg volt. Ezen kívül 1998-ban fenyegetéssel rávett, hogy adjam neki egy akkor 600 ezer forintos takarékkönyvemet, szintén fenyegetéssel rávett ugyanakkor, hogy írassam rá a lakásomat. Aztán ezeket elköltötte piára és nőkre. A nővéreimmel sem bánt jobban, az egyik kiöntötte a piáját, ezért összeverekedett vele. A másikat nyaralás közben, gyerekként kihajította külföldön a szállodából. És a többi. Nem akarom folytatni, mert nagyon hosszú lesz. A két nővéremnek még is patakban folyik a könnye most, hogy haldoklik. Én nem érzek semmit. A nővéreim naiv idióták? Vagy én vagyok túl kegyetlen?
2019. márc. 9. 22:16
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
78%
Teljesen normális a reakciód. A nők gyengébbek, lelkizősebbek. Mindig azt tedd, amit jónak érzel. Nyilván, arra is gondolj, hogy most mondanál e édesapádnak valamit, bármit, amit halála után bánnál, ha nem mondtad, ezen gondolkodj.
2019. márc. 9. 22:20
 2/47 anonim ***** válasza:
55%
Nővéredek nők belejük nevelték h a férfi apa férj az ur Isten és ha fejükre szarik veri őket stb azt is meg kell köszönniük és nyalni kell a talpát.. Te legalább normális vagy..
2019. márc. 9. 22:23
 3/47 anonim ***** válasza:
88%
Nem vagy kegyetlen. Talán visszakap mindent és szenvedni fog egy ideig..
2019. márc. 9. 22:41
 4/47 A kérdező kommentje:
Vett nekem egy gagyi biciklit, mindenki rajtam röhögött, hogy milyen szar volt. De az volt a mániája, hogy a szobában kell tartani, el ne lopják az erkélyről. Na, egyszer rám parancsolt, hogy ágyazzak meg neki, s közben véletlenül az ágynemű hozzáért a bicikli láncához. Emiatt arra kényszerített, hogy egész éjszaka álljak vigyázzban a szoba közepén. Úgy, hogy másnap iskola volt. Ilyeneket csinált.
2019. márc. 9. 22:47
 5/47 anonim ***** válasza:
94%
Nem vagy kegyetlen, teljesen érthető a reakciód.
2019. márc. 9. 22:49
 6/47 anonim ***** válasza:
69%

A nővéredék se naív baromállatok, csak megsajnálták, talán meg is bocsátottak.

A megbocsátás nagyon nehéz, mégis azt mondom, próbálj megbocsátani neki. Ne érte tedd, hanem magadért. Ezzel le tudnád zárni a múltat. Csak akkor mond neki, hogy megbocsájtasz, ha valóban úgy gondolod. Ha nem, akkor csak azért, mert haldoklik, ne könnyíts a lelkén.

Ő már nem tud neked ártani.

Én is hatalmas dolgokat bocsátottam meg az apámnak-ő nem haldoklott/haldoklik, viszont az élet fejbekólintotta, és őszintén bocsánatot kért. Én pedig őszintén megbocsájtottam.

Próbáld rendezni magadban a dolgokat, mielőtt meghalna. Halála után is megbocsájthatsz, de jobb, ha előtte.

2019. márc. 9. 22:58
 7/47 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudom, hogy a helyedben mit tennék vagy hogy viselkednék. A nővéreid nem naív idióták, ahogyan te sem vagy kegyetlen. Az alkoholizmus egy betegség, ami természetesen egyáltalán nem mentség semmire!! Én valahol a hasonló szenvedélybetegeket is tudom kicsit sajnálni, mert nem tudni, hogy mi vezetett az alkoholizmusig, ugyanakkor a tetteik alól nem tudnám felmenteni őket. A nővéreid se nem naívak se nem gyengébbek mert nők, ahány ember, annyiféle érzés és reakció, ezért nem lehet azt mondani szerintem, hogy normális vagy nem normális, hogy mit érez ilyenkor az ember. Én lehet megpróbálnám rendezni vele soraimat, amíg még van rá lehetőségem, és akkor tartanám kegyetlennek magam, ha örülnék a halálának.
2019. márc. 9. 22:59
 8/47 anonim ***** válasza:
63%
Ezért nem engedném a mentális piás réteg gyerek vállalását,na de most majd ezek fognak leginkább a csokra szaporodni.. :(
2019. márc. 9. 23:02
 9/47 anonim ***** válasza:
92%

Nem.

Teljesen normális, ha valaki iránt ellenszenvet, haragot, gyűlöletet érzel, aki bántalmazott.

2019. márc. 9. 23:04
 10/47 A kérdező kommentje:

Nem tudok megbocsátani, mert soha még csak jelét sem mutatta, hogy megbánt volna valamit. Illetve ő azt gondolta, hogy ezek csak úgy túl kellene lendülni nekünk, nekem.

A '90-es évek végén, 2000-es évek elején én még iskolába jártam. No, nem azért, mert ő iskoláztatott, ugyanis 1998-ban ott álltam 18 évesen végzettség nélkül, mert nem törődött az iskoláztatásommal. Ezért magamtól felvételiztem egy gimnáziumba, és végül három év alatt elvégeztem a négy évet. Szóval iskolába jártam, munkám még nem volt, lyukas lett a cipőm. Elmentem hozzá, hogy kellene egy új cipő, tegyük hozzá, menő vállalkozása volt. Azt felelte, hogy sajnos nem vehet nekem új cipőt, mert az aktuális ringyója megtiltotta neki. Milyen szülő csinál ilyet? Mikor végeztem az iskolával, elmentem megint hozzá, hogy állás kellene, szívesen dolgoznék a cégénél. Azt mondta, hogy sajnos nincs állás, miközben egy gyerekkori barátját meg alkalmazta a semmire. Sok embert ismerek, de ilyenre példát én még nem láttam a tág környezetemben.

2019. márc. 9. 23:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!