Túl kegyetlen vagyok a haldokló apámmal?
A nővéredék se naív baromállatok, csak megsajnálták, talán meg is bocsátottak.
A megbocsátás nagyon nehéz, mégis azt mondom, próbálj megbocsátani neki. Ne érte tedd, hanem magadért. Ezzel le tudnád zárni a múltat. Csak akkor mond neki, hogy megbocsájtasz, ha valóban úgy gondolod. Ha nem, akkor csak azért, mert haldoklik, ne könnyíts a lelkén.
Ő már nem tud neked ártani.
Én is hatalmas dolgokat bocsátottam meg az apámnak-ő nem haldoklott/haldoklik, viszont az élet fejbekólintotta, és őszintén bocsánatot kért. Én pedig őszintén megbocsájtottam.
Próbáld rendezni magadban a dolgokat, mielőtt meghalna. Halála után is megbocsájthatsz, de jobb, ha előtte.
Nem.
Teljesen normális, ha valaki iránt ellenszenvet, haragot, gyűlöletet érzel, aki bántalmazott.
Nem tudok megbocsátani, mert soha még csak jelét sem mutatta, hogy megbánt volna valamit. Illetve ő azt gondolta, hogy ezek csak úgy túl kellene lendülni nekünk, nekem.
A '90-es évek végén, 2000-es évek elején én még iskolába jártam. No, nem azért, mert ő iskoláztatott, ugyanis 1998-ban ott álltam 18 évesen végzettség nélkül, mert nem törődött az iskoláztatásommal. Ezért magamtól felvételiztem egy gimnáziumba, és végül három év alatt elvégeztem a négy évet. Szóval iskolába jártam, munkám még nem volt, lyukas lett a cipőm. Elmentem hozzá, hogy kellene egy új cipő, tegyük hozzá, menő vállalkozása volt. Azt felelte, hogy sajnos nem vehet nekem új cipőt, mert az aktuális ringyója megtiltotta neki. Milyen szülő csinál ilyet? Mikor végeztem az iskolával, elmentem megint hozzá, hogy állás kellene, szívesen dolgoznék a cégénél. Azt mondta, hogy sajnos nincs állás, miközben egy gyerekkori barátját meg alkalmazta a semmire. Sok embert ismerek, de ilyenre példát én még nem láttam a tág környezetemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!