Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Túl kegyetlen vagyok a haldokl...

Túl kegyetlen vagyok a haldokló apámmal?

Figyelt kérdés
Az apám haldoklik. Az apámnál gonoszabb élőlényt keveset láttam életemben. Alkoholista, a májzsugor viszi el. Olyanokat művelt velem, hogy meggyanúsított, hogy szodómiát követek el a kutyával, 9-10 éves gyerekként brutálisan vert, ha részeg volt. Ezen kívül 1998-ban fenyegetéssel rávett, hogy adjam neki egy akkor 600 ezer forintos takarékkönyvemet, szintén fenyegetéssel rávett ugyanakkor, hogy írassam rá a lakásomat. Aztán ezeket elköltötte piára és nőkre. A nővéreimmel sem bánt jobban, az egyik kiöntötte a piáját, ezért összeverekedett vele. A másikat nyaralás közben, gyerekként kihajította külföldön a szállodából. És a többi. Nem akarom folytatni, mert nagyon hosszú lesz. A két nővéremnek még is patakban folyik a könnye most, hogy haldoklik. Én nem érzek semmit. A nővéreim naiv idióták? Vagy én vagyok túl kegyetlen?
2019. márc. 9. 22:16
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
57%
Leleszek pontozva, de attól leírom. Én nem vagyok egy empatikus ember az ilyenekkel, az én apám is ivott és próbált bántani. Igen is, minden nap a képébe mondanék egy emléket, amikor bántott, és hozzátenném, hogy ezért is fog megdögleni, mert isten nem ver bottal. Jó, hogy nem elkezded semmisnek tekinteni, hogy megnyomorította az életed és téged is. Igen is, megérdemli, hogy szenvedjen, mert egy szar alak.
2019. márc. 10. 08:18
 32/47 anonim ***** válasza:
58%
27/N vagyok.
2019. márc. 10. 08:18
 33/47 anonim ***** válasza:
90%

A leírtak alapján egyáltalán nincs okod sajnálni.

A nővéreid meg úgy látom, kevesebbet éltek át mellette, ha az egyik anyukáddal volt, másik meg férjnél.

Én se tudok megbocsátani a mostohaapámnak a tönkretett gyerekkoromért, most, 76 évesen pedálozik, ha otthon vagyok.

De ugyanolyan szar ember, mint volt.

2019. márc. 10. 09:07
 34/47 anonim ***** válasza:
93%

Ne törődj a hitetlenkedőkkel.

Ha valaki ilyen körülmények között nő fel, az anyja otthagyja az alkohololista, erőszakos apával, azt 18 éves korára nem lesz önálló, érett személyiség. És hiába kerül a nevére egy lakás (nagymama ráíratta, szülők vették befektetésnek, vagy más úton), az őt függésben tartó szülő nagyon is rá tudja venni, hogy mondjon le erről a jogos tulajdonáról. A gyerek 18 éves koráig a gyámhivatal a szülő körmére nézett volna, tehát addig apukának várnia kellett a lakás megszerzésével.. A 18. születésnap után a gyereknek magának kellett volna képviselni az érdekeit az apával szemben. Nem kéne csodálkozni rajta, hogy nem volt rá képes. Hány idős ember íratja a gyerekeire a vagyonát, aztán csodálkozik, mikor a szociális otthonban ébred fel? Pedig mögöttük hosszú élettapasztalat áll, nem 18 év.

Kedves Kérdező! Légy büszke magadra, hogy ilyen gyerekkor után talpra tudtál állni, leérettségiztél és egyenesbe hoztad az életed. Zárd le a múltat, akár egy pszichológus, önismereti csoport vagy hasonló segítségével.

2019. márc. 10. 10:05
 35/47 anonim ***** válasza:
100%

Én csak egy gyenge, lelkizős nő vagyok, de nincs bocsánat. Bocsánat gyerekeknek van, akik még nem értik, ha megbántanak valakit. Bocsánat akkor van, ha ráléptek a lábamra. Életemben nem volt olyan, hogy valaki őszintén bocsánatot kért volna tőlem. Vagyis volt, családtag, férfi persze. Csomó ideig bántott, mikor elpityeredtem, utánam jött bőgve, hogy ne haragudjak, nekem őszintének tűnt. Csak utána ugyanott folytatta a szekálást, ahol abbahagyta.

Az apám meg... Én simán örülnék, ha végre meghalna, akkor nem kellene izgulnom, hogy ha meghalok előtte, ő kapja mindenemet, nem a testvérem. Mára már elintéztem magamban az érzéseket, de ez nem jelent bocsánatot. Szerintem, ha már csicskaság, akkor pont a csicskák bocsátanak meg. Akiknek azért mégis kell apucika. Akik azonnal bőgve borulnának a nyakába, hiába verte őket szarrá a nyomorult.

Nekem soha nem jutott eszembe, hogy bocsánatot kellene kérnie tőlem. Ha olyan ember lenne, aki őszinte megbánást érez, akkor alapból nem lenne olyan, amilyen. Simán egy szar ember. Hiába felnőtt, nem tudja irányítani az életét. Az élet pedig számomra nem úgy működik, hogy vannak szardarabok, akiknek nem kell felelősséget vállalniuk, csak majd évek múlva egy bocsikát mondani, és eljátsszuk, hogy nem történt semmi. Magamnak nem tudnék megbocsátani, ha megbocsátanék neki. Viccnek érezném az életemet.

2019. márc. 10. 11:19
 36/47 anonim ***** válasza:
100%

A bocsánatkérés és megbocsátás nem ugyanaz.

A megbocsátás nem azt jelenti, hogy "a bántalmazás előtti állapot helyreállítása", sem azt, hogy "vétkest felmentjük cselekedete alól".

Amíg nincs megbocsátás, egyfajta függő viszony van bántalmazó és bántalmazott közt és miután bántalmazó meghal, e függőségi viszony továbbra is fennmarad(hat), csak már az emlékekkel, fájdalommal, haraggal. Egyfajta áldozat-szerepbe kényszerítheti a bántalmazottat egész élete során - vagy amíg nem tud megbocsátani.

Én tudom mit jelent ez: sokaknak nem tudok megbocsátani és több mint húsz éve mimnden nap kísértenek az irántuk való neheztelést, harag, utálat, stb érzelmek.

Keress rá:

kinek fontos a megbocsátás

A megbocsátás a legjobb bosszú

miért bocsássak meg

Pál Feri ezzel kapcsolatos előadását is meghallgathatod.

2019. márc. 10. 12:35
 37/47 anonim ***** válasza:

Kik a lepontozók?

Kíváncsi vagyok,hogy ők hogy állnának hozzá ehhez az egészhez.

2019. márc. 10. 12:53
 38/47 anonim ***** válasza:

Engem ez nem tart függő viszonyban. Nem kelek úgy mindennap, hogy de utálom az apám. Egyszerűen nem gondolok rá, nem az életem része. Nekem ez a normális.

Akkor utálnék sok embert, ha rá lennék kényszerítve, hogy kapcsolatban legyek velük. Nem vagyok, így mintha nem is léteznének.

2019. márc. 10. 13:01
 39/47 anonim ***** válasza:
én nő vagyok és egyáltalán nem izgatna az apám halála, max az fájna, hogy a kapcsolatunk sosem volt normális, de Ő nem hiányozna egy cseppet sem sőőőőt. A tesóid lehet, hogy még látták apád normális oldalát mielőtt meg gágyult és ők nem a jelenlegi apádat, hanem a múltbeli apádat siratják. Talán bennük még annak az apucinak az emléke él. Bár ettől még a tesóid is lelki roncsok ha egy ilyen alakot siratnak :S
2019. márc. 10. 13:49
 40/47 anonim ***** válasza:

A helyedben legkésőbb 2000-ben téptem volna hajóra dolgozni, mert ennél még az is jobb. Apámat le se szartam volna onnantól kezdve nagy ívben, anyámat úgyszintén, mert nem állt ki értem.

Még vajszívű is vagy, hogy 18 éves korod után nem szakítottál meg vele minden kapcsolatot. Még az lenne a fura, ha ezek után éreznél gyászt az öreged után, szóval megértem, hogy hidegen hagy.

2019. márc. 10. 14:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!