Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Túl kegyetlen vagyok a haldokl...

Túl kegyetlen vagyok a haldokló apámmal?

Figyelt kérdés
Az apám haldoklik. Az apámnál gonoszabb élőlényt keveset láttam életemben. Alkoholista, a májzsugor viszi el. Olyanokat művelt velem, hogy meggyanúsított, hogy szodómiát követek el a kutyával, 9-10 éves gyerekként brutálisan vert, ha részeg volt. Ezen kívül 1998-ban fenyegetéssel rávett, hogy adjam neki egy akkor 600 ezer forintos takarékkönyvemet, szintén fenyegetéssel rávett ugyanakkor, hogy írassam rá a lakásomat. Aztán ezeket elköltötte piára és nőkre. A nővéreimmel sem bánt jobban, az egyik kiöntötte a piáját, ezért összeverekedett vele. A másikat nyaralás közben, gyerekként kihajította külföldön a szállodából. És a többi. Nem akarom folytatni, mert nagyon hosszú lesz. A két nővéremnek még is patakban folyik a könnye most, hogy haldoklik. Én nem érzek semmit. A nővéreim naiv idióták? Vagy én vagyok túl kegyetlen?
2019. márc. 9. 22:16
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
94%
Ha nem érzel semmit, akkor nem érzel semmit. Sem gyűlöletet, sem kárörömöt, sem semmit. Ez nem kegyetlenség, ez a közöny. Semmi nem normálisabb ennél a te esetedben.
2019. márc. 9. 23:24
 12/47 anonim ***** válasza:
30%

A nőket csicskának nevelik gyerekkoruktól, ezért azt hiszik, az a normális h elnyomják őket mint a szrt. Neked legyen több eszed náluk.

Szerintem egyébként hülyeség h nem érzel semmit, a helyedben örömet éreznék, és kicsit a végén még megsanyargatnám az öreget. Örökké bánni fogod ha úgy pusztul el, hogy legalább egy kicsit nem törlesztettél neki.

2019. márc. 9. 23:25
 13/47 anonim ***** válasza:
91%
Én sem éreznék semmit iránta.
2019. márc. 9. 23:31
 14/47 anonim ***** válasza:
98%

Azt megkérdezhetem, hogy édesanyáddal mi a helyzet? Miért nem tudott/tudtatok tenni valamit ez ellen?

Őszintén sajnálom, hogy ilyen gyerekkorod volt, de én sajnos ismerek ennél jóval durvább történeteket is a közvetlen környezetemben (és ezzel nem degradálni akarom a te helyzetedet), ahol le tudták zárni a múltat. Nincs már se harag, se gyűlölet. Az, hogy foglalkoztat ez az egész, azt mutatja, hogy valahol mégiscsak érdekel, hogy haldoklik az apád. Lelkiismeret furdalásod semmiképp se legyen és a testvéreidet se ítéld el az érzéseik miatt. Ahogy egy másik válaszoló is írta, a megbocsátás nagy erény, ugyanakkor nagyon nehéz, de ezt szerintem nem is várja el tőled senki. Szerintem saját magad miatt kellene megpróbálnod legalább nem gyűlölettel lezárni ezt az egészet. Ha pedig úgy érzed, hogy ez az érzés végig kísérné az életed, akkor fordulj pszichológushoz, hogy segítsen feldolgozni.

2019. márc. 9. 23:32
 15/47 A kérdező kommentje:
Az anyámtól elvált még 1989-ben. Kisemmizte őt is. Sokszor kérdeztem, sőt vádoltam az anyámat két dolog miatt, az egyik az volt, hogy miért nem vett magához engem is, mint a nővéremet (másik nővérem akkor már férjnél volt), és hogy miért hagyta magát kisemmizni. Azt mondta, hogy halálosan félt tőle, mert menő vállalkozó volt, és a rendszerváltás zavaros éveiben meg tudott vásárolni akár jogászokat is, de akár verőlegényeket, akiket az anyám ellen fordíthatott volna. Persze erre én mindig azt mondta, hogy és a rendőrséggel mi van, de az anyám úgy gondolta, hogy akár őket is meg tudta volna venni. Szóval úgy maradtam nála, hogy az anyámat megfélemlítette, hogy hagyjon ott engem, vele.
2019. márc. 9. 23:38
 16/47 anonim ***** válasza:
15%
Ha anyád szeret visz téged is,de a nők nem tudnak szeretni csak férgeket.. :(
2019. márc. 9. 23:41
 17/47 anonim ***** válasza:
91%
Hagyjátok már abba ezeket a nőket degradáló írásokat. A kérdésre nem válaszoltok,csak ilyeneket írkáltok, hogy “csicskának vannak nevelve” meg “alapból gyengébbek”. Elég már!
2019. márc. 10. 00:05
 18/47 anonim ***** válasza:
81%

A helyedben biztos az arcába röhögnék, hogy na mivanf****j vissza nyal a fagyi?

És elmondanàm mekkora sz*r volt egész életében hadd törjön össze teljesen

2019. márc. 10. 00:40
 19/47 anonim ***** válasza:
81%
18 éves korodban volt egy lakásod, amit neki ajándékoztál? Ezt nem annyira értem...
2019. márc. 10. 00:57
 20/47 anonim ***** válasza:
11%
"Hagyjátok már abba ezeket a nőket degradáló írásokat. A kérdésre nem válaszoltok,csak ilyeneket írkáltok, hogy “csicskának vannak nevelve” meg “alapból gyengébbek”. Elég már!" Tehát ha igazat írnak az degradáló a nőkre nézve? Szerintem nem. Az ellenben igen, hogy
2019. márc. 10. 01:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!