Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Túl kegyetlen vagyok a haldokl...

Túl kegyetlen vagyok a haldokló apámmal?

Figyelt kérdés
Az apám haldoklik. Az apámnál gonoszabb élőlényt keveset láttam életemben. Alkoholista, a májzsugor viszi el. Olyanokat művelt velem, hogy meggyanúsított, hogy szodómiát követek el a kutyával, 9-10 éves gyerekként brutálisan vert, ha részeg volt. Ezen kívül 1998-ban fenyegetéssel rávett, hogy adjam neki egy akkor 600 ezer forintos takarékkönyvemet, szintén fenyegetéssel rávett ugyanakkor, hogy írassam rá a lakásomat. Aztán ezeket elköltötte piára és nőkre. A nővéreimmel sem bánt jobban, az egyik kiöntötte a piáját, ezért összeverekedett vele. A másikat nyaralás közben, gyerekként kihajította külföldön a szállodából. És a többi. Nem akarom folytatni, mert nagyon hosszú lesz. A két nővéremnek még is patakban folyik a könnye most, hogy haldoklik. Én nem érzek semmit. A nővéreim naiv idióták? Vagy én vagyok túl kegyetlen?
2019. márc. 9. 22:16
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
18%
*valóban ilyennek nevelik a nők nagy részét.
2019. márc. 10. 01:21
 22/47 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy a nők általában természetüknél fogva szociálisan érzékenyebbek nem jelenti azt, hogy gyengék. Ha szerinted a nők csicskának vannak nevelve, akkor gondolom nem is akarsz egy csicska nőt társnak magad mellé..
2019. márc. 10. 01:56
 23/47 anonim ***** válasza:
5%

Bocsáss meg neki, így tényleg sokkal gyorsabb feldolgoznod, nem kell évekig ezen a témán rágódnod később.

A túlvilágon úgyis igazságos ítélet alá fog esni.

A nővéreid reakciója a hozzászólásod alapján érthető: nekik nem kellett ennyit tűrnìük mellette.

2019. márc. 10. 02:38
 24/47 anonim ***** válasza:
86%

67%-os egy elmebeteg, ő irkál ilyeneket mindig.

Egy tébolyodott nő, aki nem érti, ha egy nő nőként viselkedik.

Kérdező, az én apám csak hasonló volt, voltak elég gáz dolgai, de ilyenek azért nem.

Egész életében nem szedett gyógyszereket, pedig nagyon is kellett volna neki. Idős korában, amikor már helyreállt az egészsége, akkor láttuk, milyen ember lehetett volna életében.

Amikor már meghalt, akkor találtam a telefonján egy hang üzenetet, aminek a lényege az volt, hogy szeretett...:(

2019. márc. 10. 05:12
 25/47 anonim ***** válasza:
83%

Teljesen normális ebben az esetben, hogy ne érzel semmit.

Nagyon "furán hangozhat" (esetleg még fel is háborodsz rajta - teljesen jogosan - ) ha azt írják: bocsáss meg neki. A megbocsátás nem azt jelenti, hogy felmented bűnei alól és az ellened elkövetett aljas, mocskos dolgai semmisnek minősülnek. A megbocsátás azt jelenti, hogy a sok bántás miatt kialakult fájdalom és az iránta táplált rossz érzések nem fognak korlátozni a jövőben. Ha egyedül nem megy, kérd pszichológus - esetleg pszichoterapeuta - segítségét, ha megteheted.

2019. márc. 10. 05:33
 26/47 anonim ***** válasza:
12%
"Az, hogy a nők általában természetüknél fogva szociálisan érzékenyebbek nem jelenti azt, hogy gyengék. Ha szerinted a nők csicskának vannak nevelve, akkor gondolom nem is akarsz egy csicska nőt társnak magad mellé.." Nem, nem akarok-ugyanis hetero vagyok, nem leszbikus.
2019. márc. 10. 06:32
 27/47 anonim ***** válasza:
73%
kamu ,4 éves gimmnáziumot 3 év alatt nem sokan tudnak elvégezni,saját lakásoat,és saját pénzedett oda adod mert megfenyegetett.nem hihető.
2019. márc. 10. 06:39
 28/47 anonymousreview60 ***** válasza:
76%

Ha semmit nem érzel, az nem kegyetlenség, hanem közöny. A leírtak fényében érthető.

Sokan megbocsátásról papolnak neked. Az a káreset előtti pizitív állapit helyreállítàsát jelenti a vétkessel szemben. Erre nem vagy kötelezhető, főleg, ha a vétkes nem kér bocsánatot. Ellenben derítsd ki, nincs-e elfolytott haragod a közöny mögött. Azt el kellene majd engedni a te érdekedben.

2019. márc. 10. 07:47
 29/47 anonim ***** válasza:
36%
Dehogy vagy kegyetlen. Megérdemli! El se temessék!
2019. márc. 10. 07:47
 30/47 anonymousreview60 ***** válasza:
46%

A nővéreidről: A nők általában érzékenyebbek, empatikusabbak, plusz az apádféle hímek azt nevelik beléjük, hogy a férfi az atyaúristen. Ez működik bennük. Ja, és ők töredékét sem látták a kegyetlenségének.

Az én apám nem vert, csak csendes zugivó volt, de volt olyanfajta közöny, szeretet ki nem mutatás, kárörvendés a szavaiban, hogy én emiatt nem tartottam gyászszertartást. Mert akkor beszédet kell tartani. És akkor én vagy igazat vagy semmit!

2019. márc. 10. 07:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!