Túl kegyetlen vagyok a haldokló apámmal?
Bocsáss meg neki, így tényleg sokkal gyorsabb feldolgoznod, nem kell évekig ezen a témán rágódnod később.
A túlvilágon úgyis igazságos ítélet alá fog esni.
A nővéreid reakciója a hozzászólásod alapján érthető: nekik nem kellett ennyit tűrnìük mellette.
67%-os egy elmebeteg, ő irkál ilyeneket mindig.
Egy tébolyodott nő, aki nem érti, ha egy nő nőként viselkedik.
Kérdező, az én apám csak hasonló volt, voltak elég gáz dolgai, de ilyenek azért nem.
Egész életében nem szedett gyógyszereket, pedig nagyon is kellett volna neki. Idős korában, amikor már helyreállt az egészsége, akkor láttuk, milyen ember lehetett volna életében.
Amikor már meghalt, akkor találtam a telefonján egy hang üzenetet, aminek a lényege az volt, hogy szeretett...:(
Teljesen normális ebben az esetben, hogy ne érzel semmit.
Nagyon "furán hangozhat" (esetleg még fel is háborodsz rajta - teljesen jogosan - ) ha azt írják: bocsáss meg neki. A megbocsátás nem azt jelenti, hogy felmented bűnei alól és az ellened elkövetett aljas, mocskos dolgai semmisnek minősülnek. A megbocsátás azt jelenti, hogy a sok bántás miatt kialakult fájdalom és az iránta táplált rossz érzések nem fognak korlátozni a jövőben. Ha egyedül nem megy, kérd pszichológus - esetleg pszichoterapeuta - segítségét, ha megteheted.
Ha semmit nem érzel, az nem kegyetlenség, hanem közöny. A leírtak fényében érthető.
Sokan megbocsátásról papolnak neked. Az a káreset előtti pizitív állapit helyreállítàsát jelenti a vétkessel szemben. Erre nem vagy kötelezhető, főleg, ha a vétkes nem kér bocsánatot. Ellenben derítsd ki, nincs-e elfolytott haragod a közöny mögött. Azt el kellene majd engedni a te érdekedben.
A nővéreidről: A nők általában érzékenyebbek, empatikusabbak, plusz az apádféle hímek azt nevelik beléjük, hogy a férfi az atyaúristen. Ez működik bennük. Ja, és ők töredékét sem látták a kegyetlenségének.
Az én apám nem vert, csak csendes zugivó volt, de volt olyanfajta közöny, szeretet ki nem mutatás, kárörvendés a szavaiban, hogy én emiatt nem tartottam gyászszertartást. Mert akkor beszédet kell tartani. És akkor én vagy igazat vagy semmit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!