Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 25 évesen visszakerültem a...

25 évesen visszakerültem a szüleimhez, viszont ferde szemmel néznek rám ha egy fiúnál akarok aludni. Mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Volt egy kapcsolatom sokáig, együtt laktunk, csúnya vége lett ezért lelki erőm nem lett volna az albérletben maradni, hazaköltöztem. A covid miatt a munkámat is elveszítettem 2 hónapja kb. Viszont már látom hogy amint lesz keresetem elköltözök a szüleimtől.

Ugyanis van egy barátság-extrákkal kapcsolatom egy velem egykorú fiúval aki egyedül él, de a szüleim nagyon konzervatívak ezért velük ilyet nem lehet megbeszélni, hogy nála aludnék vagy valami. Már unom, hogy össze-vissza hazudgálok, még ha nap közben megyek is el valahova mindig "kivel mész? Hova mész? Meddig leszel?" ha több óráig nem érek haza a jobbik eset hogy messengeren ír anyám, hogy "már mióta elmentél, hol vagy?" 20ezer felkialtójellel, a gyakoribb eset hogy felhívnak... És ha mondjuk este 9kor érnék haza (az nekik már nagyon késő) még kb köszönni se akarnak annyira duzzognak....

Én a szemükben mindig az a kis szűzies jólány voltam, hogy kéne ezt megoldani?

2021. júl. 21. 11:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
28%
Huu ha a munkakeresésbe fektetnél ennyi energiát mint a dákesz szopiba már rég nem kéne otthon laknod. Csak egy jó tanács...Aki hazaköltözik a gyerekszobába, viselje el hogy gyerekként kezelik főleg ha az ételt is nekik kell a szádba adni annyira csóró vagy.
2021. júl. 21. 12:36
 12/25 anonim ***** válasza:
74%

Én nem fektetek energiát a dákesz szopiba, mert nincs kinek. De lassan egy éve nincs munkám. Le se rottyantják az embert... Hiába adom le naponta legalább 1 helyre mikor 4 sehol semmi.

Ne legyél előítéletes.

2021. júl. 21. 13:03
 13/25 anonim ***** válasza:
66%
Mivel elvárják, mondd meg pontosan hánytól hányig nem vagy otthon, mondhatod, hogy a barátnödnél alszol, ha az elfogadhatóbb nekik, semmi közük hozzá, hogy milyen célból vagy valakinél, de az aggódást meg tudod előzni ha megmondod mikor mész haza.
2021. júl. 21. 13:22
 14/25 anonim ***** válasza:
25%
Nem is csodálom. Más az értékrendjük. Nekem sem szimpatikus, amit csinálsz, de szerencsére senkinek nem kötelező együtt lakni.
2021. júl. 21. 13:27
 15/25 anonim ***** válasza:
85%
Felvállalod a konfliktust vagy hazajössz este tízre?Nem tudom mi lenne még a megoldás őszintén mondom.Én is folyamat konfliktusban vagyok anyámmal mert én is mellette vagyok kényszerű lakni de 60 ezres közmunkából ,meg 140.000-es gyárimunkából nem jövök ki 80-100 ezres albérlet mellett.Szoba meg munkásszálló... hát akkor inkább anyám...
2021. júl. 21. 13:39
 16/25 anonim ***** válasza:
83%

10-es szerintem nekem szántad.

Azért mikor apámmal laktam és nem jött haza éjszaka eléggé agódtam és felhívtam hajnali 2 körül, hisz nem szólt, hogy céges buliban van és későn jön. Aggódni emberi dolog.

Nem tudom mi az olyan oltárian nehéz leírni egy cetlire, hogy: ma nem alszok itthon, reggel jövök. Nem fog belehalni senki.

7esnek: 26 éves vagyok, nem 75... Csak van bennem annyi empátia, hogy megértem, hogy a szülők aggódnak. A kérdező hazaköltözött, tehát együtt lakik a szüleivel, tehát kompromisszumokat kell kötni velük. Örüljön, hogy visszaengedték - sajnos nem egy olyenről hallani, hogy a szülők nem engedik vissza a gyereket, vagy lakbért kérnek cserébe.

Ha normálisan leülne a szüleivel és őszintén megbeszélné velük a helyzetet, akkor lehet meg is oldaná a problémákat. De nem, ehelyett veszekszik velük és lázad mint egy 15 éves, plusz gyakorin kérdez... Fel kell nőni és felnőtt ember módjára beszélni velük. Én örülnék ha csak ennyit kellett volna megtennem otthon, hogy felírom hogy mikor hol vagyok.

2021. júl. 21. 15:51
 17/25 anonim ***** válasza:
17%
Miért vannak lepontozva a normalitáspárti hozzászólások? Ja hogy az oldal látogatói többségében szélliberálisok? Nincs több kérdésem...
2021. júl. 21. 16:04
 18/25 anonim ***** válasza:
38%

Mivel nárcisztikushoz vonzódtál, jó eséllyel a szüleid közt is találhatsz elég hasonló viselkedésűt, ezért nem kell csodálkozni sem a viselkedési stílusuk miatt. Nárcisz Coach-t ajánlom youtube-on, lehet rá ismersz konkrétumokra a videókból, segíthet eligazodni.

Jogilag az ő házukban élsz, egy adott szabályrendet követtethetnek veled. Akármennyire nem normális ez, mint ahogy az sem, hogy korlátoznak, megmondják felnőttként mit csinálj anélkül, hogy kérdeznéd, nem elfogadóak, maradiak, fejlődésképtelenek, stb..

Ha fenn áll a probléma, vagy nem lehet megbeszélni, akkor csak az a megoldás marad, ha tőlük független életet élsz.

2021. júl. 21. 18:18
 19/25 anonim ***** válasza:
47%
Állj ki magadért.
2021. júl. 21. 23:06
 20/25 anonim ***** válasza:
22%
Sz@rd le őket magasról, 20 éves kor után a szülők utálatos férgekké válnak, teherként tekintenek a gyerekükre és mindenbe belekötnek bármit csinál. A legjobb megoldás, ha egy életre megszakítod velük a kapcsolatot.
2021. júl. 22. 20:35
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!