Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 25 évesen visszakerültem a...

25 évesen visszakerültem a szüleimhez, viszont ferde szemmel néznek rám ha egy fiúnál akarok aludni. Mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Volt egy kapcsolatom sokáig, együtt laktunk, csúnya vége lett ezért lelki erőm nem lett volna az albérletben maradni, hazaköltöztem. A covid miatt a munkámat is elveszítettem 2 hónapja kb. Viszont már látom hogy amint lesz keresetem elköltözök a szüleimtől.

Ugyanis van egy barátság-extrákkal kapcsolatom egy velem egykorú fiúval aki egyedül él, de a szüleim nagyon konzervatívak ezért velük ilyet nem lehet megbeszélni, hogy nála aludnék vagy valami. Már unom, hogy össze-vissza hazudgálok, még ha nap közben megyek is el valahova mindig "kivel mész? Hova mész? Meddig leszel?" ha több óráig nem érek haza a jobbik eset hogy messengeren ír anyám, hogy "már mióta elmentél, hol vagy?" 20ezer felkialtójellel, a gyakoribb eset hogy felhívnak... És ha mondjuk este 9kor érnék haza (az nekik már nagyon késő) még kb köszönni se akarnak annyira duzzognak....

Én a szemükben mindig az a kis szűzies jólány voltam, hogy kéne ezt megoldani?

2021. júl. 21. 11:54
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Egy fiúról van csak szó. 25 évesen egy toxic kapcsolat után szerintem van jogom ennyihez.
2021. júl. 21. 11:58
 2/25 anonim ***** válasza:
93%
azt csinálsz, amit akarsz, felnőttél. Esetleg ülj le velük és mondd el, hogy ugye tudják, hogy 25 évesen már élnek szexuális életet az emberek, talán ők is így voltak ezzel anno. És bizony te sem vagy kivétel.
2021. júl. 21. 12:02
 3/25 anonim ***** válasza:
93%
Mondd azt, hogy az a fickó a barátod, akivel jársz.
2021. júl. 21. 12:07
 4/25 anonim ***** válasza:
78%
Amíg otthon vagy, addig konfliktusmentesen sehogy. Minden munkát vállalj el, ami fedezi a megélhetésedet egy albérleti szobában.
2021. júl. 21. 12:07
 5/25 anonim ***** válasza:
97%
Jajj, nagyon sok fiú haverommal is ezt csinálják/csinálták a szülők. Ők egyszerűen nem válaszoltak, nem vették fel a telefont, vagy dünnyögtek a telefonban "Szia Anya. Haverokkal. Nem tudom Anya. Aha. Nem tudom. Majd valamikor, nem tudom". Távolságot kell tartani, és megérzik hogy önálló vagy.
2021. júl. 21. 12:08
 6/25 anonim ***** válasza:
93%

Nem értem, hogy a szülők miért nem látják át azt, hogy ezzel a viselkedéssel csak elűzik a saját gyereküket... Persze, azt értem, hogy elvárják, szólj ha nem mész haza éjszakára, mert csak aggódnak. De ez a duzzogás és túlféltés nagyon el tudja rontania szülő-gyerek kapcsolatot.

Próbálj beszélni velük, hogy boldog vagy ezzel a sráccal, jól érzed magad vele és biztonságban vagy vele. Hátha ez megenyhíti őket. Próbálj nem veszekedve beszélni velük - olvass utána trükköknek, hogy hogyan kezeld a konfliktusokat és taktikusan (nem manipulálva) tereld rá őket a változtatásra.

2021. júl. 21. 12:13
 7/25 anonim ***** válasza:
32%
6- hány éves vagy? 75?
2021. júl. 21. 12:13
 8/25 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem nem muszáj mélyebb részletekbe beavatni őket, elég ha annyit mondasz hogy attól mert a szakítás miatt haza kellett költözz, nem lettél újra kb 16 éves, szóval ne hívogassanak meg sértődgessenek mindig amikor elmész otthonról. Megmondod hogyha nem mész haza hogy ne aggódjanak és ennyi.
2021. júl. 21. 12:19
 9/25 anonim válasza:
72%
Egyszerűen ignoráld a kerdeseket, ne irj vissza ha irogat anyad, ne vedd fel. Meg kell erteniuk hogy felnott no vagy. Akkor sincs ehhez joguk ha naluk laksz, ha nagyon nem tetszik nekik tegyenek ki, megoldod. De ne menj bele a jatekaikba. Amugy meg miert szabadkozol itt? Azzal kursz akivel akarsz, nem a 18. szazadban vagyunk. senkinek semmi koze hozza
2021. júl. 21. 12:27
 10/25 anonim ***** válasza:
65%
#7 Már bocs, de én azt sem értem meg, hogy elvárják, szóljon, ha nem megy haza. Mikor külön élt, akkor is ilyen részletességű jelentés-kötelezettsége volt a kérdezőnek, hogy elmondja mikor ér haza, otthon van-e, mit csinál, hol csinál, kivel csinál? Dehogy volt. A körülmények most csak annyit változtak, hogy egy fedél alatt él a kérdező a szülőkkel, de ez tényleg nem jelenti azt, hogy hirtelen visszafejlődik korban és úgy kell kezelni, mint egy tinit. Igenis ha menni akar valahova, menjen, max jófejségből jelenteném be, hogy megyek, majd jövök. Ennél lealacsonyítóbb nincs, komolyan, hogy valaki hazakényszerül, azt hogy igazán érezze alsóbbrendű mivoltát, még mindezek tetejében a szülők így kezelik. Ennek én nem igazán engednék teret, az is biztos.
2021. júl. 21. 12:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!