Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg csak az én gyerekeim...

Tényleg csak az én gyerekeim ilyenek? A kollégium miatt "romlottak el"?

Figyelt kérdés

Két lányom van. Kiskorukban mindig igyekeztem arra nevelni, hogy szorgos, segítőkész lányok legyenek, akiknek nem büdös a munka. Aztán gimnáziumba elkerültek kollégiumba, mivel vidéken lakunk, és nem nagyon van a közelben színvonalas iskola. Nyáron hazautaztak, és semmit nem csinálnak. Egész nyáron buliba, meg szórakozó helyekre járnak, itthon semmiben nem segítenek, ha elküldöm őket a boltba, csak hisztiznek hogy miért nekik kell, erre ők nem érnek rá. A fiúkkal is össze vissza vannak pár hónapos kapcsolataik vannak, és hiába próbálok beszélni velük róla, mindig ellenségnek tekintenek.

Van a szomszédban egy kb velük egykorú lány, aki Pestről utazott fel, hogy gondozza a nagymamáját, ő főz, takarít, vásárol, tehát kb vezeti a háztartást. Mivel jóban vagyok a nagymamával voltunk már náluk ebédre, de a lányaim nagyon ellenszenvesen viselkedtek szégy kislánnyal. Pedig finom ételeket főz, gyönyörűen rendben van tartva a kert és én a lány párját is megismertem, egy nagyon kedves fiú. A lányaim meg otthon mindig csúnyákat mondanak róla, hogy biztosan "pesti ri**nc" meg hogy milyen sznob. Az tény hogy csinosan öltözik mindig meg meg van csinálva a haja meg a körme, meg eljár edzeni, de ezért nem kéne bántani. Én nagyon megkedveltem a lányt néha átjön ha segíteni kell valami szerelni, de a lányaim olyankor ki sem jönnek a szobájukból.

A kollégium miatt csúszott volna félre a nevelés, vagy az apa hiány miatt (egészen kiskorukban hunyt el a férjem). Tőlem biztosan nem ezt látták példának.

2021. júl. 15. 12:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
88%
*2020 bocsánat
2021. júl. 15. 14:49
 42/73 A kérdező kommentje:
#37 a lényeg hogy úgyis mindig szidják a kérdezőt akármit kérdez
2021. júl. 15. 14:49
 43/73 anonim ***** válasza:
22%
37- es igen!! :D olvasd el! ugylátszik ez a "menö" a mai anyák közt
2021. júl. 15. 14:50
 44/73 A kérdező kommentje:
#40 miért szerinted semmit nem kéne elvárnia az embernek a gyerekétől? Igen felém is voltak elvárások gyerekkoromba és láss csodát semmi bajom nem lett.
2021. júl. 15. 14:52
 45/73 anonim ***** válasza:
75%

Szóval most belevagy szerelmesedve a szomszédlányba.

Elsősorban online oktatás volt tehát otthon voltak nem koliba.

Ettől függetlenül pl. ha hetene más fiúkat hoznak haza akkor lehet közölni, hogy nem átjáró ház és nem bordélyház. Nem engeded meg neki és pont.

Ha nem mennek el a boltba akkor nem esznek.

Szobájukat tartsák rendben.

Ha normális gyerekek voltak eddig akkor az nemcsak a koli hibája. Egyrészt kamaszodnak,de maguk után rendet rakni illene ez meg egy szülőnek nem kihívás.

Nőknek nem kötelező redőnyt vagy bármit szerelni. A szomszédlány tud tök jó, te meg ezt szépen ki is használod.

Én is fűkaszálok itthon, mert egyedül lakok,de ezek nem női munkák nem kötelessége ezt a nőknek megtanulni...

2021. júl. 15. 14:55
 46/73 anonim ***** válasza:
50%

Kerdezö! az hogy maga utan rendet rak egy gyerek az oke!

de te attol vagy elajulva hogy a szomszed lany mindent csinal egyedül es o milyen szuper! Nem azt mondom nelegyen elvaras egy gyerektöl,de az nem fer bele hogy az egesz haztartast konkretan at adnad a lanyidnak.

A masik dolog, inkabb örülj hogy otthon vannak. Ha koleszosok akkor sokat nincsenek otthon!

Szabalyt meg lehet allitani a fiuk miatt!

2021. júl. 15. 14:59
 47/73 anonim ***** válasza:
41%
A szomszéd lányt is full kihasználod, emiatt gondoltam, hogy a lányaiddal akarod elvezettetni a háztartást.
2021. júl. 15. 15:00
 48/73 anonim ***** válasza:
42%

Alig vannak otthon az evben , de meg akkor is "segitsenek be neked a haztartasba"??

Inkabb neked kene kicsit törödni velük ,közös programokat csinalni, stb. kicsit kedveskedni.

A helyükben en is igy reagalnek.

2021. júl. 15. 15:01
 49/73 anonim ***** válasza:
89%

Nyári szünet van hadd menjenek bulizni. Be volt minden zárva egy évig, kamaszok hadd menjenek.

Szabályokat meg otthon neked kell meghozni. Fiúkat hetente nem hoz senki, maguk után rendet raknak. Stb

Említetted a szomszédlánynak van palija. Gondolom ő is segít ott a mamának tehát ott mégis van egy férfi akitől tanul ezt azt a leányzó.

Én is sok mindent az exeimtől tanultam meg meg apámtól.

Nálatok nincs férfi a házban akitől ellesnének ezt azt.

Simán megcsinálok a biciklimen, autómon bármit,kicserélem a csapot megtudom csinálni ha csöpög, villanykörtét kicserélem, beszerelek egy mosógépet stb mert apámtól megtanultam.

Kertet biztos közösen 3man csinálják, az is egy jó közös családi program lehet ha szépen beültetiktek.

Nem azt mondom, hogy te vagy a hibás,de neked is sok változtatnivaló lenne.

2021. júl. 15. 15:09
 50/73 anonim ***** válasza:
57%
Igaz, nekem még kicsik a lányok! De én is ezt tapasztalom,hogy nem akarnak segíteni semmit. A kicsi talán jobban (7 éves) segít, a nagy szinte soha. Es én is csak azt várom el,hogy ossze rakja a cuccait a szobában, vagy betegye a tányérját a mosogatoba. Szinte egész nap csak a telefont nyomnák (ha nem venném el toluk).Nem tudom,nagyon nehéz. Pedig azt látják, hogy az apjukkal dolgozunk és az otthoni munkát is elvégezzuk. Valahogy soha nem jo nekik semmi és soha nem elégedettek és semmit sem akarnak.
2021. júl. 15. 15:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!