Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg csak az én gyerekeim...

Tényleg csak az én gyerekeim ilyenek? A kollégium miatt "romlottak el"?

Figyelt kérdés

Két lányom van. Kiskorukban mindig igyekeztem arra nevelni, hogy szorgos, segítőkész lányok legyenek, akiknek nem büdös a munka. Aztán gimnáziumba elkerültek kollégiumba, mivel vidéken lakunk, és nem nagyon van a közelben színvonalas iskola. Nyáron hazautaztak, és semmit nem csinálnak. Egész nyáron buliba, meg szórakozó helyekre járnak, itthon semmiben nem segítenek, ha elküldöm őket a boltba, csak hisztiznek hogy miért nekik kell, erre ők nem érnek rá. A fiúkkal is össze vissza vannak pár hónapos kapcsolataik vannak, és hiába próbálok beszélni velük róla, mindig ellenségnek tekintenek.

Van a szomszédban egy kb velük egykorú lány, aki Pestről utazott fel, hogy gondozza a nagymamáját, ő főz, takarít, vásárol, tehát kb vezeti a háztartást. Mivel jóban vagyok a nagymamával voltunk már náluk ebédre, de a lányaim nagyon ellenszenvesen viselkedtek szégy kislánnyal. Pedig finom ételeket főz, gyönyörűen rendben van tartva a kert és én a lány párját is megismertem, egy nagyon kedves fiú. A lányaim meg otthon mindig csúnyákat mondanak róla, hogy biztosan "pesti ri**nc" meg hogy milyen sznob. Az tény hogy csinosan öltözik mindig meg meg van csinálva a haja meg a körme, meg eljár edzeni, de ezért nem kéne bántani. Én nagyon megkedveltem a lányt néha átjön ha segíteni kell valami szerelni, de a lányaim olyankor ki sem jönnek a szobájukból.

A kollégium miatt csúszott volna félre a nevelés, vagy az apa hiány miatt (egészen kiskorukban hunyt el a férjem). Tőlem biztosan nem ezt látták példának.

2021. júl. 15. 12:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
80%
Kamu vagy, nem kell magyarázkodni. :)
2021. júl. 15. 14:45
 32/73 anonim ***** válasza:
91%

3-as !

ehez mit szolsz?

itt pont egy kiskoru panaszkodik az anyuka miatt,

aki semmit nem csinál otthon- a válaszolok pedig a gyereket támadják!

2021. júl. 15. 14:46
 33/73 A kérdező kommentje:
Télen itthon voltak, légyszi ha kötekedni akarsz legalább olvasd el amit írok.
 34/73 anonim ***** válasza:
 35/73 anonim ***** válasza:
87%

Egyrészt kb minden kamasz ilyen.

Másrészt nem csoda hogy nem bírják a lányt miután ennyit dícsérgeted meg figyeled.

Gondolom gyakran megkapják hogy "jaj ez a szomszéd lány milyen szorgalmas, ügyes, okos, bezzeg ti..."

36/73 anonim ***** válasza:
42%

Ugylátszik manapság a gyerektöl várják el a szülök hogy vigye a háztartást.

Erdekes dolgok ezek!

2021. júl. 15. 14:48
 37/73 anonim ***** válasza:
88%
34: ennek a tükörtopikja? :))))
2021. júl. 15. 14:49
 38/73 A kérdező kommentje:
#35 nem, képzeld nem ilyen anya vagyok. Nem fogom a gyereim előtt ajnározni a lányt, de ettől még csalódott vagyok hogy az enyéim semmire nem képesek és útálkoznak a másik lányra, aki amúgy semmi rosszat nem tett, sőt oéldaértékűen viselkedik.
 39/73 anonim ***** válasza:
19%

2019 április májustól van online oktatás kb talán 2* 3* nyitottak újra a kolik nagyon kis időre.

Szóval?

40/73 anonim ***** válasza:
90%
a te anyukád,mamád is elvarássál volt feléd?
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!