A szüleim elléggé le akarnak beszélni a kollégiumról (sakközép) hogy ne menjek oda mert nem nekem való, meg hogy rossz dolgokba fogna bele rángatni és a többi.
Életemben nem jártam meg sakkozep kornyeken sem. Vegűl is ha elmúltál 16 éves...
2021. jan. 12. 20:39
2/11 anonim válasza:
Ha kozel a suli, akkor valoban felesleges a koli. Ha pedig messze van, akkor nyilvan mas valasztasod nincs, tehat muszaj menned.
Kollegium nelkul is bele lehet menni a “rosszba”, ha valaki olyan beallitottsagu, szoval tokmindegy szerintem.
2021. jan. 12. 21:02
3/11 anonim válasza:
Szerintem jót is tehet a kolesz, önállóságra nevel és kiszakadsz kicsit a családi közegből. Én azt mondanám, hogy ha tehetitek, akkor próbáld ki, maximum pár hónap után inkább visszaköltözöl a szüleidhez. De szerintem csak féltenek, ami tökre érthető, ők a szüleid, szeretnek és próbálnak óvni mindentől. :)
2021. jan. 12. 21:08
4/11 anonim válasza:
16 elmúltál és most fogsz középiskolában menni?
2021. jan. 12. 21:35
5/11 A kérdező kommentje:
2-es én koliba akarok menni pont azért amit írtál nekem, nincs bajom a kolival.
3-as inkább betegesen le akarnak beszélni róla és vádolgatnak hogy vsak el akarok szaladni itthonról mert hogy már nem szeretem őket.És olyan dolgokat vágnak a fejemhez hogy sírva fogok haza jönni egy hét után.
Ebböl a fajta érzelmi manipulációból én nem éppen a szeretetre asszociálnék.
Csak ezt nem irzam bele a kérdésbe.
2021. jan. 12. 21:36
6/11 anonim válasza:
Iskolába, bocs
7/11 anonim válasza:
A kolesz jó.. lenne, de nem az. általában, ha tanulnál, akkor a többiek nem hagynak. sok jó van benne, de necces. ha még szorgalmas is lennél, a szobatársak lehúzhatnak. dupla annyi meló jól teljesíteni. és a kaja is rossz. annyi, hogy az életre nevel. megtanulsz éhezni, meg csövezni.
8/11 A kérdező kommentje:
Ejnye de sok jó tapasztalat.
Köszönöm az eddigieket jöhetnek még.
2021. jan. 12. 21:40
9/11 anonim válasza:
Kerdezo, hiaba akarsz koliba menni, ha nem vagy 18 eves, a szuleid engedelye nelkul nem fog menni. Bar nem tudom, hogy szakkozepben ez hogy van, de nalunk gimiben 18 eves kor utan is kellett szuloi beleegyezes a kolihoz (5 evfolyamos gimi, kesobb is ballagtunk ugye, vegzoskent is kellett engedely 19-20 evesen).
2021. jan. 12. 21:41
10/11 Deathever válasza:
Hát én 15 évesen mentem koliba, a szüleim nem rajongtak az ötletért de elfogadták a döntésem, igazából jobb is lett velük egy kicsit a kapcsolatom így, hogy kicsivel kevesebbet láttuk egymást. Egyébként szerintem jó buli, "megrontani" csak akkor tudnak ha hagyod is magad, persze próbálj ki dolgokat de ne válj függővé. A szobatársaimmal pedig nagyon jó kapcsolatom van, nem hátráltatjuk egymást hanem inkább segítjük és támogatjuk. De igen, sokkal önállóbb leszel és megtanulsz döntéseket hozni meg talán a pénzzel is bánni, szóval így összességében én örülök hogy a koli mellett döntöttem még akkor
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!