Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg csak az én gyerekeim...

Tényleg csak az én gyerekeim ilyenek? A kollégium miatt "romlottak el"?

Figyelt kérdés

Két lányom van. Kiskorukban mindig igyekeztem arra nevelni, hogy szorgos, segítőkész lányok legyenek, akiknek nem büdös a munka. Aztán gimnáziumba elkerültek kollégiumba, mivel vidéken lakunk, és nem nagyon van a közelben színvonalas iskola. Nyáron hazautaztak, és semmit nem csinálnak. Egész nyáron buliba, meg szórakozó helyekre járnak, itthon semmiben nem segítenek, ha elküldöm őket a boltba, csak hisztiznek hogy miért nekik kell, erre ők nem érnek rá. A fiúkkal is össze vissza vannak pár hónapos kapcsolataik vannak, és hiába próbálok beszélni velük róla, mindig ellenségnek tekintenek.

Van a szomszédban egy kb velük egykorú lány, aki Pestről utazott fel, hogy gondozza a nagymamáját, ő főz, takarít, vásárol, tehát kb vezeti a háztartást. Mivel jóban vagyok a nagymamával voltunk már náluk ebédre, de a lányaim nagyon ellenszenvesen viselkedtek szégy kislánnyal. Pedig finom ételeket főz, gyönyörűen rendben van tartva a kert és én a lány párját is megismertem, egy nagyon kedves fiú. A lányaim meg otthon mindig csúnyákat mondanak róla, hogy biztosan "pesti ri**nc" meg hogy milyen sznob. Az tény hogy csinosan öltözik mindig meg meg van csinálva a haja meg a körme, meg eljár edzeni, de ezért nem kéne bántani. Én nagyon megkedveltem a lányt néha átjön ha segíteni kell valami szerelni, de a lányaim olyankor ki sem jönnek a szobájukból.

A kollégium miatt csúszott volna félre a nevelés, vagy az apa hiány miatt (egészen kiskorukban hunyt el a férjem). Tőlem biztosan nem ezt látták példának.

2021. júl. 15. 12:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/73 anonim ***** válasza:
42%
Nem a kollégium hibája, hogy nincsenek normálisan megnevelve. Ismerek nem egy szorgos kolist.
2021. júl. 15. 12:49
 2/73 anonim ***** válasza:
86%

Kollégium + kamaszodás.

Plusz az a gond, hogy már ez a viselkedés az általános, mindenhol ezt a példát látták a nagyvárosban és alkalmazkodtak. Illetve gondolom őket is ekézték keményen a koleszban, suliban, hogy kilóg a kapa a szádból, satöbbi, ezért genyóznak. Ne vedd magadra a dolgot, nem a te hibád.

2021. júl. 15. 12:49
 3/73 anonim ***** válasza:
35%

Már meg ne haragudj, de az sem normális, hogy házi rabszolgának nézed a lányaidat.

Ilyen korban persze, hogy pár havonta új kapcsolatuk van, most kezdik felfedezni a nőiességüket és a párkapcsolatok világát. Ilyenkor vannak az első nagy szerelmek, csalódások, amikből építkezni tudnak később.

Nem mellesleg a nyári szünetükben hadd pihenjenek már, komolyan. Maximum 2-3 hete letetett az évzáró, ennyit megérdemelnek, nem?

Nem azt mondom, hogy egy tányért nem kellene elmosogatniuk, de te olyan példákat hozol fel, hogy a nyakukba szakítanád a teljes háztartást. Így persze, hogy elkezdeni sincsen kedvük. Elég lenne, ha a saját szobájukat karbantartják.

2021. júl. 15. 12:50
 4/73 anonim ***** válasza:
17%
Gondolom egyedül nevelve elkényesztetted őket
2021. júl. 15. 12:50
 5/73 anonim ***** válasza:
47%
Nem mellesleg tipikusan azok az anyák kenik minden másra a nevelésük kudarcát, akiknek nincsen meghitt, bensőséges kapcsolata a gyerekeivel és maximum a kirakatba nevelik őket. Nem tudhatod, a pesti kislánnyal mi a problémájuk, lehet nem is az, amire gondolsz. De miért is kommunikálnál erről a saját lányaiddal?
2021. júl. 15. 12:52
 6/73 anonim ***** válasza:
73%
Valószínűleg olyan a társaság ott.
2021. júl. 15. 12:52
 7/73 Laylah ***** válasza:
81%
Csak tinik. A legtöbb ilyen. Majd elmúlik.
2021. júl. 15. 12:53
 8/73 anonim ***** válasza:
80%
Persze félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy valaki felmegy vidékről Pestre azonnal egy sznob seggfej lesz, aki csak azt nézi, hogy milyen táskája/haja/ruhája/stb van a másiknak, de elég sok példát láttam rá. Pedig agglomerációból voltam bejárós, nem a csirkeól mellől mentem fel mégis elég sok primitívséggel találtam magam szembe - a lányoknál gondolom dupla/tripla ilyen durva a dolog.
 9/73 anonim ***** válasza:
34%

Valószínűleg kollégium és az ottani társaság rontotta el.mivel nem voltál ott hogy figyelj rájuk így jócskán elromlotak.

Ha csak vissza nem vesznek az arcukbol akkor kiveném ökett abbol suliból át tetetném öket Egy közelebbi suliba.

10/73 anonim ***** válasza:
86%
Meglepnek a válaszok, elfelejtettem miféle népség jár a családi rovatba, mea culpa :D
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!