Tényleg csak az én gyerekeim ilyenek? A kollégium miatt "romlottak el"?
Két lányom van. Kiskorukban mindig igyekeztem arra nevelni, hogy szorgos, segítőkész lányok legyenek, akiknek nem büdös a munka. Aztán gimnáziumba elkerültek kollégiumba, mivel vidéken lakunk, és nem nagyon van a közelben színvonalas iskola. Nyáron hazautaztak, és semmit nem csinálnak. Egész nyáron buliba, meg szórakozó helyekre járnak, itthon semmiben nem segítenek, ha elküldöm őket a boltba, csak hisztiznek hogy miért nekik kell, erre ők nem érnek rá. A fiúkkal is össze vissza vannak pár hónapos kapcsolataik vannak, és hiába próbálok beszélni velük róla, mindig ellenségnek tekintenek.
Van a szomszédban egy kb velük egykorú lány, aki Pestről utazott fel, hogy gondozza a nagymamáját, ő főz, takarít, vásárol, tehát kb vezeti a háztartást. Mivel jóban vagyok a nagymamával voltunk már náluk ebédre, de a lányaim nagyon ellenszenvesen viselkedtek szégy kislánnyal. Pedig finom ételeket főz, gyönyörűen rendben van tartva a kert és én a lány párját is megismertem, egy nagyon kedves fiú. A lányaim meg otthon mindig csúnyákat mondanak róla, hogy biztosan "pesti ri**nc" meg hogy milyen sznob. Az tény hogy csinosan öltözik mindig meg meg van csinálva a haja meg a körme, meg eljár edzeni, de ezért nem kéne bántani. Én nagyon megkedveltem a lányt néha átjön ha segíteni kell valami szerelni, de a lányaim olyankor ki sem jönnek a szobájukból.
A kollégium miatt csúszott volna félre a nevelés, vagy az apa hiány miatt (egészen kiskorukban hunyt el a férjem). Tőlem biztosan nem ezt látták példának.
szerintem nincs nagy jelentősége. ha nem lennének kollégisták
1 egész évben otthon lázadoznának
2 vastagon bepótolnák a bulizást azután, hogy elkerültek otthonról
#2 érdekes általánosban teljesen normális, szorgalmas gyerek volt mindkettő.
#4 már bocs de az hogy lekülöm őlet a boltba meg elvárom hogy takarítsanak mahuk után ettől nem lesznek házi rabszolgák. Nem azt várom hogy eltartsanak hanem hogy az alap dolgokat megcsinálják.
Nem várom el tőlük hogy a háztartást vigyék (bár más gyerek képes erre) de nem gondolom hogy nekem kéne takarítanom az ő szobájukat ami olyan mint egy koszfészek és két hetente másik sráccal állítanak haza. Randizzanak, próbálgassák csak a kapcsolataikat, de a nyáron már az egyikük a harmadik fiúval "jár". Az évzáró pedig már több mint egy hónapja volt.
A lányaid kamaszok.
Ehhez a kolesznak semmi köze.
A másik csajra meg nagyon féltékenyek. Gondom van is mire 😉
Majd elmúlik.
De azért kicsit szorosabbra fognám őket. "Aki éjszaka legény, legyen nappal is"
Kicsit kivan nyalva a fenekük ha otthon vannak úgy érzem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!