Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg csak az én gyerekeim...

Tényleg csak az én gyerekeim ilyenek? A kollégium miatt "romlottak el"?

Figyelt kérdés

Két lányom van. Kiskorukban mindig igyekeztem arra nevelni, hogy szorgos, segítőkész lányok legyenek, akiknek nem büdös a munka. Aztán gimnáziumba elkerültek kollégiumba, mivel vidéken lakunk, és nem nagyon van a közelben színvonalas iskola. Nyáron hazautaztak, és semmit nem csinálnak. Egész nyáron buliba, meg szórakozó helyekre járnak, itthon semmiben nem segítenek, ha elküldöm őket a boltba, csak hisztiznek hogy miért nekik kell, erre ők nem érnek rá. A fiúkkal is össze vissza vannak pár hónapos kapcsolataik vannak, és hiába próbálok beszélni velük róla, mindig ellenségnek tekintenek.

Van a szomszédban egy kb velük egykorú lány, aki Pestről utazott fel, hogy gondozza a nagymamáját, ő főz, takarít, vásárol, tehát kb vezeti a háztartást. Mivel jóban vagyok a nagymamával voltunk már náluk ebédre, de a lányaim nagyon ellenszenvesen viselkedtek szégy kislánnyal. Pedig finom ételeket főz, gyönyörűen rendben van tartva a kert és én a lány párját is megismertem, egy nagyon kedves fiú. A lányaim meg otthon mindig csúnyákat mondanak róla, hogy biztosan "pesti ri**nc" meg hogy milyen sznob. Az tény hogy csinosan öltözik mindig meg meg van csinálva a haja meg a körme, meg eljár edzeni, de ezért nem kéne bántani. Én nagyon megkedveltem a lányt néha átjön ha segíteni kell valami szerelni, de a lányaim olyankor ki sem jönnek a szobájukból.

A kollégium miatt csúszott volna félre a nevelés, vagy az apa hiány miatt (egészen kiskorukban hunyt el a férjem). Tőlem biztosan nem ezt látták példának.

2021. júl. 15. 12:40
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
88%

megint egy tipikus kamusztori, szélsőséges motívumokkal, sztereotípiákkal....

Dolgozz még egy kicsit rajta, finomítsd, , hogy hihetőbb legyen... :-D

2021. júl. 15. 13:25
 22/73 anonim ***** válasza:
87%

Igen, tipik kamu sztori :D

Én nagyon megkedveltem a lányt néha átjön ha segíteni kell valami szerelni-> ez győzött meg igazán.

2021. júl. 15. 13:32
 23/73 anonim ***** válasza:
90%

"Nyáron hazautaztak"

Már itt borul a dolog... Honnan utaztak haza, amikor be voltak zárva a kollégiumok?

2021. júl. 15. 13:36
 24/73 anonim ***** válasza:
91%

23: jogos!

minden kollégium be volt zárva, távoktatás volt. :)))

2021. júl. 15. 13:38
 25/73 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem te a végletek embere vagy. A szomszéd csaj a szuper lány, mert főz, ápolt, pasija van, a te gyerekeid meg a rosszak. Ha ezt nekik is előadod hogy milyen hiper szuper a lány, nem csoda ha utálják. És nem a lány hibája. Az sem normálisa ha ő viszi a háztartást stb…
2021. júl. 15. 13:41
 26/73 anonim ***** válasza:
93%
Az elmúlt 1, -1.5 évben hogy jártak koliba?
2021. júl. 15. 14:32
 27/73 anonim ***** válasza:
91%
De eltűnt a kérdező xD
2021. júl. 15. 14:34
 28/73 anonim ***** válasza:
94%
Nekem nagyanyám volt ennyire besz*rva a "szomszéd kislánytól". Mert ő már 14 évesen is nagassarkúban, szoknyában = csinosan öltözött, mi meg nem :) Folyamatosan ezt hallgattuk tőle hogy bezzeg a másik csaj milyen, meg mi milyenek vagyunk. meg is lett az eredménye, nagyon nem vagyunk jóban nagyanyámmal :D de a mai napig folyamatosan ezt kell hallgatni, hogy más mit csinál, milyen ügyes.
2021. júl. 15. 14:38
 29/73 A kérdező kommentje:

#27 ja a kérdező nem ér rá egész nap netezni, de eltűnt.

Nem voltak sokat otthon a pandémia alatt. A kollégiumuk karanténban volt nagyon sokáig a megbetegedések miatt. Télen voltak otthon, és amikor újraindult a suli megint vissza mentek. De mindegy nem azért vagyok itt, hogy azt bizonygassam igaz-e. Tanácsot jöttem kérni, aki nem hiszi el, az ne fogalokozzon a kérdéssel.

#25 a lányaimnak nem dícsértem őt, nem akarom hogy másokhoz méricskéljék magukat és ez befolyásolja az énképüket. A szerelésre pedig azt értettem hogy a múltkor megcsinálta a redönyünket ami már régóta szorul. Mert ezért nem akartam szerelőt fizetni, ő meg felajánlotta hogy segít amikor meséltem a mamájának hogy nem működik a redőny.

2021. júl. 15. 14:43
 30/73 anonim ***** válasza:
96%
De a suli május felénél indult újra, nem télen.
2021. júl. 15. 14:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!