Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy anyának miért kell mindig...

Egy anyának miért kell mindig azt hangoztatnia, hogy ő mennyire szép?

Figyelt kérdés

Anyukám eléggé nárcisztikus. Folyton azzal van elfoglalva, hogy mennyire szép még 50 évesen is. Most is esküvőbe megyünk szombaton, felvette a ruháját és azt mondta mindenki azzal lesz elfoglalva, hogy neki milyen jó lábai vannak.

Én őszintén megmondtam neki, hogy nehogy azt higgye, hogy egy rakás ismeretlen ember mind vele lesz elfoglalva.

Erre azt mondta csak irigy vagyok, mert én 50 évesen nem leszek olyan jó nő, mint ő.

Igen, lehet hogy irigy vagyok,mert én sajnos nem örököltem a szépségét, 25 évesen barátom se volt soha, de elmentem egyetemre, neki viszont a felszínes témáin kívül semmilyen beszédtémája nincs. Olyan személyiség, akivel az életben általában messzire elkerüljük egymást.

Azonban én biztosan nem adom alá a lovat, csinos, de nem ő lesz a középpontban, hiába is akarja.

Én megértem hogy ez egy kompenzációs mechanizmus a részéről mert nehezen fogadja el az öregedését, de attól még nagyon elkeserítő, ha folyton azt vágja a fejemhez, hogy én nem érek annyit, mint ő. A húspiacon a 25 évem még mindig többet ér, és ez fáj neki.

2021. júl. 1. 11:55
 61/102 anonim ***** válasza:
69%
60 - nem tudom, milyen szemszögből kell ezt olvasni, hogy lenézést lássak bele, de én nem látok. Csak tényeket írt le. De ez a félmondat nem is igazán kapcsolódik a kérdéséhez. Annyi derült ki , hogy egy nagyképű, beképzelt, nem túl okos,ellenben nárcisztikus anyja van, aki szereti letörni a lánya önbizalmát.
2021. júl. 2. 12:06
 62/102 anonim ***** válasza:
92%

Persze hogy nem kapcsolódik. Mégis ő emlegette fel.

Másrészt ha tudja hogy az anyja milyen akkor nem értem a kérdést. Igazából megválaszolták magának mindent a legelső mondatával.

Szóval ez megint egy a szapuljuk a másikat kérés. Mindegy hogy igaza van vagy sem. A kérdés lényege az hogy érezzük együtt vele.

2021. júl. 2. 12:36
 63/102 anonim ***** válasza:
100%

* saját maga megválaszolták a kérdést az első mondatával

Ezt akartam írni

2021. júl. 2. 12:36
 64/102 anonim ***** válasza:
67%
Megjött a kérdező egy másik profilról, vagy mi? Vagy egy kis barátnő? Tök mindegy. Abban teljes mértékben egyetértünk, hogy anyu kattant és szánalmas. Már csak abban nem, hogy nincsen semmi rossz, önelégült, lenéző, és rosszindulatú a kérdezőben. Mert van, jócskán. Próbál itt etetni mindenkit, önigazolgat, de olyan átlátszó, hogy éppen attól lesz nevetséges. Ezzel együtt pedig a maga a bölcsész dolog még csak-csak, de a PhD már rettentő hiteltelen. De aranyos próbálkozás. Más is itt vezeti le a frusztrációt, akinek szintén nem csak 2számjegyű az IQ-ja, és úgy egy kicsit nehéz már előadni magát.
2021. júl. 2. 12:46
 65/102 anonim ***** válasza:
78%

se barátja, de ismerőse nem vagyok....

"Más is itt vezeti le a frusztrációt, akinek szintén nem csak 2számjegyű az IQ-ja, és úgy egy kicsit nehéz már előadni magát"

ezt hogy érted? 1 jegyű? mert olyan nincs

3 jegyű? -mert akkor 100 feletti az IQ-ja, azzal meg már nem olyan neház előadni magát senkinek.

Szerintem a kérdező megerősítésre várt, hogy amit az anyja csinál ,az nem okés. És tényleg nem az.

2021. júl. 2. 12:55
 66/102 anonim ***** válasza:
88%
De, baromi nehéz úgy is, ha a másik sem most jött a falvédőről. Te igen, szeretnék én is ilyen naiv lenni.
2021. júl. 2. 12:58
 67/102 anonim ***** válasza:
76%

tehát akkor a 100 feletti IQ-ra mondtad,hogy" és úgy egy kicsit nehéz már előadni magát." Akkor mindenkinek, aki nem kretén és nem 99 alatti az iq-ja, nehéz előadni magát. Tehát minden emberi lénynek nehéz előadnia magát?

100 alatt azért, mert hülye? 100 felett, mert csak úgy??

Nem én vagyok a naiv, hanem te írsz logikátlan butaságokat.

2021. júl. 2. 13:05
 68/102 anonim ***** válasza:
85%
Vagy, mert direkt nem fogod fel és tekered ki. De én nem a te véredet akarom itt szívni, hanem a professzorasszonyét. Hess.
2021. júl. 2. 13:08
 69/102 anonim ***** válasza:
30%
Tehát nem csak logikátlan butaságokat írsz, hanem még szadista is vagy. Sose legyen nagyobb örömöd az életben.
2021. júl. 2. 13:10
 70/102 anonim ***** válasza:
81%
Jaj, de odamondtad, mindjárt bebújok a sarokba.
2021. júl. 2. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!