Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy anyának miért kell mindig...

Egy anyának miért kell mindig azt hangoztatnia, hogy ő mennyire szép?

Figyelt kérdés

Anyukám eléggé nárcisztikus. Folyton azzal van elfoglalva, hogy mennyire szép még 50 évesen is. Most is esküvőbe megyünk szombaton, felvette a ruháját és azt mondta mindenki azzal lesz elfoglalva, hogy neki milyen jó lábai vannak.

Én őszintén megmondtam neki, hogy nehogy azt higgye, hogy egy rakás ismeretlen ember mind vele lesz elfoglalva.

Erre azt mondta csak irigy vagyok, mert én 50 évesen nem leszek olyan jó nő, mint ő.

Igen, lehet hogy irigy vagyok,mert én sajnos nem örököltem a szépségét, 25 évesen barátom se volt soha, de elmentem egyetemre, neki viszont a felszínes témáin kívül semmilyen beszédtémája nincs. Olyan személyiség, akivel az életben általában messzire elkerüljük egymást.

Azonban én biztosan nem adom alá a lovat, csinos, de nem ő lesz a középpontban, hiába is akarja.

Én megértem hogy ez egy kompenzációs mechanizmus a részéről mert nehezen fogadja el az öregedését, de attól még nagyon elkeserítő, ha folyton azt vágja a fejemhez, hogy én nem érek annyit, mint ő. A húspiacon a 25 évem még mindig többet ér, és ez fáj neki.

2021. júl. 1. 11:55
 51/102 anonim ***** válasza:
70%

Azért te is lenézed anyádat sok mindenben. "Nem tudom, ő igazából sikernek könyveli el, hogy Ausztriában dolgozik, de a munkájához végzettség nem kell"

És akkor mi van? Ez a lenézzük egymást a munkája miatt annyira bocsánat a kifelyezésért de jellemző erre az országra. Eltatott belőle? Ha igen akkor nem a te dolgod kritizálni a munkája miatt.

A "húspiacon" meg nem érsz többet ha semennyire nem érdekelnek a párkapcsolatok.

Nem állítom hogy igaza van hogy nem önt beléd önbizalmat, de valóban felesleges volt feltenned a kérdést amit még is válaszoltál magadnak. Ha mindig tudtad hogy van önbizalma és önző akkor mi a kérdés?

2021. júl. 1. 19:40
 52/102 anonim ***** válasza:
74%
Jaj, de az van, hogy a bölcsészprofesszorasszonyság lenézi anyut, mert külföldön mosogat, nem okos, de mégiscsak kell a pasiknak, amíg ő meg nem.
2021. júl. 1. 20:04
 53/102 anonim ***** válasza:
42%
Legalább van önbizalma.
2021. júl. 1. 21:23
 54/102 anonim ***** válasza:
100%
Mi nem egy rakás ismeretlennel szoktunk esküvőre menni (egyetemista, és leírja, hogy esküvőbe...), hanem rokonokkal.
2021. júl. 2. 07:37
 55/102 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy erről a húspiacos dologról az a retardált mentalitás jutott eszembe, hogy, lyuk lyuk.
2021. júl. 2. 08:19
 56/102 anonim ***** válasza:
100%

"Erre azt mondta csak irigy vagyok, mert én 50 évesen nem leszek olyan jó nő, mint ő."

Ő irigy a fatalságodra. Nehezen viseli, hogy öregszik, és téged próbál lenyomni, mert attól ő jobban érzi magát. Tipikus proli mentalitás.

2021. júl. 2. 08:51
 57/102 anonim ***** válasza:
77%
Meg nem tom, ha egyetemen vagy, és elvagy szállva magadtól hogy: Jaj nekem nem megy a pártalálása, mert demiszexuális vagyok. Hát akkor inkább introvertált. Meg hiába vagy egyetemen, ha nem vagy normális. Ha összejönnél egy csávóval, és beszélgetnétek nem hinném hogy egyből levágná, vagy mondanád neki hogy te egyetemre jársz, ellentétben, látszik rajtad, hogy nm vagy normális. Egyébként jól keresel, meg van valami haveri köröd?
2021. júl. 2. 09:00
 58/102 anonim ***** válasza:
72%
Hogy keresne jól? Még tanul! Miért ekézitek a kérdezőt? Átlagos egyetemista, abszolut nincs elszállva magától, mi a fenéből gondoljátok ezt? Van egy full beteg önimádó anyja( áll a tükör előtt ,jaj,de szép vagyok, de csini vagyok, mindenki engem fog bámulni, nem a menyasszonyt,lalala -ne mondjátok, hogy ez normális) . A kérdezőnek van önkritikája ,ellentétben az anyjával, aki gyötri őt éppen eleget, miért kell a kommentelőknek is szétszedni szerencsétlent??
2021. júl. 2. 09:20
 59/102 anonim ***** válasza:
100%

Képzeld kérdező, nekem a 72 éves nagyanyám ilyen. Mindig ha jönnek rokonok, vendégek, ajnároztatja saját magát, hogy sokan megirigyelhetnék őt (egyébként nem igaz, tipik mami, semmi extra), mert hogy nem lett egy nagy 100 kilós g.ci mint a nővére (igen, ezt pontosan így mondja, mert utálja a nővérét, hogy ő többre vitte, mint ő ). Nekem is ment a beszólogatás, hogy bezzzzzeg amikor ő 21 volt, ajaj, aztán láttam egy képet. Háát...

Plusz akármikor megdicsérnek engem, hogy milyen csinos vagyok, már ugat is bele, hogy volt honnan örökölnöm (céloz magára, de igazából nem is rá hasonlítok) 72 évesen is egy nárcisztikus mócsing, én, én, én vagyok a legjobb, a legszebb, szeressetek, imádjatok, ha már nem ugrálják körbe, rájön az idegroham. Kib.szott egy valami, és az nem tudja milyen ez, akinek nem ilyen a szülője vagy a nagyszülóje esetleg.

2021. júl. 2. 10:52
 60/102 anonim ***** válasza:
91%

58. Lehet hogy nincs elszállva magától, hiszen lehet büszkének lenni hogy ég etemre jár, én is az lennék. De attól még lenézheti az anyját. Idézek tőle mert szerintem ezen átsiklottál:

"Nem tudom, ő igazából sikernek könyveli el, hogy Ausztriában dolgozik, de a munkájához végzettség nem kell, csak épp itthon így nem tudna jól keresni, ott meg az egyszerűbb munkát is megfizetik."

2021. júl. 2. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!